مدیر کارگروه توسعه نیروی انسانی ستاد فناوری نانو گفت: در حال حاضر ۶۶ دانشگاه رشته کارشناسی ارشد و ۲۳ دانشگاه رشتههای دکترای تخصصی در حوزه نانو ارائه میکنند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو سید مهدی رضایت، مدیر کارگروه توسعه نیروی انسانی ستاد فناوری نانو در مراسم اختتامیه نهمین مسابقه ملی فناوری نانو که صبح امروز در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، اظهار کرد: در نهمین دوره از مسابقات ملی دانشجویی فناوری نانو بیش از صد نهاد ترویجی مشارکت فعال داشتند، زیرا پرداختن به زیرساختها برای توسعه نانو از ابتدا نیازمند برنامههای راهبردی بود چنانچه در نخستین سند راهبردی توسعه این فناوری به توسعه آگاهی بخشی، توسعه منابع انسانی، توسعه علم و فناوری و هم چنین ایجاد زیرساختهای متمرکز بوده است.
وی ادامه داد: نتیجه حاصل از برنامههای راهبردی اولیه در کشور این بود که امروز شاهد آن هستیم یک میلیون دانش آموز با علم نانو آشنا شده اند و نزدیک به ۸۲ آزمایشگاه دانش اموزی نیز به تجهیزات لازم مجهز است.
رضایت افزود: ما در ابتدای راه رشتههای تخصصی حوزه نانو نداشتیم، اما در حال حاضر ۳۷ هزار دانشجو و فارغ التحصیل در حوزه نانو وجود دارد؛ همچنین ۶۶ دانشگاه رشتههای کارشناسی ارشد و ۲۳ دانشگاه رشتههای دکترای تخصصی ایجاد کرده اند و این امر میتواند موجب بهبود کیفیت زندگی مردم و از سوی دیگر تولید ثروت از طریق توسعه پایدار فناوری نانو شود.
مدیر کارگروه توسعه نیروی انسانی ستاد فناوری نانو تاکید کرد: این ستاد در سند دوم راهبردی توسعه فناوری نانو بر روی تجاری سازی، بین المللی سازی و تولید ثروت تمرکز شده تا جایی که سعی شده تنها به مسئله مقالهها پرداخته نشود؛ یعنی ما معتقدیم مقاله جایی برای گذار است، اما مقالات ici میتواند شاخصی برای اندازه گیری توسعه نیروی انسانی در جهان باشد و آمارها در سال ۲۰۱۸ نشان میدهد که محققان ایرانی بیش از ده هزار مقاله در حوزه نانو ارایه کرده اند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه بازار نانو تکنولوژی در حال اشباع است، باید تلاش کنیم تا تحقیقات نانو هدف گرا و کاربردی شود.
رضایت با بیان اینکه از دانشمندان و فعالان حوزه فناوری نانو خواسته ایم تا تحقیقات خود را در راستای حل مشکلات و نیازهای صنعت و جامعه تدوین کنند، خاطرنشان کرد: توسعه و پیشرفت فناوری نانو به تجهیز صنعتی نیازمند است؛ به همین منظور نیز با کمک ستاد توسعه فناوری نانو تا به حال ۳۰ آزمایشگاه صنعتی به دستگاهها و تجهیزات لازم مجهز شده اند.