کد خبر:۷۹۶۴۵۲
در نشست خبری پژوهشگاه فضایی ایران مطرح شد

انجام ۲۶۷ طرح پژوهشی بین پژوهشگاه فضایی و دانشگاه‌ها / ۳ ایستگاه زمینی برای ماهواره ناهید راه‌اندازی شد

مدیر پروژه ناهید یک در پژوهشگاه فضایی ایران، به مناسبت هفته جهانی فضا از طرح‌های پژوهشی مشترک با دانشگاه و تجهیز ایستگاه‌های زمینی پروژه ماهواره ناهید خبر داد.

انجام ۲۶۷ طرح پژوهشی بین پژوهشگاه فضایی و دانشگاه‌ها / ۳ ایستگاه زمینی برای ماهواره ناهید راه‌اندازی شد

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، رحیم احسانی، رئیس پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل پژوهشگاه فضایی در نشست خبری که به مناسبت هفته جهانی فضا در این پژوهشگاه برگزار شد، درباره پیشرانش فضایی گفت: برای قرار دادن ماهواره‌ها در مدار و افزایش توان و برد آن‌ها به پیشرانش نیاز داریم.

احسانی درباره بلوک پیشرانش ادامه داد: مدل کیفی این بلوک را تا آخر سال به نتیجه می‌رسانیم به وسیله این بلوک می‌توان توان ماهواره‌ها را از ۴۰۰ کیلومتر به ۷۰۰۰ کیلومتر افزایش دهیم نمونه مهندسی این بلوک رونمایی شده است و بعد از ۳۵ تست و انجام آزمایش‌های تکمیلی امیدواریم تا پایان سال بتوانیم نقش و عملکرد این سامانه را اثبات کنیم تا سال آینده نمونه پروازی آن را رونمایی کنیم.

در ادامه این نشست علی جعفرصالحی، معاون طراحی و تضمین پژوهشگاه فضایی ایران بیان کرد: نیاز‌های ماموریتی معمولا امروزه از طریق شبکه‌های منظومه‌ای ماهواره‌ای تامین می‌شود منظور از شبکه‌های منظومه‌ای داشتن ماهواره‌هایی ارزان قیمت، کوچک و قابلیت بالا هستند که می‌توانند چندین ماموریت را انجام دهند.

وی ادامه داد: ظرفیت آنکه کشور به سمت ایجاد منظومه‌های ماهواره‌ای حرکت کند، وجود دارد؛ لذا یکی از ماموریت‌های پژوهشگاه فضایی این است که بتواند ظرفیت سازی کند و با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان کاری کند تا ماموریت‌ها منظومه‌ای شوند.

همچنین هادی رضایی، معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران عنوان کرد: این پژوهشگاه، چون متولی پژوهش و تحقیقات در کشور است وظیفه خود می‌داند از تمام پتانسیل‌های کشور استفاده کند؛ لذا یک طرح همکاری مشترک با دانشگاه‌ها دارد که طی آن تاکنون ۲۶۷ طرح پژوهشی تعریف شده است که به یک همکار و یک استاد در دانشگاه برای آن مشخص می‌شود و یک دانشجو یا تیم دانشجویی آن را انجام می‌دهند.

مریم موسوی، مدیر پروژه ناهید یک در پژوهشگاه فضایی ایران نیز در این نشست خبری بیان کرد: در حوزه پروژه‌های ماهواره‌ای نحوه بهره برداری از ماهواره‌ها و تجهیز ایستگاه‌های زمینی موضوعی است که شاید کمتر بدان توجه می‌شود.

موسوی ادامه داد: در حال حاضر در قشم و ماهدشت سه ایستگاه زمینی برای پروژه ماهواره‌ای ناهید نصب، راه اندازی و تست شده است ایستگاه‌های زمینی مشابه ماهواره‌ها پس از آماده سازی نیاز به بررسی و پایش‌های دوره‌ای دارند که خوشبختانه این امر به طور کامل از سوی تیم ماهواره ناهید در حال انجام است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار