یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: سفر عمران خان پیش از اینکه بحث میانجیگری را داشته باشد بحث ارسال پیام از طرفین را به دنبال دارد، چون پاکستان نمیتواند میانجی بین ایران و عربستان باشد.
سید جعفر رضوی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص سفر عمران خان نخست وزیر پاکستان به ایران که برخی اخبار حکایت از میانجیگری بین ایران و عربستان دارد گفت: سفر عمران خان پیش از اینکه بحث میانجیگری را داشته باشد بحث ارسال پیام از طرفین را به دنبال دارد، چون پاکستان نمیتواند میانجی بین ایران و عربستان باشد و اساسا میانجی باید از یکی از دو طرف قدرتمندتر باشد و اصطلاحا حرف او برای طرفین حجت باشد که پاکستان این ویژگی را در قبال ایران و عربستان ندارد.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد عمران خان بیشتر به عنوان پیام رسان، پیام دو طرف باشد گفت: البته عربستان بار اولی نیست که برای ایران پیغام میفرستد، اما این دفعه این ارسال پیام در قالب رسمی بوده است.
رضوی دلیل رویکرد جدید عربستان نسبت به ایران را تاثیرگذاری ایران در منطقه دانست و یادآور شد: سعودیها فهمیده اند که جنگ یمن بدون جمهوری اسلامی قابل حل نیست و این در حالی است که آنها در موضوع یمن به بن بست رسیده اند و این بن بست تنها با قدرتی به نام جمهوری اسلامی قابل گشایش است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه عربستان ناگزیر از رایزنی سیاسی با ایران است گفت: غیر از این فرآیند ما شاهد بروز مشکلات اقتصادی برای سعودیها هستیم که البته آنها سعی کرده اند با حل آن و با اخذ یک امتیاز وارد مذاکره با ایران شوند.
وی ادامه داد: مثلا اقدام روزهای گذشته عربستان در دریای سرخ و در برخورد با نفت کش ایرانی به جای اینکه علاج درد آنها باشد قیمت نفت را بالا برد این نشان دهنده آن است که سعودیها به دنبال به نتیجه رسیدن فوری خواست خود هستند.
رضوی با تاکید براینکه قطعا عربستان سعودی نمیتواند مطلقا و به طور کامل به سمت ایران بیاید گفت: اگر عربستان به طور مقطعی از مشکلات خود خلاص شود دوباره به خانه اول برمی گردد و شاهد بروز رفتارهای نامعقول از سمت سران سعودی خواهیم بود.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه حاکمیت سعودی حاکمیتی کاملا ناپخته است و جنگ یمن، قتل خاشقچی و مسائلی از این دست شاهد این مدعاست یادآور شد: جمهوری اسلامی مدت هاست که قدرت منطقهای بوده، اما آن را بروز نداده و مسئله انهدام پهپاد آمریکایی و توقیف نفت کش انگلیسی همه حکایت از قدرت جمهوری اسلامی است که به منصه ظهور رسیده است.
وی ادامه داد: قدرت جمهوری اسلامی قدرتی ثابت شده و واقعی است نه آنکه قدرتی رسانهای باشد، البته نکته قابل تامل این است که در کنار انهدام پهپاد آمریکایی و یا توقیف نفت کش انگلیسی این گستردگی جبهه مقاوت از حیث تفکر است که دل آمریکا و اسرائیل و ارتجاع منطقه را به لرزه انداخته است.
رضوی تصریح کرد: گسترش تفکر مقاومت در سوریه، یمن و بحرین کاملا مشهود است و همه اینها قدرت جمهوری اسلامی را نشان میدهد و اینکه اندیشه انقلاب قابل انتشار و صدور به همه جهان است و این موضوع بر هیچ کس قابل کتمان و یا چشم پوشی نیست.
جوان جویای نام :همین میانجی گری میباشد .مگر میانجی گری شاخ و دم میخواهد.واینکه قدرت چیست باید در عصر حاضر قدرت را در اقتصاد و نظامی گری عاقلانه دانست واینکه ایران چیزی برای ازدست دادن ندارد و چیزی هم از دست بدهد برایمان مهم نیست.
عربستان ذلیل و دجال اگه یک سال از این حالت خارج بشه،و با ایران رابطهی خوب داشته باشه ، با تحریک دوباره دنبال آمریکا می ره.چون به شیر دادن به آمریکا عادت کرده و فکر میکنه اعتماد به آمریکا امنیت میاره، که اشتباهه.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
رو ترجیح خواهد داد،نباید این گاوشیرده رابدون دوشیدن رها کرد