یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: خروج آمریکا از سوریه در آستانه برگزاری انتخابات ۲۰۲۰ نیز موجب نگرانی کشورهای حوزه خلیج فارس شد و عربستان برای این که تکیهگاه مطمئنی برای خود دست و پا کرده باشد به سمت چین و روسیه متمایل شد.
حسن هانی زاده کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص تقارن سفر نخست وزیر ترکیه به تهران و ریاض با سفر پوتین به عربستان سعودی و دیدار با مقامات عالی رتبه این کشور گفت: اساسا سفر عمران خان نخست وزیر پاکستان به تهران و ریاض در چارچوب تلاش پاکستان برای میانجیگری بین ایران و عربستان قابل ارزیابی است.
وی افزود: از آنجا که پاکستان روابط نزدیک و سنتی با عربستان دارد لذا ظرفیت کافی برای کاهش تنشها میان ایران و عربستان را داراست.
هانی زاده در خصوص جزییات سفر نخست وزیر پاکستان به ایران گفت: عمران خان پیام شفاهی بن سلمان را به ایران منتقل کرد و پاسخ جمهوری اسلامی نیز در این خصوص مثبت است و اساسا ایران خواستار کاهش تنشها در منطقه است و همواره دست دوستی به سمت کشورهای همسایه و کشورهای حوزه خلیج فارس دراز کرده است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در خصوص سفر پوتین به عربستان نیز گفت: این سفر ارتباطی به مشکلات بین تهران و ریاض ندارد و از آنجا که سیاستهای ترامپ موجب نگرانی کشورهای عربی شده است روسیه از این موقعیت برای تقویت حضور خود در خاورمیانه استفاده کرده است.
وی تصریح کرد: کشورهای حوزه خلیج فارس بعد از سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران انتظار داشتند آمریکا یک ائتلاف جهانی علیه ایران ایجاد کند و کشورها را به جنگ با ایران بکشاند، اما چنین اتفاقی نیفتاد.
هانی زاده با اشاره به خروج آمریکاییها از سوریه گفت: این اقدام آمریکا در آستانه برگزاری انتخابات ۲۰۲۰ نیز موجب نگرانی کشورهای حوزه خلیج فارس شد و عربستان سعودی برای این که تکیه گاه مطمئنی برای خود دست و پا کرده باشد به سمت چین و روسیه متمایل شد.
وی در پایان افزود: براساس این سناریو پوتین از فرصت پیش آمده برای تقویت جایگاه روسیه برای حضور در منطقه خاورمیانه و در میان کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان استفاده کرد