مرضیه علیخاصی معاون پژوهشی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره پایاننامههای دانشجویی گفت: تعداد پایاننامههای دانشجویی هر ساله با توجه به تعداد دانشجویان مشخص است، بنابراین در تعداد پایاننامهها با مشکلی روبه رو نیستیم آنچه اکنون از اهمیت بالایی برخوردار است در حقیقت کیفیت پایاننامههای دانشجویی است.
علی خاصی ادامه داد: پایان نامهنویسی در جامعه کمی از مسیر خود خارج شده است و برگرداندن آن به مسیر اصلی کمی مشکل خواهد بود به طوری که نیازمند برنامهریزی مستمر و کنترل کیفیت در مراحل مختلف پایاننامه نویسی است. در این زمینه برنامهریزی شده است تا پایاننامهها در جهت افزایش ارتباط دانشگاه با صنعت و فعالیتهایی پژوهشی و آموزشی ارزشمند حرکت کنند.
معاون پژوهشی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران با بیان اینکه تمام پایاننامههای تخصصی این دانشکده تبدیل به مقاله میشوند؛ تصریح کرد: پایاننامههای دانشجویی نسبت به سالهای گذشته از کیفیت بهتری برخوردار شدهاند، زیرا شرط فارغ التحصیلی دانشجویان با توجه به تفاوتی که این دانشکده نسبت به دانشکدههای دیگر دارد، تبدیل شدن پایاننامه به یک مقاله با کیفیت است.
وی تاکید کرد: نزدیک به ۷۰ درصد پایاننامههای عمومی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران هرساله تبدیل به مقاله میشود البته در این زمینه باید تلاش بیشتری شود تا کیفیت آنها بیش از پیش افزایش یابد.
علی خاصی با بیان اینکه دوره دندانپزشکی دورهای کوتاه و از این جهت تبدیل شدن پایاننامههای دانشجویی به یک کار ماندگار بسیار مشکل است؛ اظهار کرد: تقریبا هیچ کجای دنیا را نخواهید یافت که تمام دانشجویان پایاننامه داشته باشند در حقیقت به تعداد دانشجویان موجود در جهان موضوع جدید و کاربردی وجود ندارد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: بنابراین پایاننامه نویسی تمرین پژوهش خوانده میشود به طوری که دانشجو آمادگی لازم را برای طرح درست سوال و یافتن پاسخ مناسب به دست میآورد. اگر دانشجو به فراگیری این مهارت بپردازد، میتواند در تمام دورههای کاری خود به حل مسائل دست یابد. بنابراین هدف ما از پایان نامه نویسی، تمرین حل مسئله خواهد بود.