به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر باقر لاریجانی امروز در حاشیه مراسم گرامیداشت سی امین سالگرد تاسیس مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی وزارت بهداشت در جمع خبرنگاران در خصوص موضوع صندلی فروشی در فضای مجازی گفت: یکی از زمینههایی که در کشور و در جاهای دیگر دنیا وجود دارد توسعه فضای مجازی است. از فضای مجازی میتوان بسیار استفاده کرد و از جمله آفتهای آن نیز طرح چنین مسائلی است.
وی افزود: صندلیهای پزشکی از گذشته نیز صیانت میشده است و امروز هم با تاکید وزیر بهداشت و مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی به دقت رصد میشود. تیمهای متعددی برای بازبینی برخی از مسائلی که در دانشگاهها مطرح است، تشکیل شده است.
لاریجانی یادآور شد: اینکه تفسیر این موضوع چیست این است که در برخی از پیامها تبلیغ میشود که اگر کسی میخواهد وارد پزشکی یا دندانپزشکی بدون امتحان با این تلفن تماس بگیرد. هر کدام از این پیامها و تبلیغات به عنوان اطلاعات در اختیار نهادهای نظارتی قرار گرفته و از سوی آنها دنبال میشود و امیدواریم حفاظت همواره ادامه پیدا کند.
وی گفت: در کنکور سراسری که یک کار بسیار ارزشمندی است که در کشور انجام میشود نهاد سنجش کشور اسامی را به دانشگاههای علوم پزشکی اعلام میکند و ما نیز در وزارت بهداشت دیتا بیسهایی را داریم که کسانی که دانشجو میشوند را کنترل میکنیم. هر فردی که فارغ التحصیل میشود هم ورودی و خروجی فرد کنترل میشود.
معاون وزیر بهداشت افزود: اکنون تیمهایی در دانشگاههای علوم پزشکی تشکیل شده اند که تمام معرفیهای کنکور و دانشجویان را کنترل میکنند. هر تخلفی که به آن برسیم طبیعی است که طبق ضوابط قانونی عمل میکنیم و هیچ کسی نمیتواند با روشهای مختلف از لابلای مسیر سنجش و ثبت نام در دانشگاهها از مسیر انحرافی وارد دانشگاه شود. هر کسی هم که در این زمینه به اطلاعاتی دست پیدا میکند میتواند اطلاعات خود را در اختیار نهادهای نظارتی و وزارت بهداشت قرار دهد، چون تیمی به صورت جدی این موضوع را پیگیری میکند.
وی گفت: چند روز گذشته از نمایندگان مجلس و تیمهای نظارتی دعوت کردیم که بر این روند کنترلی نظارت کنند. در فضای مجازی مسائل مختلفی مطرح میشود، اما مطمئن باشید که هم وزیر بهداشت و هم مجموعه آموزش پزشکی حساسیتها و دقتهای لازم در این کار را دارند.
لاریجانی با اشاره به موضوع دانشجویان انتقالی از خارج به داخل کشور در علوم پزشکی گفت: به هر حال این افراد در دانشگاههایی تحصیل کرده اند که ارزیابی آن دانشگاهها با یک متدلوژی بسیار پیشرفته انجام شده است. رنکینگهای بین المللی مثل شانگهای، کیواس و تایمز هایر اجوکیشن را ملاک قرار میدهیم. دانشگاههایی را میپذیریم که رتبههای زیر ۸۰۰ را در این رتبه بندیها داشته باشند.
وی افزود: افرادی که در آنجا تحصیل میکنند برای انتقال باید یک ضوابطی داشته باشند که این موضوع به دقت مورد توجه قرار میگیرد. البته در هر بخشی از عالم ممکن است تخلفی هم وجود داشته باشد ما در حال رصد آن هستیم. دوباره همه مدارک قبلی را هم مورد ارزیابی قرار میدهیم. در وزارت بهداشت و اداره کل دانشجویان خارج پس از موضوع لود دانشجویان که به دلیل مسائل ارزی بوجود آمد، این موضوع بررسی میشود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: حجم دانشجویان انتقالی ناگهان زیاد شد سالانه ۳۰۰ نفر بودند که ناگهان به ۵ تا ۶ هزار پرونده رسیده است. حدود ۲ هزار پرونده در سال گذشته مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: اولا ما مسیر انتقال از خارج به داخل را برای همیشه بستیم. اگر از سال ۲۰۱۹ کسی به خارج از کشور میرود باید تا آخر تحصیل خود در خارج از کشور بماند. ما به صلاح کشور نمیدانیم که کنکور سراسری کشور دور زده شود و کسانی که با نمرات بسیار پایینتر از داوطلبان کنکور هستند وارد دانشگاههای علوم پزشکی کشور بشوند. بالاخره استعدادهای زیادی داریم که در کنکور شرکت میکنند و شانس زیادی برای رشتههای علوم پزشکی ندارند.
لاریجانی افزود: در این بخش سیستمهای نظارتی ما زمانی هشیار شدند که از برخی از مدارس افرادی که با مدارک سال آخر تحصیلی میآیند یک مقدار بیشتر از معمول است. از همین رو سال گذشته با سیستمهای ارزیابی و نظارتی آموزش پرورش هماهنگی و روشن شد که اصالت مدارک این افراد دچار چالش است.
وی خاطرنشان کرد: آنهایی که تشخیص داده شد هیچ کدام به دانشگاهها راه پیدا نکردند. حدود ۶۰ تا ۷۰ نفر هستند که این همان موضوعی است که تحت عنوان صندلی فروشی مطرح شده است. بسیاری علاقمند بودند که از این طریق وارد پزشکی شوند، اما هشیاری تیم وزارت بهداشت مانع این کار شد. تمام پروندههای نقل و انتقال هم با تیم دیگری در حال ارزیابی است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: به برخی از مواردی که برخوردیم تحصیلات شان متوقف شد. همه این پروندهها توسط دستگاههای نظارتی مورد ارزیابی مجدد قرار گرفته و آنهایی که تشخیص داده شده که سوء استفاده کرده اند پروندههای آنها به تدریج به قوه قضاییه و نهادهای قانونی داده میشود که برای آنها حکم صار شود. حتی کسانی که پروندهای ارائه کرده و ما تشخیص دادیم که تخلف است و به دانشگاه هم راه پیدا نکرده است، چون میخواستند از حربه تقلب استفاده کنند به نهادهای نظارتی ارائه شده اند.
وی گفت: برخی از آنها با تقلب عنوان میکردند که خارج از کشور بوده اند در حالی که مهر پلیس را جعل کرده بودند و تشخیص داده شد که تخلف انجام شده است. نهادهای قانونی هر حکمی درباره این افراد بدهند اجرا میشود.
لاریجانی با اشاره به موضوع تغییر رشته دامپزشکی به پزشکی برای برخی فرزندان اعضای هیئت علمی گفت: تغییر تحصیل از دامپزشکی به پزشکی برای برخی از فرزندان اساتید رخ داد که این موضوع به دلیل تعبیر و برداشتی بود که دانشگاه آزاد از آیین نامه شورای عالی انقلاب فرهنگی داشته است. به نظر ما این برداشت، برداشت درستی نیست.
وی افزود: این موضوع در شورای سنجش و پذیرش دانشجو مورد ارزیابی قرار میگیرد و هر زمان آن شورا که با حضور وزرای بهداشت و علوم و معاونان آموزشی وزرای بهداشت و علوم و رئیس دانشگاه آزاد تشکیل میشود، هر حکمی بدهد اجرایی میشود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: ما به دقت در حوزه آموزش پزشکی از اینکه افراد به سلامت وارد عرصه آموزش پزشکی شوند صیانت میکنیم. اما به هر حال علاقمندی در این زمینه کم نیست و افراد حاضرند هزینههایی بکنند که این سیستم را دور بزنند. تمام مراقبتها بر این است که جلوی این کار گرفته شود و سیستمهای نظارتی مسئول بررسی این کار هستند و هر موردی که اطلاع پیدا کنیم با آن برخورد میکنیم و هر آنچه قانون حکم کند به آن عمل میکنیم.