دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای گیلان گفت: با اجرای پروژه انتقال آب خزر به فلات مرکزی، تأسیسات و صنایع شمال کشور در کنار صید و صیادی از بین خواهد رفت.
مهدی مدیری، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای گیلان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به انتقال آب خزر به سمنان گفت: با موافقت عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست با انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی فریاد دلسوزان محیط زیست بلند شد.
مدیری مطرح کرد: دریاچه خزر یک دریاچه بسته است و هرگونه دستکاری در یک سیستم بسته مانند خزر تبعات غیرقابل جبرانی خواهد داشت، لذا در صورت اجرای این پروژه آب خزر پسروی خواهد کرد و تأسیسات و صنایع شمال کشور در کنار صید و صیادی از بین خواهد رفت البته پسروی آب تبعات زیادی به محیط زیست وارد میکند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای گیلان بیان کرد: یکی از دلایلهای مطرح شده در خصوص انتقال آب خزر به سمنان، موضوع مصارف غیرشرب در این استان است که آب مورد نیاز صنایع سنگینی تامین شود.
وی در ادامه گفت: سطح آب دریای خزر حدود ۲۸ تا ۳۰ متر از آبهای آزاد پایینتر است، به همین دلیل انتقال آب بدون پمپاژ مقدور نخواهد بود. ملاحظات و ارزیابیهای فنی، اقتصادی و محیط زیستی مقرون به صرفه نبودن این طرح را تایید میکند و اجرای آن را موجب خسارت میداند.
مدیری یادآور شد: داستان ارومیه، فاجعه زیست محیطی اصفهان، خوزستان و آذربایجان در مازندران و سمنان را تکرار نکنید، دغدغه تأمین آب برای مردم سمنان نباید به قیمت از دست دادن دریاچه باشد.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای گیلان با اشاره به سفر رئیس جمهور به سمنان تاکید کرد: حسن روحانی در سفر پیشین خود به این استان به مردم نوید داده بودند که بحث کمبود آب را از طریق انتقال آب دریای خزر تامین میکند، وعدهای که به نظر اکثر کارشناسان موجب از بین رفتن بخشی از اکوسیستم جنگلهای هیرکانی و پروژهای که با صرف مالی چندهزار میلیاردی است که با توجه به ازعان دولت به کسری بودجه امری غیر منطقی است. از سویی فعالیتهای عمرانی در کشور نباید بگونهای باشد که گوشهای از کشور آباد وبه ازای آن گوشه دیگری از کشور دچار خسران و ویرانی شود.