کد خبر:۸۰۵۴۲۵
یادگاری در گفتگو با دانشجو:

مدیریت صدا و سیما با جوانگرایی رانتی مواجه است / روحانی به جای پاسخگویی اختلاف افکنی می کند

دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: امروز بسیاری از افراد به دنبال جوانگرایی در راستای حذف شایستگی و کارایی هستند؛ به گونه‌ای که ...

دانیال یادگاری

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در ادامه سلسله نشست های «خبرگزاری دانشجو»با فعالین دانشجویی این بار به سراغ دانیال یادگاری دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی رفته ایم تا هم در جریان فعالیت ها و برنامه های این اتحادیه دانشجویی قرار بگیریم و هم دیدگاه دانیالی در خصوص عملکرد دولت و رویکرد این اتحادیه در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را جویا شویم.
 
متن این گفتگو را در ادامه می خوانید:
خبرگزاری دانشجو: بعضا شاهد بیان نقدها و اعتراضاتی از جانب جنبش عدالتخواه دانشجویی نسبت به عملکرد برخی مجموعه ها همچون صدا و سیما بوده ایم رویکرد این اتحادیه در آینده نسبت به این مسائل چگونه خواهد بود؟
یکی از آسیب‌ها که حداقل در فضای فعلی کشور با آن مواجه هستیم انفعال خودی ها است. یعنی ما در جریان انقلاب اسلامی با جبهه‌ای مواجه شده ایم که در بسیاری از موضوعات و پدیده‌هایی که در کشور اتفاق می‌افتد منفعل است و ما می‌توانیم این افراد را جریان باطل در نگاه خودی بدانیم. مثلا وقتی نگاه رهبر معظم انقلاب در حوزه صدا و سیما و سیاست خارجی را نگاه می‌کنیم و وقتی ایشان می‌گویند جنگ نخواهد شد مذاکره نخواهیم کرد با خواصی مواجه می‌شویم که در بزنگاه‌ها نقش خود را فراموش می‌کنند یعنی گا‌ها بسیاری از خواص جبهه خودی در بزنگاه‌هایی که انقلاب اسلامی به آن‌ها نیاز دارد یا ساکتند و یا منفعل و یا در حال چرتکه انداختن در فضای منافع جزبی و جناحی خود هستند. در فضای تاریخی اسلام نیز این افراد آسیب‌های مختلفی را زدند؛ مثلا صفین را به امام علی علیه السلام و صلح را به امام حسن (ع) تحمیل کردند. در هرحال نگاه ما در این مدت این بوده که تا آنجایی که می‌توانیم تکلیف خود را با این نوع نگاه در جبهه انقلاب اسلامی روشن کنیم و تا آنجایی که می‌توانیم این آسیب را رفع کنیم.
 
دانیال یادگاری

ما معتقدیم اگر مسائلی در کشور توسط نهاد‌های منصوب به، ولی فقیه پیش برده می‌شود این مسائل نشات گرفته از اراده و اختیار، ولی فقیه نیست، بلکه نشات گرفته از اراده‌های اطرافیان است که به، ولی فقیه تحمیل می‌شود. در هر حال از سال گذشته رویکرد جنبش عدالتخواه دانشجویی مبتنی بر این بوده که نقایص موجود در سازمان‌ها و نهاد‌هایی همچون صدا و سیما و قوه قضائیه و نقایص موجود در حوزه دیپلماسی فرهنگی و روند خصوصی‌ها را به صورت مفصل آسیب شناسی و تا جایی که نقش جنبش دانشجویی ایجاب می‌کند راهکار ارائه دهیم.

با توجه به گزارش‌هایی که جنبش عدالتخواه دانشجوی خدمت رهبر معظم انقلاب ارائه کرده بود و تمایل و انتظار ایشان در دیدار دانشجویی دو سال گذشته برای آسیب شناسی و ارائه راهکار در حوزه صدا و سیما و قوه قضائیه توسط این اتحادیه ما در این مدت سعی کردیم با کمک بدنه کارشناسی که در اتحادیه وجود دارد این موضوع را پیش ببریم. با این وجود یکی از برنامه‌های ما این است که در ماه‌های آتی گزارش آسیب شناسی‌هایی را که خدمت رهبر معظم انقلاب ارائه شده به صورت مفصل منتشر کنیم.

در سال پیش رو نگاه ما مبتنی بر این است که اگر نقش برخی از افراد در بیرون از سازمان‌ها و نهاد‌ها همچون صدا و سیما از نقش مسئولان آن سازمان و نهاد پررنگ‌تر باشد به آسیب شناسی این موضوع بپردازیم. همچنین گا‌ها با برخی از موضوعات مواجه می‌شویم که به خاطر آن‌ها جلسات سران قوا برگزار و در این جلسات مجموعه‌ای از تصمیمات اتخاذ می‌شوند که ممکن است حتی ساختار جمهوری اسلامی دور زده شود، بنابراین ما تا آنجا که در توان و ظرفیت جریان دانشجویی است تلاش می‌کنیم به آسیب شناسی این موضوعات بپردازیم.

خصوصی سازی از جمله بخش‌هایی است که آسیب‌های بسیار زیادی را به بار آورده است با این وجود ما در جنبش عدالتخواه دانشجویی در این دو ماه سال تحصیلی سعی کرده ایم با حضور و پیگیری در تصمیمات کارگری مطالبات کارگرانی را که بعضا ممکن است با برخورد‌های قهری نیرو‌های انتظامی و امنیتی مواجه شده باشند با توجه به نقشی که برای جنبش دانشجویی در حاکمیت تعریف شده پیگیری کنیم.

از مسئله کنتورسازی قزوین گرفته تا مسئله هپکو و هفت تپه یکی از نقاطی که نیاز است در مورد آن بحث کنیم این است که به جرات می‌توان گفت: تنها مطالبه کارگران در کنار پرداخت معوقات مالی، کار است. در واقع کارگران معترض نگران رونق تولید و نگران آسیب دیدن روند تولید در کشور به دلیل نوع خصوصی سازی‌ها هستند. ما نیز مخالف خصوصی سازی نیستیم، اما معتقدیم مدل فعلی خصوصی سازی‌ها با توجه به عدم وجود نظارت کارآمد است و از طرفی معتقدیم قوه قضائیه باید نقش خود را در خصوصی سازی با ورود مستقیم به برخی از پرونده‌ها و با نگاه پیشگیرانه و نه حتی با نگاه حل مسئله دنبال کند.

یکی از موضوعاتی که ما بسیار قائل به آن هستیم در این مدت سعی کرده ایم آن را تبیین و آسیب شناسی کنیم موضوع عدالت آموزشی است، چرا که ما معتقدیم یکی از نقاط حساسی که آینده سازی جمهوری اسلامی را به خطر می‌اندازد نوع نگاه به آموزش و پرورش و آموزش عالی است، بنابراین سعی ما بر این بود که اگر نگاه طبقاتی در آموزش و پرورش و یا نگاه پولی سازی دانشگاه‌ها در فضای آموزش عالی شکل گرفته آن‌ها را آسیب شناسی کنیم و در این مسیر نیز نگاه ما این نبوده که اگر در فضای رسانه‌ای مدرسه‌ای تحت عنوان جریان اصولگرایی مطرح می‌شود با جناحی کردن برخی از موضوعات آموزشی آن را مسئله را ذبح کنیم.

در هر حال ما با هر نوع تعبیض که سبب ایجاد یک طبقه مرفه جدید و سبب ایجاد یک نوع نگاه خاص در مسائل آموزشی شود مخالفیم با این وجود سعی کرده ایم تا آسیب شناسی مفصلی در حوزه عدالت آموزشی داشته باشیم تا بتوانیم بخشی از مسائل و آسیب‌های این حوزه را رفع کنیم.

امروز کمتر کسی است که به این موضوع قائل نباشد که صدا و سیمای ایران فاصله بسیار زیادی با نوع نگاه و منویات ولایت فقیه دارد و ما به صراحت می‌گوییم که علت این فاصله نیز متاثر از فاصله مدیران صدا و سیما با ولایت فقیه است.

وقتی در مورد نوع نگاه به محتوا در صدا و سیما بحث می‌کنیم و با خط کش انقلاب اسلامی و آرمان خواهی به ارزیابی آن می‌پردازیم متوجه خواهیم شد که فاصله محتوای رسانه ملی با ارزش‌ها بسیار زیاد شده است که از جمله مصادیق آن می‌توان به نوع برنامه سازی‌هایی اشاره کرد که گا‌ها کپی بردازی است و این کپی برداری هم صرفا در حوزه محتوا نبوده و حوزه فنی و دکور را نیز دربرمی گیرد از طرفی امروز شاهد نوع نگاه و میدان داری برخی از افرادی در صدا و سیما هستیم که کارنامه این افراد مشخص است؛ بنابراین با وجود این نوع نگاه گا‌ها با این موضوع مواجه می‌شویم که برنامه‌ها و سریال‌هایی با هدایت برخی اشخاص ساخته می‌شوند که بیش از آنکه موجب جذب در انقلاب اسلامی شوند موجب دفع می‌شوند. در هر حال نگاه ما در صدا و سیما این است که باید «گاندوهای» بیشتری شکل بگیرد و معتقدم که «گاندوها» استثناء نیستند.
 
دانیال یادگاری

رئیس سازمان صدا و سیما سال گذشته در نشست با فعالین تشکل‌های دانشجویی وعده داد که بازنشسته‌های این سازمان را تا ۲۲ بهمن کنار می‌گذارد، اما تاکنون هیچ اتفاقی نیفتاده حتی گاهی وقت‌ها می‌بینیم و این عدم تغییر در حالی است که برخی از این بازنشسته‌ها نیز در مسئولیت‌های قرار دارند که آنقدر هم حساس نیستند در هر حال با یک تغییر رویکرد می‌توان به جوانگرایی در رسانه ملی پرداخت. در هر حال امروز بسیاری از افراد به دنبال جوانگرایی در راستای حذف شایستگی و کارایی هستند به گونه‌ای که گا‌ها با این موضوع مواجه می‌شویم که مدیریت فعلی در صدا و سیما با نوعی جوانگرایی رانتی مواجه می‌شود و افرادی هم که در رسانه ملی وجود دارند این رویکرد را نشان می‌دهد.

بحثی که وجود دارد این است که جریان دانشجویی در حوزه صدا و سیما هم آسیب شناسی کرده و هم راهکار ارائه داده است به گونه‌ای که می‌توان گفت: یکی از مشکلات اساسی که سبب عدم اصلاح رویکرد صدا و سیما شده به طور یقین مدیریت فعلی این سازمان است. امروز مدیریت این سازمان علی رغم نامه نگاری‌های متعدد حاضر به پاسخگویی به جریان دانشجویی نیست. از طرفی وقتی به رویکرد رسانه ملی در حوزه مدافعان حرم، FATF، خصوصی سازی ها، تجمعات کارگری، رونق ملی و اقتصاد مقاومتی نگاه می‌کنیم می‌بینیم کارنامه آن‌ها خالی است.

یکی از نکاتی که در مورد صدا و سیما چه در حوزه محتوا و چه در حوزه ساختار مدیریت فعلی با آن مواجه ایم بی اعتنایی به جریان انقلاب اسلامی است. نوع نگاه ما این نیست که حتما باید برخی از اشخاص در صدا و سیما حضور داشته باشند که به جریان انقلاب اسلامی میدان داده شود بلکه معتقدیم باید مدیریت کارآمد و مدیریتی که روحیه آرمان خواهی را در کشور گسترش دهد در این سازمان حضور داشته باشد. در هر حال به طور واضح می‌توانیم بگوییم جریان و مدیریت فعلی صدا و سیما به دنبال یک نوعی بی اعتنایی به جریان انقلابی است.

نکته‌ای که امروز به طور گسترده با آن مواجه ایم رها شدگی صدا و سیما در حوزه محتوا است؛ به گونه‌ای که گا‌ها شاهدیم بر روی برخی از برنامه‌هایی که در فضای صدا و سیما ساخته می‌شود هیچ نو نظارتی وجود ندارد و این رها شدگی در حوزه محتوا با کپی کردن برخی از محتوا‌ها و کپی کردن برخی از فضا‌های ساختاری قابل مشاهده است تا جایی که برخی از سریال‌ها و برنامه‌ها تا چند قسمت با یک اسم پخش می‌شوند و بعد از آن تصمیمم می‌گیرند با یک اسم جدید فضای کنداکتور برنامه تغییر کند و یا حتی گا‌ها برخی از برنامه‌ها با کلی فضا سازی رسانه‌ای ساخته می‌شوند و بعد با یک فتوا به دلیل عدم نظارت و مدیریت متوقف می‌شوند.

واقعیت این است که در صدا و سیما منکر در حال تبدیل شدن به معروف است به گونه‌ای که شاهد القای اشرافیت و سرمایه داری حتی از نوع ریشدار به مخاطب هستیم. معتقدم مسئله صدا و سیما ساختن «عروس تاریکی»‌ها نیست بلکه نساختن امثال گاندو‌ها است. مسئله ما این است که چرا امثال گاندو‌ها در رسانه ملی ساخته نمی‌شوند.

امروز صدا و سیمایی که باید امید و پیشرفت را القاء کند و حرف جدیدی را در فضای حل مشکلات مردم بزند هیچ الگویی را به مخاطب القاء نمی‌کند و گا‌ها هم حتی می‌بینیم که برای مردم که سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی هستند هیچ محتوایی که القاء کننده امید و پیشرفت انقلاب اسلامی باشد، تولید نمی‌کند.

سوالی که وجود دارد این است که چرا صدا و سیما مسئله مالی خود را با فروش آنتن و محتوا دنبال می‌کند و چرا در یک ساختار مشخص مالی به دنبال یک راهکار و خلاقیت برای حل مسائل مالی خود نیست. در هر حال یقینا با کمی اغماض می‌توانیم بگوییم امروز سیاست گذاری کلان هم که معطوف به پیشرفت، امید و مسائل انقلاب اسلامی باشد در صدا و سیما نمی‌بینیم. در هر حال با توجه به آنچه گفته شد ما در اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی سعی می‌کنیم سلسله نشست‌های آسیب شناسی فضای انقلاب اسلامی را به صورت تخصصی چه در حوزه صدا و سیما و چه در حوزه خصوصی سازی و عدالت آموزشی دنبال کنیم.

خبرگزاری دانشجو: به نظر شما عملکرد رئیس جمهور با اختیاراتی که در چارچوب قانون اساسی و یا خارج از این چارچوب داشته متناسب بوده است؟
اگر چه رئیس جمهور مدعی است در ساختار جمهوری اسلامی نقایصی وجود دارد؛ اما با این حال او باید پاسخگوی عملکرد خود در حوزه سیاست خارجی باشد و باید پاسخ بدهد که در حوزه اشتغال و معیشت مردم چه کرده و آورده او از مذاکراتی مستمری که انجام شده چیست؟ مطمئنا روحانی تاکنون تمام اختیارات لازم را داشته و حتی ما قائل به این هستیم که اختیارات او به غیر از فرماندهی کل قوا از بنی صدر هم بیشتر بوده است.
 
دانیال یادگاری
 
روحانی در حوزه اقتصاد تمام اختیارات لازم همچون شورای اقتصادی را در اختیار داشته و از همراهی رهبر معظم انقلاب در طول مذاکرات و همچنین از همراهی مجلس و دستگاههای نظارتی برخوردار بوده است. بااین وجود امروز شاهدیم که رئیس جمهور علی رغم تمام اختیارات و بسترهایی که برای او فراهم شده به جای پاسخگویی نسبت به عملکرد خود به موضوعات حاشیه ای و مسائلی که منجر به ایجاد اختلاف در بخش های مختلف جمهوری اسلامی می شود، می پردازد و این یک نگاه نادرست و اشتباه است.
 
متاسفانه تاکنون عملکرد روحانی در جهت رفع مشکلات مردم نبوده تا جایی که همواره شاهد تجمعات مختلفی از جانب مردم در مقابل نهادهای مختلف کشور برای احقاق حقوق خود بوده ایم. در هر حال آقای روحانی به جای اینکه به فکر فرار از پاسخگویی باشد باید به دنبال حل مسئله خود با مردم در مورد کارنامه عملکردش باشد.

خبرگزاری دانشجو: رویکرد جنبش عدالتخواه دانشجویی در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به چه صورتی است؟
رویکرد جنبش عدالتخواه دانشجویی در انتخابات پیش رو به هیچ وجه به سمت منافع جناحی برخی از جناح‌های حال حاضر کشور نیست. در این انتخابات سعی ما بر این است که نظام مسائل و مبانی گفتمانی و الزامات اساسی مورد نیاز انتخابات را با خطکش انقلابی، آرمان خواهی و مبارزه در راه حق دنبال کنیم.

جنبش عدالتخواه دانشجویی در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از هیچ لیستی از جریان‌های اصلاح طلبی و اصولگرایی که به دنبال حذف منافع ملی و حذف منافع مردم باشند حمایت نخواهد کرد. در انتخابات پیش رو مطمئنا ما به دنبال پاسخگویی برخی از نمایندگانی که در مجلس بوده اند خواهیم رفت، چون همانطور که در گذشته هم گفته بودیم معتقدیم نمایندگانی که در تصویب FATF، عدم تصویب طرح مالیات عایدی بر سرمایه و عدم تصویب طرح شفافیت آراء نمایندگان نقش داشته اند امروز باید پاسخگو باشند و ما به دنبال پاسخگویی این افراد خواهیم بود و در این راستا نیز سعی می‌کنیم تا جایی که می‌توانیم فضای دانشگاه‌ها را برای حضور و پاسخگویی نمایندگان فراهم کنیم.

خبرگزاری دانشجو: برنامه‌های اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی در راستای تقویت بخش تشکیلاتی این اتحادیه را توضیح دهید؟
سعی ما بر این است که برنامه‌های آموزشی اتحادیه از تهران خارج شود و آموزش‌ها را در شهر‌ها و استان‌های دیگر دنبال کنیم و برنامه ریزی‌ها هم به این صورت خواهد بود که آموزش‌ها همراه با آسیب شناسی باشند.

یکی از نقص‌هایی که از گذشته در جنبش عدالتخواه دانشجویی وجود داشته و امسال درصدد رفع آن هستیم نوع مواجه با موضوع تشکیلات داری است با این وجود در این دوره سعی می‌کنیم که یک نوع روند آموزشی و تشکیلاتی را به صورت جزء به جزء و دانشگاه به دانشگاه اجرا کنیم. همچنین در این راستا کتاب آموزشی جنبش عدالت خواه دانشجویی با محتوای جریان‌های دانشجویی را در آینده نزدیک منتشر خواهیم کرد. از دیگر اقدامات اتحادیه راه اندازی یک سامانه جامع آموزشی و تشکیلاتی با محوریت جریان عدالتخواه سراسر کشور است که در حال پیگیری آن هستیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار