با هدف توسعه کیفی و بازارسازی برای محصولات دانشبنیان، طرح پیادهسازی نظام استانداردسازی محصولات دانشبنیان در گام دوم اجرای خود، رسماً در استان همدان آغاز به کار کرد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، با هدف توسعه کیفی و بازارسازی برای محصولات دانشبنیان، طرح پیادهسازی نظام استانداردسازی محصولات دانشبنیان در گام دوم اجرای خود، رسماً در استان همدان آغاز به کار کرد. برای اجرای این طرح و بررسی جزئیات آن، با حضور مسئولین استانی و مدیران شرکتهای دانش بنیان، نشستی در محل اداره کل استاندارد استان همدان برگزار شد.
در این نشست، علاوه بر ملونی، مدیر کل دفتر نوآوری و کسب و کار نوین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مسئولان پارک علم و فناوری استان و مدیران اداره کل استان همدان نیز حضور یافتند. در بخش اول نشست در نوبت صبح، شیوهنامه اجرای صدور گواهینامههای انطباق (COC)، محصول (COP) و «نشان دانشنماد» ویژه محصولات دانشبنیان و اهمیت مقوله استاندارد در توسعه اقتصاد دانش بنیان مورد بررسی قرار گرفت.
در بخش دوم نشست نیز، شرکتهای دانشبنیان استان، مؤسسات و واحدهای فناوری مستقر در پارک و مراکز رشد استان همدان در محل نشست حضور یافتند و مسئولان حاضر ضمن تشریح اهمیت و نقش شرکتهای دانشبنیان در توسعه زیستبوم نوآوی، نکات آموزشی لازم را برای بهرهمندی از این خدمت جدید، بیان کردند.
در ادامه، مدیران شرکتهای دانشبنیان نیز با بیان نقطه نظرات خود، سوالاتی را در زمینه روش و چگونگی اخذ گواهیهای انطباق مطرح کردند.
دفتر نوآوری و کسب و کار نوین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با توجه به اهمیت توسعه زیست بوم نوآوری و همچنین پیادهسازی برنامه استانداردسازی محصولات دانشبنیان به عنوان یکی از ابزارهای کلیدی در توسعه این زیستبوم، پیش از این مقدمات اجرای این طرح را در ۱۲ استان کشور را فراهم ساخته بود.
یکی از محورهای توسعه کیفی شرکتهای دانش بنیان، قرار دادن محصولات دانشبنیان زیر چتر یک نظام استاندارد سازی واحد است. مقوله استانداردسازی یکی از ابزارهای تحریک عرضه نوآوری و فناوری مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان به شمار میآید.
بر این اساس تدوین سازوکارهای خاص اعطای گواهینامههای استاندارد به محصولات دانشبنیان، با همکاری سازمان ملی استاندارد در دستور کار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته است. کارشناسان معتقدند، این امر سبب تسریع در روند تجاریسازی این محصولات، سهولت در گسترش تبادلات بینالمللی و ارتقاء کیفیت تولید خواهد شد.