یک شرکت دانشبنیان داخلی توانسته پوشش حرارتی تولید کند؛ با این وجود هنوز هم وادرات آن ادامه دارد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پوشش ضد حریق یا فایر پروف (Fire Proof) یعنی استفاده از ملات، رنگ و … در جهت محافظت از آتش سوزی ساختمان و یا صنایع که بر روی سازههای فلزی یا بتنی اجرا میشود.
این نوع پوششها علاوه بر این که سازههای مورد نظر را پایدار میکنند، همچنین زمان بیشتری را برای عملیات نجات و گریز فراهم میسازند و از گسترش آتش بر روی دیوارها جلوگیری میکنند.
یک شرکت دانشبنیان ایرانی با داشتن معدن ورمیکولیت (مواد اولیه پوششهای مقاوم حریق) و کارخانه فرآوری توانسته پوششهای ضد حریق تولید کند.
علیرضا حسن پور مطلق مدیر مهندسی شرکت دانش بنیان گیلان میکا درباره عایق تولید شده در این شرکت گفت: عایق حرارتی، صوتی و ضد حریق «ورمیکس سی» با پایه سیمان در صنعت ساختمان کاربرد دارد.
به گفته مدیر مهندسی این شرکت: این محصول، عایقی است حرارتی، صوتی، نسوز و ضد حریق. مواد تشکیل دهنده آن ۱۰۰ درصد معدنی و بدون هیچگونه افزودنیهای شیمیایی و رزین است که در برابر حریق مقاومت بالایی دارد. همچنین در برابر آتش سوزی (تا دمای ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد) هیچگونه دود و گازی تولید نخواهد شد.
حسن پور به مزایای پوششهای عایق حرارتی، صوتی و ضد حریق «ورمیکس سی» اشاره کرد و گفت: با استفاده از این محصول دیگر نیاز به اجرای دیوار دوجداره نیست، اجرای آن نیاز به تیم تخصصی ندارد و همانند گچ در ساختمان اجرا میشود، به علت جایگزینی ورمیکس با گچ و خاک، هزینه مصالح و اجرای گچ و خاک از هزینه کل ساختمان کسر میشود (در صورت اجرای عایقهای دیگر در ساختمان، اجرای گچ و خاک الزامی خواهد بود).
وی افزود: از مهمترین خصوصیات یک عایق خوب یک پارچه بودن آن پس از اجرا است و، چون ورمیکس یک ملات است هیچگونه شکافی پس از اجرا مانند عایقهای قطعهای نخواهد داشت و علاوه بر آن که در آتش نمیسوزد از مصالح و تجهیزات پشت خود (سازههای فلزی، کابلهای برق و ...) نیز در برابر حریق حفاظت میکند.
به گفته حسنپور، ورمیکس بر روی کلیه مصالح ساختمانی (سفال، آجر، بلوک سیمانی و گچ) قابل اجرا است و در سطوح داخلی و همچنین سطوح خارجی ساختمان قابل اجراست.
حسن پور بیان کرد: نمونه مشابه این تولیدات از کشورهای اسپانیا، عربستان، امارات و کره جنوبی به کشور وارد میشود.
وی همچنن گفت: شرکت دانشبنیان «گیلان میکا» توانایی تولید بیش از نیاز داخل کشور را دارد، ولی متاسفانه همچنان واردات این محصول ادامه دارد. این درحالی است که این محصول توانسته استانداردهای بینالمللی را کسب کند؛ به عبارتی دیگر محصول این شرکت از نظر کیفیت قابل رقابت با نمونههای مشابه خارجی آن است.
مدیر مهندسی این شرکت دانش بنیان افزود: با تولید این محصول برای ۶۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی شده است.