به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در ساختمان جهاد دانشگاهی صبح امروز با حضور عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، مهدی کاظمی رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی و مهدی عباسی دبیر مسابقات ملی مناطرات دانشجویی برگزار شد.
در این نشست مهدی کاظمی، رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی گفت: پاسخ رهبری به برخی از اندیشمندان حوزه و دانشگاه اینگونه بود که ازادی خواهی و مطالبه فرصتی برای اندیشیدن و مطالبه اسلامی است و نباید از آزادی ترسید و از مناظره گریخت. آزادی، اخلاق و منطق بر اساس بیانات رهبری سرلوحه کارهای ما در برگزاری مناظرات دانشجویی قرار گرفت.
وی ادامه داد: وقتی در سازمان امور دانشجویان این کار را شروع کردیم هدف و تمرکز ما بر آموزش و تربیت جوانان بود و مسابقات مناظره را به عنوان فرصتی برای یادگیری در نظر گرفتیم و در آموزش های کارگاهی و معرفی کتاب و تولید کتاب ها سرمایه گذاری کردیم تا بتوانند تمرینی کنند و این فضای گفتگوی اخلاقی را یاد بگیرند و ممارست داشته باشند.
رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی ادامه داد: برخی انتقاد می کنند که چرا این فضای گفتگو به سمت جامعه نمیآید دلیل آن این است که به فصای آرام و اخلاقی برای مناظرات نیاز است و فراهم کردن فضایی به دور از تهییج های بعضا غیرمنطقی در محیط علمی دانشگاه میسر بود؛ چرا که وجود فصای هیجانی موجب میشد تا در پارامترهای داوری ما اخلاق گفتگو بسیار جایگاه ویژه ای دارد و اگر رعایت نشود به صورت اتومات از فضا حذف میشوند. وقتی اساتید با این مدل آموزشی آشنا شوند میتوانند آن را در کلاس های خود در دانشگاه ها به کار بگیرند و همچنین مباحث اخلاقی در اولویت کار برای دانشجویان قرار بگیرد.
وی افزود: از دوره چهارم تا هشتم این مناظرات، برنامه خود را بر گسترش این فضا قرار دادیم و برای امسال ۲۸ استان و ۱۲ دانشگاه با ۶۲۵ تیم شرکت کردند و به نقاط خوبی رسیدیم و در ادامه مسابقات مرکز گفتگو را خواهیم داشت تا بتوانیم از این شبکه گفتگو بهره مند شویم و در فضاهای دیگر آن ها را به کمک بطلبیم.
کاظمی ادامه داد: از این ۶۲۵ تیم که شرکت کرده بودند ۵۴ تیم به مرحله منطقه ای و ۱۲ تیم به مرحله کشوری راه پیدا کردند و تیم هایی که به مرحله نهایی برسند نشان خواجه نصیر الدین طوسی را خواهند برد.
مهدی عباسی، دبیر هشتمین مسابقات مناظره ملی گفت: در مرحله کشوری هشتمین مناظرات ۱۲ تیم بعد از گذراندن مراحل منطقه و استانی به کشوری راه یافتند که تیم های فرهنگ و خیام، سروش، مادر، سنگر، برهان و هدف و تنقیح مناط از علم و فرهنگ، ثامن از علم و صنعت در این مرحله حضور یافتند.
وی افزود: در مجموع ۱۶ داور از اساتید دانشگاه و اعضای هیئت علمی من جمله استاد مهدی منتظر قائم، خواجه سروی، منتظری، کولایی و ...را در این مسابقات داریم. همچنین از برخی دانشجویان نیز کمک گرفته ایم که ۹ داور هستند این دانشجویان در دوره های گذشته به عنوان برگزیدگان مسابقات بودهاند. بیش از ۱۰۰گزاره در اختیار تیم ها قرارگرفته و تیم ها مواضع خود را به دبیرخانه اعلام کردهاند و بخش عمده ای از گزاره ها که در مرحله نهایی کشور انتخاب شده بر مبنای بندهای مختلف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است.
وی در پایان گفت: اولین مسابقه از شنبه ۳۰ آذرماه برگزار می شود.