آخرین اخبار:
کد خبر:۸۱۳۳۳۸
جنبش عدالتخواه دانشجویی:

مجلس شفاف‌سازی بودجه سال ۹۸ را از طریق پخش زنده تلویزیونی در دستور کار قرار دهد

جنبش عدالتخواه دانشجویی طی نامه‌ای از نمایندگان مجلس خواست شفاف‌سازی بودجه سال ۹۸ را از طریق پخش زنده تلویزیونی و اینترنتی جلسات کمیسیون تلفیق در دستور کار قرار دهند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جنبش عدالتخواه دانشجویی طی نامه ای از نمایندگان مجلس خواست شفاف سازی بودجه سال 98 را از طریق پخش زنده تلویزیونی و اینترنتی جلسات کمیسیون تلفیق بودجه و انتشار مشروح مذاکرات یا صوت ضبط ‌شده این جلسات در دستور کار قرار دهند.

متن این بیانیه به شرح زیر است:

در تنظیم و تصویب قانون، جنبه‌های کارشناسی بشدّت باید رعایت شود. بایستی از نخبگان بیرون از محیط مجلس هم استفاده شود. گاهی شما ملاحظه می‌کنید در یک مسئله‌ای، در یک حوزه‌ی تخصّصی‌ای، یک کسی چند سال مثلاً کار کرده، فکر کرده؛ شما اگر در این حوزه‌ی تخصّصی از او مشورت بگیرید، گاهی با یک کلمه‌ی کوتاه، با یک سطر، یک راه‌گشایی بزرگی را انجام میدهد؛ یعنی این‌جوری است؛ گاهی اوقات کمک نخبگان این‌جوری است که یک پیشنهاد کوچکشان یک راه‌گشایی بزرگی را انجام می‌دهد.
(مقام معظم رهبری 30 خرداد 97)
بسمه تعالی
نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم

مبحث اصلاح ساختار بودجه در کشور و نیاز به نگاهی نو در ساختار بودجه‌ریزی، موضوعی کهنه در کشور است که شرایط کنونی باعث شده است جدی تر از گذشته به این مهم پرداخته شود.

با تقدیم لایحه بودجه سال ۹۹ به مجلس شورای اسلامی و اهمیت بسیار زیاد بودجه آن در برهه‌ی کنونی، استفاده از نظرات نخبگان و صاحب نظران جهت اعمال اصلاحات مورد نیاز در لایحه دولت ضروری است.

طبیعتاً اصلاح اساسی ساختار بودجه نیاز به پژوهش و کار کارشناسی عمیق و برنامه‌ریزی بلند مدت در این حوزه دارد، اما در حال حاضر ما بعضاً شاهد مشکلاتی واضح و رویکردهایی به طور قطع نامناسب در برخی بخش‌های بودجه هستیم که اصلاح آن‌ها به راحتی ممکن می‌باشد.

با توجه به شرایط کنونی و فرصت کوتاه مجلس برای نهایی کردن لایحه بودجه ۹۹ کم‌هزینه ترین، آسان ترین و مؤثرترین مسیر برای اصلاح برخی از این مشکلات و پیشگیری از برخی آسیب‌های موجود در جریان تصویب لایحه بودجه، شفافیت فرآیند بررسی لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی است.

شفافیت فرآیند بررسی لایحه بودجه و به طور خاص شفافیت جلسات کمیسیون تلفیق از طریق پخش زنده تلویزیونی، باعث می‌شود نمایندگان حاضر در جلسه وقت بیشتری برای کار کارشناسی بر روی این لایحه بگذارند و برای پیش بردن اهداف خود و ایجاد تغییرات در لایحه به‌جای لابی‌گری به بیان استدلالات محکم بپردازند، چرا که در معرض قضاوت عموم مردم هستند.

علاوه بر این با آگاهی مردم و نخبگان از مذاکرات انجام شده زمینه‌ی مشارکت فعال افراد صاحب‌نظر حوزه‌ی بودجه فراهم شده و با تشکیل سازوکاری، نمایندگان محترم می‌توانند از نظرات کارشناسی متخصصان و ذی‌نفعان بخش‌های مختلف، جهت ارتقاء کارآمدی لایحه بودجه بهره‌مند شوند.

بررسی تجربیات بین‌المللی حکایت از آن دارد که شفافیت می‌تواند دولت‌ها را قادر به ارتقای اعتبار در بازارهای جهانی با نرخ‌های ارزان‌تری بنماید وبهره‌وری هزینه‌های عمومی را نیز یاری بخشد.

به‏ علاوه، شفافیت می‌تواند موجب رشد برابری از طریق تطابق منابع مالی با اولویت‌های ملی شود.

شفافیت و مشارکت عمومی، دولت‌ها را قادر به اعتمادسازی کرده و به شهروندان مجال اظهارنظر و کرامت می‌بخشد. از سوی دیگر ابهام در مسائل مالی می‌تواند اصول مالی را تضعیف کرده و همان‏گونه که در یکی از گزارش‏‌های منتشرشده اخیر از سوی صندوق بین‌‏المللی پول تشریح شده: "می‌توانند منجر به بدهی بسیار زیاد و غیرقابل‌انتظار شود."

با توجه به مطالب بیان‌شده از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و هیات رئیسه محترم درخواست می‌شود، پخش زنده تلویزیونی و اینترنتی جلسات کمیسیون تلفیق بودجه و انتشار مشروح مذاکرات یا صوت ضبط ‌شده این جلسات را در دستور کار قرار دهد.

بی شک این اقدام می‌تواند همراه با انتشار فایل بودجه در قالب‌های ماشین‌خوان مانند Excel، گزارشی عامه فهم و تصویرسازی شده از لایحه و قانون بودجه، ایجاد یک سایت تعاملی برای نظارت برخط مردم بر بودجه و ایجاد امکان تفریغ بودجه برخط و به‌روز در سال‌های آتی تکمیل گردد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۱
رئیس جمهور گفته است رقمی که از درآمد نفتی اعلام کرد یعنی حدود 450هزار میلیارد تومان یعنی دو سوم بودجه کشور از نفت تامین می شودواین مطلب کاملاً نا صحیح است زیرا که بر اساس قوانین بودجه سالانه در چند سال اخیرهمیشه حدود یک سوم بودجه از فروش نفت بوده است. باکمال تاسف یکی از افتخارات بزرگ رئیس جمهور بعد از برجام که همیشه به آن می بالد افزایش خام فروشی نفت است.الان که فروش نفت از طرف آمریکادوباره تحت تحریم قرار گرفت عوض اینکه رئیس جمهور ، وزیر نفت و رئیس سازمان برنامه و بودجه این فرصت را غنیمت بشمرند و دنبال در آمدهای دیگری ازجمله اخذ مالیات از همه اقشار جامعه، در آمدصادرات غیر نفتی و .. باشند با کمال تاسف در خصوص عدم خام فروشی نفت بی توجهی می کنند. در این راستا برای حذف نفت خام از بودجه کشور قانونی که که اکثر کشور ها اجرامی کنند و درایران هم باید ان شاءالله اجراءگردد مالیات برعایدی سرمایه ازجمله مسکن،طلا،ارز خودرو و موردی که متاسفانه در رده های بالای کشور بعلت نفوذ بعضی ها روی خوش نشان داده نشد مالیات بر سپرده های بانکی افراداست
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار