مدرس حوزه خانواده گفت: هیچ زندگیای بدون تعارضات وجود ندارد، اما مهم این است که تعارضات را به جاده تفاهم و توافق بین خود سوق دهیم چرا که اگر مسالمت آمیز حل نشوند آسیبهای جدی به رابطه همسران میزنند.
به گزارش گروه خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی ستاد ملی ازدواج دانشجویی، مراسم اختتامیه اولین کاروان بیست و سومین دوره ازدواج دانشجویی با عنوان «مهر و ماه» صبح امروز در محل برج سپید مشهد برگزار شد.
در این برنامه پس از اجرای نمایش «خانواده دوست داشتنی من»، دو تن از اساتید و مشاوران برجسته حوزه خانواده به تبیین نکاتی پیرامون سبک زندگی، مدیریت روابط زوجین، آسیبها و راهکارهای حفظ و تقویت رابطه سالم بین همسران پرداختند.
صادقیان و مهرجردی در قالب جلسه پرسش و پاسخ و ارائه راهکار در زمینه رابطه پویا و هدفمند در زندگی مشترک، رابطه همسران را به فرزندی نادیدنی تشبیه کردند.
مهرجردی در این زمینه اظهار کرد: اینکه هر یک از زوجین تصورکند در زندگی آگاهی و شناخت کافی را دارد نظر اشتباهی است چرا که در هر مرحله از زندگی، آموزش و آگاهی امری مهم و شایان توجه است.
وی با بیان اینکه تفاهمات اولیه بین زوجین و توافقات بین خانواده هایشان سبب ساز شکل گیری و آغاز زندگی مشترک میشود، گفت: تعارضات نیز جزو دیگری از زندگی مشترک است و هیچ زندگی بدون مشکل و بی فراز و نشیب نیست و این مهم نیز باید مورد توجه زوجین باشد.
مهرجردی با تأکید بر اینکه هیچ زندگی بدون تعارض نیست، ادامه داد: مهم این است که در این تعارضات آسیب نبینیم؛ تمام هنر زندگی موفق مشترک این است که این تعارضات را در جاده تفاهم و توافقات سوق دهیم چرا که اگر حل نشوند آسیبهای جدی میزنند.
صادقیان نیز با اشاره به تفاوتهای فردی و شخصیتی بین زن مرد گفت: اغلب مشکلات زندگی مشترک با مهارت گفتگو حل میشود، اما مشاجره کردن علاوه بر شکستن حریم و حرمتها اقتدار مرد را نیز خدشه دار میکند.
وی با تأکید بر لزوم یادگیری مهارت درست گفتگو بین زوجین تصریح کرد: در مشاجره عیب طرفین نیز آشکار میشود و مقایسه و تهدید نیز آسیب زا است.
این مشاور خانواده ادامه داد: درگفتگوی دو طرفه حریمهای یکدیگر را حفظ کنید و حتی اگر حق باشما است از چراغ قرمزها عبور نکنید چراکه به مشاجره کشیده میشود و از طرفی در هیچ مشاجرهای حق ثابت نمیشود و رابطه شما آسیب خواهد دید.
از بین بردن هویت همسر موجب سردی رابطه میشود
وی به زوجهای جوان یادآور شد: همسر شما دارای شخصیت مستقل است و اگر اشتباهی از او بروز کرد نباید برای رفتار غلط کل هویت او را زیرسوال ببرید چرا که در این صورت منجر به سردی رابطه میشود.
صادقیان با اشاره به رفتارهای زنان در حالت ناراحتی و تمایل آنان به گفتگو افزود: در این شرایط مردان باید کاملا شنونده فعال باشند و جبهه گیری نکنند تا مسائل به خوبی رفع شود.
وی با تأکید بر لزوم حل مسائل بین زوجین به آنان توصیه کرد: مشکلات خود را برای والدین یا دوستان خود بازگو نکنید و در حمایت از همسر خود نزد دیگران تمام قد بایستید، خطا را با خطا پاسخ ندهید و مقابله به مثل نکنید. ابراز علاقه، رابطه همسران را تقویت میکند.
این مدرس حوزه خانواده با بیان اینکه یکی از نشانههای آسیب دیدن رابطه بین زوجین این است که از بودن در کنار هم لذت نبرند، ابراز کرد: محبت کردن و عشق ورزیدن و مراقبت مداوم از یکدیگر از نشانههای رابطه سالم است و شادمانی با هم این رابطه را قوت میبخشد.
در ادامه، مهرجردی خطاب به همسران تاکید کرد: در فضای عاطفی با یکدیگر کلمات زیبا نثار هم کنید، زبان عشقِ همسر خود را یاد بگیرید و بدانید همسرتان از چه نوع عشق ورزی رضایت دارد؟.
وی خطاب به نوعروسان نیز خاطرنشان کرد: به مردهای خود اقتدار بدهید وفرمان زندگی را از دست آنان نگیرید؛ مقایسه کردن، سروفت زدن و تهدید کردن از جمله رفتارهای اقتدارشکنانه است که به رابطه شما آسیب جدی میزند.
مهرجردی در پایان سخنانش به زوجهای جوان یادآور شد: اگر مسالهای در رابطه شما پیش آمد، خودتان مدیریت کنید و دیگران را وارد حریم خود نکنید، اما در نهایت اگر نیاز شد با مشاور امین درمیان بگذارید.