شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز در نامهای خطاب به حجت الاسلام رئیسی، رئیس قوه قضاییه برخی مشکلات استان البرز را یادآور شدند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز در نامهای خطاب به حجت الاسلام رئیسی، رئیس قوه قضاییه برخی مشکلات استان البرز را یادآور شدند و از وی خواستند به این مشکلات رسیدگی کند. در متن این نامه آمده است:
عملکرد دستگاه عریض و طویل مدیریت شهری کرج در موضوعاتی، چون تعامل با مردم، تاثیر مناسبات و روابط مسئولین آن بر فضای سیاسی استان و به خصوص گردش مالی، بسیار بیشتر ازعملکرد مدیریت دولتی استان البرز نگرانیهایی را برای دغدغهمندان و دلسوزان پدید آورده است. بی تردید از دستگاه قضا اهتمام و دقت بیشتری در این موضوع انتظار میرود. درآمدها و هزینهها، نظام مناقصات پیمانکاران، تغییر کاربری ها، درآمدسازی از تخلفات، سلامت اداری، شهرک سازی و پیشروی شهر در دامنه کوهها و نهرها، وضعیت نامشخص آزادراه شمالی و شهرسازی در اراضی پیرامونی آن و به خصوص بلا تکلیفی پروژه قطار شهری کرج از موضوعاتی است که مردم از سر انجام آن بی خبرند حال آنکه همه این شوراها برای مردم است و بخشی از نظام که جایگاه استقرار عدالت است.
رئیس محترم قوه قضائیه از مهمترین انتظارات از جنابعالی در این مسئولیت که امید مردم و نظام در استقرار عدالت و برخورد با مفاسد هستید شفافیت وضعیت قضائی رکورد دار مسئولیت در مدیریت شهری کرج جناب اقای ترکاشوند میباشد. آیا شایسته است که در فضای رسانهای کشور شاهد خبرپراکنی مبهم از سوی وکیل وی و دیگران باشیم و این سوال که کسی که سالها شهردار و صاحب امکانات و اختیارات گسترده در آن سازمان بوده چه کرده که حال خبر از بازداشت و آزادی با قید وثیقه ایشان در سطح گسترده گردیده است؟ بی پاسخ بماند! قوه قضائیه نیز اهتمامی برای پاسخ به این سوال و ابهام ندارد! پس از آنکه خبر رایزنی برخی از شخصیتهای استان البرز برای تبرئه وی شنیده میشد امروز از تبرئه شهردار اسبق و حتی تعلیق قاضی برای حکم اشتباه اخباری به گوش میرسد.
ریاست محترم دستگاه قضا مردم کرج با سابقه درخشان در پیروزی انقلاب اسلامی و تقدیم هزاران شهید در راه خدا، امروز مانند همه ملت ایران متحمل فشارها و تنگناهای اقتصادی هستند. آیا این دست شایعه پراکنی همراه با عدم پاسخگویی مسئولین سبب تشویش اذهان عمومی و تقویت جنگ روانی دشمنان علیه اعتماد و امید مردم نمیگردد؟! سزاوار است با شفاف سازی روند پیگیری پرونده قضایی مذکور نسبت به تنویر اذهان مردم انقلابی و مستضعفین کرج و استان البرز در این مسئله مایه اعتماد و اطمینان مردم به نظام قضائی باشید و زمینه سوءاستفاده دشمنان و معاندین از این موضوع را برای همیشه برچینید.
طرح تونل انتقال آب سد امیر کبیر به تهران با انتقال اب سد از طریق تونل حتی اگر تراز آب رودخانه کرج ۱% هم پایین بیاید علاوه بر اینکه اکوسیستم آبی آن از بین میرود، برای موجودات آبزی و غیر آبزی رودخانه نظیر کف زیان، پرندگان و پستانداران ممکن است خطرناک باشد. این طرح از ابتدا با چالشها و انتقادات شدیدی از سوی مسئولین و اساتید زیست محیطی و زیست بومی همراه شد. محلهای پایین دست سد از حاصلخیزترین مناطق کرج بوده و امور کشاورزی و باغداری در آن بسیار رایج میباشد که با خشک شدن تدریجی رودخانه و کم آب شدن آن اقتصاد این منطقه آسیب دیده و به دنبال آن شاهد پدیده مهاجرت روستاییان به داخل شهر و از بین رفتن شغل آنها و افزوده شدن مشکلات شهری کرج میشویم؛ و اکوسیستم زیبای روستایی در این منطقه از بین میرود.
ازمسائل مورد توجه دیگر باید به این موضوع اشاره کرد که رودخانه کرج یکی از پنج رودخانه حفاظت شده کشور میباشد که وجود ماهی قزل آلای خالدار در آن نشان از سلامت آن میباشد؛ و با انتقال تونلی آب سد حیات این ماهی به خطر افتاده و در معرض انقراض نسل قرار میگیرد. از منظر دیگر میتوان به حق آبه رودخانه در فصول مختلف اشاره کرد که با توجه به شرایط اقلیمی حاکم بر جهان تعیین میشود و با انتقال آب از طریق تونل، مسائل حق آبه زیست محیطی مورد توجه قرار نمیگیرد. البته به یکی از عمدهترین معضلات این منطقه یعنی وجود رستورانهای متعدد آن باید اشاره کرد که باعث آلایندگی آب رودخانه و ایجاد خطر خفگی برای آبزیان کرده است که این موضوع با مدیریت صحیح در این حوزه قابل حل میباشد. در نهایت باید عنوان کرد حفظ رودخانه کرج و مسایل زیست محیطی آن از هر منظر نسبت به انتقال آب سد از طریق تونل ارجحیت دارد. مشکلات آب شهر تهران را میتوان با توجه به نظر اساتید زیست محیطی تا حدودی برطرف کرد. برای مثال اساتید این حوزه معتقدند که میتوان در این زمینه از آبرفت تهران استفاده کرد. حتی اگر نیمی از آبرفت با آسفالت هم پوشیده شده باشد، از اب ذخیره شده در نیم دیگر آبرفت با حفر چاه در هر زمان از سال میتوان برداشت کرد. این موضوع از سیلابی شدن بارشهای تهران و هدر رفت بارشها نیز جلوگیری میکند. برای بررسی راه حل دیگر میتوان به ایجاد فضاهای مناسب برای جلوگیری از ورود آب ناشی از بارشها به فاضلاب و از بین رفتن بارشها اشاره کرد. حال این سوال مطرح است که چگونه علی رغم پافشاری شدید مسئولین و دلسوزان حوزه آب و زیست محیط کرج این طرح همچنان در حال پیگیری است و با همراهی بعضی از مسئولین تراز اول البرز همراه میباشد؟ و چگونه حقوق مردم البرز و شهر کرج و صد البته روستاییان و باغداران پایین دست سد نادیده گرفته میشود؟
تعطیلی کارخانجات شهرکهای صنعتی کرج به دلیل دارا بودن شرایط خاص و نزدیکی به پایتخت به عنوان یکی از مهمترین مراکز کسب و کار کشور عنوان میشود که کارخانجات و کارگاها ها و شرکتهای نوبنیان و نوپا و تولیدیهای کوچک و بزرگ بسیاری در آن فعال میباشد که با توجه به شرایط اقتصادی کنونی کشور بیشتر این کسب و کارها یا تعطیل شده اند یا در شرف تعطیلی میباشند. شهرکهای صنعتی اشتهارد، نظر آباد و کوثر از جمله شهرکهایی هستند که به دلیل دوری از مرکز شهر و آلایندگی کمتر آنها برای مرکز شهر مورد توجه دولتمردان میباشند و صاحبان مشاغل را تشویق به مستقر شدن در این شهرکها میکنند. در ابتدای امر با توجه به معافیتهای مالیاتی در نظر گرفته شده و اختصاص تسهیلات مناسب، صاحبان مشاغل تمایل خود را برای استقرار در این شهرکها نشان دادند، ولی اکنون همین عوامل یعنی مالیاتهای سنگین و عدم تخصیص تسهیلات بلند مدت با بهره کم تمام مشاغل ساکن در این شهرکها یا حتی داخل شهر را با مشکلات فراوانی روبه رو کرده است که منجر به ایجاد قفلی بر پای تولید کنندگان و به تبع آن رکود اقتصاد و صنعت کشور شده است. از مشکلات این شهرکها به ویژه اشتهارد میتوان به مسیر طولانی خارج شهر و نبود وسایل حمل و نقل عمومی مطمئن فراوان و نا امنی راهها اشاره کرد. همچنین نبود امکانات رفاهی و فضای سبز، هزینه شارژ بالای شهرک و نبود مهدهایی برای نگهداری فرزندان مادران شاغل در این شهرکها و عمل نکردن دولت در تحقق وعدههای داده شده به تولید کنندگان در کنار دو عامل مهم مالیاتهای سنگین و بعضا به دور از عدالت با توجه به سود پایین تولید کنندگان و نبود تسهیلات بلند مدت با بهره کم منجر به این شده است که اکنون شاهد سولههای خالی بسیاری در این شهرک هستیم که به گفته کارشناسان علی رغم فعال بودن حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ کارخانه، حدود ۷۰ درصد کارخانجات این شهرک تعطیل میباشند و لذا باید گفت: این شهرک و البته شهرکهای دیگر نه تنها محل نمایش رونق تولید نمیباشد که به محلی برای نابودی تولید منجر شده است. عوامل تعطیلی و ورشکستگی تولید کنندگان این شهرک: ۱) مالیاتهای سنگین با توجه به سود پایین و البته عدم تحقق وعده دولت در معافیتهای مالیاتی ۲) وامهای با بهره بالا و عدم تخصیص وامهای با بهره پایین و بلند مدت ۳) دوری مسیر از مرکز شهر و نبود وسایل حمل و نقل عمومی مطمئن و در کنار آن نا امن بودن مسیر ۴) عدم تمایل کارمندان و کارگران به کار در این شهرکها با توجه به کمبود امکانات رفاهی و تفریحی در آخر باید عنوان کرد که پرونده مشکلات شهرکهای صنعتی بسیار سنگینتر از آن است که بتوان با دلایل کم و کوتاه آنها را عنوان کرد و وضعیت موجود نشان میدهد که این شهرکها به عاملی برای نومیدی تولیدکنندگان تبدیل شده است؛ لذا پیگیری مراجع قضایی و رئیس محترم قوه قضاییه را در این مورد و برطرف شدن مشکلات تولیدکنندگان خواستاریم که به تبع آن میتوان به برگشتن روح امید به کالبد تولیدکنندگان مستقر در شهرکهای صنعتی
و یا خارج از این شهرکها اشاره کرد که باعث رونق تولید داخلی و شکوفایی اقتصاد کشور و محقق شدن فرمایشات مقام معظم رهبری (دامت برکاته) میشود.
مشکلات حوزه سلامت استان البرز به علت مهاجر پذیری بالا و حاشیه نشینی مستضعفین یکی از استانهای پر بیماری کشور است همین امر علت رونق گرفتن بازار خرید و فروش داروست متاسفانه عدهای با نادیده گرفتن اهمیت موضوعات حوزه سلامت با جان مردم بازی میکنند و با اخلال در سیستم توزیع دارو، احتکارو... سبب به وجود آمدن مشکلات زیادی برای مردم شده اند یکی از علل اصلی این موضوع عدم نظارت جدی بازوهای نظارتی حکومتی است دیگر علت این قضیه را میتوان متصل نبودن سامانههای حوزه اطلاعات دارویی به یک دیگر مطرح کرد. اگر با پیگیری ریاست محترم قوه تعزیرات و سازمان بازرسی باعزم جدی تری بر موضوعات حوزه سلامت نظارت کنند و سامانههای اطلاعات دارویی به یکدیگر متصل شوند ان شاءالله شاهد کاهش چشمگیر تخلفات این حوزه در استان خواهیم بود
مشکلات کارخانه خط و ابنیه فنی تراورس کرج کارخانه تراورس کرج بزرگترین کارخانه خدمات ریلی در شمال کشور است که امروز به خاطر مشکلات ناشی از خصوصی سازی روزگار سختی را میگذراند سال هشتاد و نه که مبنا بر واگذاری کارخانه به بخش خصوصی بود ۲۱۷ میلیارد تومان قیمت گذاری شد در مرحله دوم سازمان خصوصی سازی ارزش کار خانه را ۱۲۵ میلیارد تومان اعلام کرد این قیمت برای کارخانهای اعلام شد که بیش از سیصد میلیارد تومان تجهیزات ریلی را در اختیار داشت علت این کاهش قیمت همچنان نا مشخص است. شرکت به امیر منصور آریا واگذار شد مجموع مبلغ پرداختی آریا برای واگذاری ده میلیارد تومان است. به این ترتیب کارخانه سیصد میلیارد تومانی با ده میلیارد تومان به امیر منصور آریا واگذار شد سال ۹۲ که آریا دستگیر شد اداره شرکت با نظارت و تائید نماینده دستگاه قضا به خانواده آریا سپرده شد درحالیکه بودجه شرکت از سمت شرکت زیرساخت حمل و نقل کشور و شرکت راه آهن تا مین میشد در حال حاضر دولت طلب شرکت را پرداخت نمیکند حسابهایی که مربوط به آقای آریا بوده مسدود است اداره مالیات و تامین اجتماعی هم با اعمال فشار بر شرکت حسابهای شرکت را مسدود میکنند اسما هم شرکت خصوصی است و دولتی نیست این بلا تکلیفی کارگران شرکت را بسیار ناراحت کرده کارگران این شرکت چهار ماه یک بار حقوق در یافت میکنند لذا جنبش دانشجویی استان البرز به خاطر گستردگی مشکلات ناشی از خصوصی سازی در استان از جنابعالی درخواست میکند در این قضیه نمایندهای منصوب فرمائید تا به طور ویژه و فوری مشکلات این شرکت و شرکتهایی ازین دست حل و فصل شود
در پایان ضمن خیرمقدم مجدد از خداوند متعال برای جنابتان و قوه متبوعتان توفیق و سرافرازی مسئلت مینماییم.