برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
دومین نشست سرمایه گذاری فناوری ۱۵ بهمن ماه برگزار میشود میلاد صدرخانلو، معاون دبیر شبکه تبادل و انتقال فناوری کشورهای دی- هشت (D۸-TTEN) با بیان اینکه در شرایط فعلی کشور که قدری همکاریهای بین المللی دشوار شده است باید برای بهبود وضعیت دست به دست هم دهیم، گفت: دومین نشست سرمایهگذاری فناوری با حضور سرمایهگذاران ارشد بیش از ۱۱ کشور جهان با موضوع ارائه فرصتهای سرمایهگذاری در ۱۵ و ۱۶ بهمنماه و به میزبانی پارک فناوری پردیس و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری شکوفایی و صندوقهای جسورانه کشور برگزار میشود.
وی ادامه داد: کشورهای عضو گروه D۸ شامل مصر، نیجریه، ترکیه، پاکستان، ایران، مالزی، اندونزی و بنگلادش هستند و دبیرخانه گروه در ترکیه مستقر است.
شرکتهای دانشبنیان در ۸ سرفصل مشاوره میگیرند شرکتهای دانشبنیان در مسیر خود برای تجاری سازی، نیازمند آشنایی با قوانین مختلف کاری هستند؛ بر این اساس در ۸ سرفصل عمده، مراکز مشاوره ایجاد کرده است. شرکتهای دانش بنیان میتوانند سالانه تا ۵ میلیون تومان از خدمات مشاوره بهرهمند شوند.
آشنایی با قوانین کار و تجارت، بیمه، ملاحظات مالیاتی، حسابداری، تبعات حقوقی قراردادهای تجاری، اصول تیمسازی، مدیریت فناوری، توسعه کسب و کار، بازاریابی، فروش و... از جمله نیازهای اولیه شرکتهای دانشبنیان برای دستیابی به اهداف شرکت در حوزه تجاری سازی هستند.
ترکیه دروازه صادرات محصولات دانشبنیان ایرانی است سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، در همایش شرکتهای دانشبنیان و فناوری ترکیه و ایران در استانبول با بیان اینکه ایران به کمک شرکتهای دانشبنیان توانسته است تحول تازهای در اقتصاد خود رقم بزند، افزود: تحریمهای آمریکا میتوانست یک کشور را نابود کند، اما ایران روی پای خود ایستاد. وی با اشاره به جهش علمی ایران در حوزههای مختلف فناوری عنوان کرد ایران آماده توسعه زیر ساختها و همکاری جدی برای انتقال فناوریها در قالب شرکتهای دانش بنیان به ترکیه است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور تصریح کرد نسل جدید جوانان خلاق و کارآفرین در ایران، شکل گرفته است که قوانین بینالمللی را بهخوبی میشناسد و میتواند شریک خوبی برای شرکتهای ترکیه باشد، زیرا ترکیه دروازه صادرات شرکتهای ایران است.
مراکز رشد محلی برای تمرین کسبوکار تا تجاریسازی ایدهها هستند در شرایط اقتصادی کنونی که راهاندازی یک کسبوکار در کشور هزینههای زیادی به همراه دارد، باید مسیرهای کوتاهتر و ارزانتری پیدا کنیم تا بتوانیم به سرخط عملیاتی کردن ایدههای خود برسیم. یکی از این مسیرهای پیش رو که نقطه آغاز کسبوکارهای صاحبان ایده شده است، قدم گذاشتن در مراکز رشد و نوآوری است. مراکزی که واحدهای فناور نوپا را در دل خود پرورش میدهند و آماده به کار میکنند.
شرکتهایی که بخواهند به عنوان دانشبنیان احراز صلاحیت شوند باید یک مسیر ارتقایی را طی کنند. امروز بیش از ۶۰۰ مرکز رشد واحدهای فناور، ۳۸ پارک علم و فناوری و ۱۵۰ مرکز نوآوری در سراسر کشور حضور فعال دارند که عمدتا بر مبنای مزیتهای قومی شکل گرفتهاند.
تولید محصولی راهبردی با تلاش محققان ایرانی بومیسازی شد صمغ زانتان نخستین نسل جدید چندقندی برون سلولی در علم زیستفناوری است و محققان ایرانی توانستهاند به این فناوری دست یابند. واحدهای سازنده این صمغ، گلوکز، مانوز و دی-گلوکورونیک اسید هستند. این صمغ، با وجودِ داشتنِ وزن مولکولی بالا، به سادگی در آب سرد و گرم حل میشود و حتی در مقادیر کم، محلول بسیار غلیظ تولید میکند. در اثر بهمزدن، از گرانرویی آن کاسته میشود. تغییرات PH پی اچ، اثر چندانی بر روی آن ندارد.
یک فعال فناور تولید کننده، درباره این محصول گفت: این صمغ در صنایع بسیاری از جمله شیمی صنایع غذایی، فراوردههای نفتی و مواد آرایشی کاربرد دارد. این صمغ در انواع مختلفی از نوشابهها، کنسروها و مواد غذایی منجمد مورد استفاده قرار میگیرد.
پژوهشگران ایرانی با «مدلسازی منطقهای-اقیانوسی» آشنا میشوند عملیات میدانی در دریا دشواری و هزینههای بالایی دارد. به همین دلیل مدلسازی کامپیوتری پدیدههای اقیانوسی در این حوزه اهمیت زیادی دارد. با توجه به این موضوع با حمایت گروه توسعه فناوریهای دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کارگاه آموزشی در ۳ روز برای ارتقای سطح فعالیتهای این حوزه برگزار میشود.
این دوره ۹ تا ۱۱ بهمن ماه سال جاری برگزار میشود و برای شرکتکنندگانی مناسب است که آشنایی مقدماتی با مفاهیم اقیانوسشناسی و مدلسازی دریایی دارند.
محققان ایرانی دستگاه تشخیص سریع بیماریهای عفونی ساختند برای انجام تستهای تشخیصی در روشهای آزمایشگاهی متداول معمولا از چندین دستگاه به منظور مراحلی شامل مرحله مانند جداسازی پلاسما و مخلوط سازی مواد بیوشیمیایی استفاده میشود. اما با استفاده از فناوری میکرو فلوئید تمام این مراحل را میتوان روی یک تراشه انجام داد. با این کار علاوه بر افزایش سرعت انجام تستها از مقادیر کمتر نمونههای سیالات بیولوژیک کمتری استفاده میشود که خود هزینهها را نیز کاهش میدهد.
محققان دانشگاه علم و صنعت موفق به ساخت دستگاهی بر اساس روشهای نوین تشخیص پزشکی شدند که توانایی سنجش دقیق و سریع بیماریها را براساس روشهای پیشرفته سلولی و مولکولی دارد.
این پروژه سعی دارد تا با تجمیع تلاشهای صورت گرفته در این زمینه و توسعه فرهنگ سازی میان شهروندان، مردم را با مفهوم بهینه سازی انرژی آشنا کند. شاخت عمومی از مزایایی جلوگیری از اتلاف انرژی میتواند در کاهش مصرف و صرفه جویی منابع، نقش بسزایی داشته باشد.