کد خبر:۸۲۳۹۳۴
برای اولین بار؛

دانشمندان صدای یک مومیایی ۳۰۰۰ ساله را شبیه‌سازی کردند

دانشمندان صدای یک کاهن مصری را که هزاران سال پیش مومیایی شده است، شبیه‌سازی کردند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، «نسیامون» کاهنی مصری بود که در زندگی‌اش با آوازخوانی خدای خود را در معبد کارنک در تبس عبادت می‌کرد. او پس از مرگش مومیایی شد و به همراه سنگ‌نوشته‌ای درون تابوت قرار گرفت که روی آن نوشته شده بود «نسیمامون، پذیرفته شده».

حال دانشمندان با کمک مجرای صوتی ساخته شده با فناوری چاپ سه‌بعدی صدایش را بازسازی کردند. به گفته این محققان، نسیامون آرزو داشت که صدایش نیز به نوعی جاودانه شود. دیوید هوارد، یکی از دانشمندان دانشگاه لندن در این مورد می‌گوید: او در این لحظه نمی‌تواند صحبت کند، اما فکر می‌کنم که خودش هم هیچ وقت فکرش را نمی‌کرد که هزاران سال بعد از مرگش صدایش را بشنویم.

این تیم تحقیقاتی با کمک دستگاه سی‌تی اسکن، نسخه‌ای از دهان و گلوی نسیامون را اسکن و سپس با چاپگر سه‌بعدی ساختند. آن‌ها اندام‌های چاپ شده را با حنجره‌ای مصنوعی ترکیب کردند تا صدای این مومیایی را بازسازی کنند و این صدا شبیه به صدایی است که در صورت زنده شدن دوباره نسیامون در تابوت از مجرای صوتی‌اش بیرون می‌آمد.
 
دانشمندان صدای یک مومیایی ۳۰۰۰ ساله را شبیه‌سازی کردند

محققان می‌گویند که بافت‌های نرم مجرای صوتی نسیامون به خوبی سالم مانده‌اند و به همین دلیل آن‌ها موفق شدند صدای او را شبیه‌تر به خودش شبیه‌سازی کنند. آن‌ها به کمک تکنیک خود فقط یک صدا که حروف ah و eh انگلیسی را تداعی می‌کند، شبیه‌سازی کردند و امیدوارند در آینده کلمات و حتی جملات را نیز شبیه‌سازی کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار