آخرین اخبار:
کد خبر:۸۲۵۰۹۱
در یک مطالعه بین‌المللی مشخص شد

انسان‌ها در لحظه مرگ چه چیزی را حس می‌کنند؟

هنگامی که افراد می‌میرند روح از بدن آن‌ها جدا شده و اتفاق‌هایی برای او رخ می‌دهد، اما تنها کسانی که از مرگ بازگشته‌اند، می‌توانند این لحظه را توصیف کنند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، براساس یک مطالعه مشترک بین غرب و دانشگاه بلژیک، کسانی که لحظه‌ای از این دنیا فانی رفته و بازگشته‌اند درک مثبتی از طرف دیگر دارند (یافته‌ای که محققان را ترغیب می‌کند تا در تجربیاتی که افراد از لحظه مرگ توصیف می‌کنند، عمیق شوند)

در نوشته افرادی که تجربیات نزدیک به مرگ داشتند بیشتر کلمات مثبتی مانند «دیدن» و «نور» وجود دارد تا کلمات منفی مانند «ترس» و «مرگ». محققان این اثبات کیفی علمی را ارج نهاده و در تلاش برای اثبات این هستند که مردم به تجربیات نزدیک به مرگ پاسخ مثبت می‌دهند.

برخلاف کار‌های قبلی، این مطالعه با استفاده از متن کاوی و هوش مصنوعی برای ارائه یک رویکرد عینی و بی طرفانه برای درک آگاهی انسان بر اساس این برخورد‌های تغییردهنده زندگی که عمدتا در جای دیگری به عنوان پدیده ذهنی و فردی مورد مطالعه قرار گرفته است، تلاش می‌کند.

استاد فیزیک و نجوم آندره آدودا سودو، عضو انستیتوی مغز و ذهن، با استیون لوریز متخصص اعصاب بلژیکی و همکارانش در وسترن و لویژ برای این مطالعه همکاری کرد.

به طورسنتی، تجربیات نزدیک به مرگ با استفاده از پرسشنامه‌های استاندارد مانند مقیاس گریسون که شامل سوالاتی مانند «آیا شما احساس آرامش و خوشی داشتید؟» یا «احساس کردید از بدن خود جدا شده اید؟» است، مورد بررسی قرار می‌گیرند. این یک رویکرد مغرضانه است که ممکن است اکتشافات بعدی را تحت تاثیر قرار بدهد.

سودو توضیح داد: «هیچ نوع تعصبی در متن کاوی وجود ندارد، بلکه مطالعات رفتاری شبیه مقیاس گریسون هیچ گونه جانبداری و غرضی در هنگام سوال از افراد ندارند. این مقیاس کاملا خودکار است و ما به عنوان محقق، هیچگونه فرضی را انجام نمیدهیم.»

در این مطالعه، محققان تجربیات نزدیک به مرگ ۱۵۸ شرکت کننده را با استفاده از روایت‌هایی که به اشتراک گذاشته بودند، مورد بررسی قرارر دادند. این رویکرد امکان ارزیابی بی طرفانه را فراهم میکند و داده‌های ارزشمند و قابل اندازه گیری مانند فرکانس و همبستگی کلمات کلیدی مانند «دیدن»، «نور»، «مرده» و «ترس» را ارائه می‌دهد.

De Paula گفت: در آینده، هنگامی که حجم عظیمی از این روایت‌های متنی وجود داشته باشد، اداره داده‌ها با استفاده از متن کاوی بر خلاف رویکرد پرسشنامه آسانتر خواهد بود. 
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار