نامزد انتخابات مجلس تصریح کرد: در اول انقلاب هم کسانی بوده اند که اموالی را برای خود جمع آوری کرده اند با این وجود مکانیزم وجود اموال نامشروع مسئولان مکانیزم کارآمدی نیست.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مالک شریعتی، نامزد یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در نشست انتخاباتی که با حضور زمانیان و وحید اشتری از دیگر کاندیداهای مجلس به همت بسیج دانشجویی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد در مورد ساز و کار قرار گرفتن در لیست ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در حوزه انتخابیه تهران گفت: یکی از سوالاتی که از بنده پرسیده میشود در مورد مواجهه با فساد در مجلس بود که بنده از افرادی بودم که پیگیر اجرای طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان بوده ام و همچنین گفتم در یادداشتی اعلام کردم که این طرح طرحی برای پس گیری اموال قانونی مسئولان است. هم چنین نظر بنده را در مورد برجام و توافق نامه پاریس پرسیدند.
وی با بیان اینکه قانون اساسی بخشی راجع به رسیدگی به اموال مسئولان دارد و مکانیزم آن مشخص است افزود: سوال بنده این است آقایان حتی یک نمونه از مدارک رسیدگی به اموال مسئولین که طبق این مکانیزم بوده را نام ببرند اگر این رسیدگی صورت میگرفت وزیری نداشتیم که الان پس از سه سال وزارت در کابینه دولت رقم اموال خود را هزار میلیارد تومان اعلام کند به هر حال سوال این است که این آقا هزار میلیارد تومان را از کجا جمع کرده و حدود ۲۰ شرکت دارد. به هر حال معتقدم این قانون کارامد نیست. شریعتی تصریح کرد: در اول انقلاب هم کسانی بوده اند که اموالی را برای خود جمع آوری کرده اند با این وجود مکانیزم وجود اموال نامشروع مسئولان مکانیزم کارآمدی نیست.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات مجلس افزود: نظارت مردمی یکی از حلقههای مفقوده در مبارزه با فساد است و این در حالی است که در حوزه حاکمیتی امری به معروف مردمی نسبت به مسئولان خیلی دی است، ولی به آن توجه نمیشود.
وی خاطر نشان کرد: با آمدن رئیسی قانون اعاده اموال نامشروع مسئولان ابلاغ شده و این در حالی است که این قانون در کشوی رئیس قبلی قوه قضاییه باقی مانده بود ببه هر حال مجلس باید برای اجرایی شدن این قانون به کمک قوه قضاییه بیاید تا این قانون درست اجرا شود و مردم دیگر تبعیض را احساس نکنند.
شریعتی با تاکید براینکه اجرای قانون اعاده اموال نامشروع مسئولان ظرفیت حل بسیاری از مشکلات را دارد افزود: کسی از حضرت علی (ع) سرمایه دارتر نبوده است، اما مهم سبک زندگی مسئولان است معتقدم اعلام اموال سطح پایین ماجرا است، ولی مهم سبک زندگی است به صورتی که نباید اموال مسئول پس از پایان دوران مسئولیتش بیشتر از قبل شود. نامزد یازدهمین دوره انتخابات مجلس با بیان اینکه مهم این است مدل زندگی مسئولان متجملانه نباشد و با ماشین شاسی بلند سر کار تردد نکنند و از طرفی دنبال خوراک و خودروی برند نباشند افزود: شرکتهای دولتی حیاط خلوت مدیران دولتی است به گونهای که پس از مطرح شدن فیشهای نجومی حقوقی آقایان به جای اینکه از دولت به خانههای خود بروند به شرکتهای دولتی رفتند.
وی با تاکید بر اینکه من قول میدهم که در صورت ورود به مجلس اجرای قوانین روی زمین مانده در حوزه مبارزه با فساد را پیگیری کنم، افزود: اراده مبارزه با فساد در دوره جدید در قوه قضائیه وجود دارد و این در حالی است که در دوره قبل این اراده وجود نداشت. به هر حال این افراد هستند که باید اراده پیشبرد امور را داشته باشند و اجرای قوانین را پیگیری کنند.
شریعتی با بیان اینکه قوانین در حوزه مبارزه با فساد خوب است، ولی مشکل در نظارت است و متاسفانه مجلس قوانینی را که مورد تصویب قرار میدهد در بخش نظارت رها میکند و بنده این موضوع را پیگیری خواهم کرد، افزود: شفافیت و مبارزه با فساد از فوریتهای مجلس یازدهم است و این موضوع نیز باید در همان سال اول مورد پیگیری قرار بگیرد.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات مجلس ایجاد شفافیت در کمیسیونهای مختلف مجلس را در جهت مبارزه با فساد موثر دانست و افزود: امروز شاهدیم که افراد مختلف با کارتهای تردد وارد مجلس میشوند و برای شرکتهای دولتی و یا مجموعههایی مانند نظام پزشکی لابی گری میکنند. با این وجود یکی از وعدههای من این است که در جهت شفافیت به صورت ماهیانه به مردم گزارش شفاف و کامل ارائه کنم، چون معتقدم نماینده وکیل مردم است.
وی با بیان اینکه فساد شامل فساد اقتصادی، اخلاقی، امنیتی، قانونی و سیاسی است با طرح این سوال که آیا فساد سیستمی است یا نه اظهار کرد: به گفته رهبر معظم انقلاب فساد سیستمی نداریم، اما من در تحلیلی نوشتم که فساد هم سیستمی است و هم سیستمی نیست یعنی فساد ناشی از اراده مردم در سیستم وجود ندارد، اما فساد است یعنی فسادهایی داریم که در ارتباط مفاسد مختلف با هم ایجاد شده اند مثلا فساد اقتصادی آقای خاوری در پیوند با فساد امنیتی مثل ارتباط با بیگانگان او ایجاد شده است، چون حتما او با بیگانه هم ارتباط داشته است.
شریعتی با تاکید بر اینکه در زمان صدور اعتبارنامهها هیچ کس برای ما خط قرمز نیست چه تاج گردون که فیلم ریخت و پاشهای او منتشر شد و چه قالیباف و با بحث های سیاسی هم کاری نداریم تصریح کرد: چه طور میشود کسی که یار غار قالیباف بوده حالا مدعی عدالتخواهی شده است. به هر حال من زمانی که مسئول بسیج بودم با این آدم صحبت کردم آن روز او به من گفت آقای شریعتی شما بیایید و با ما فعال شوید دوره مصرف بسیج در کشور تمام شده که من در پاسخ به او گفتم «هذا فراق بینی و بینک» دیگه بامن کاری نداری دیگه پایت را در دانشکده فنی نمی گذاری حالا این آدم برای ما مدعی عدالت شده است.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات مجلس با بیان اینکه نماینده در مجلس یک صدا است با این وجود مجلس محل کار جمعی است، افزود: مجلس دهم ضعیفترین مجلس در ادوار مختلف بوده و حتی مجلس ششم که یک مجلس خبیث بود از این مجلس بهتر عمل کرده است.
وی با بیان اینکه مجلس دهم هیچ ارادهای از خود نداشته و نوکر دولت بود نه خادم مردم و آقای امینی هم گفت: من از این مجلس راضی هستم، تصریح کرد: مجلس دهم، چون ضعیف بود نتوانست به موضوع بنزین ورود پیدا کند و البته آقای پورابراهیمی هم نتوانست کاری از پیش ببرد.
شریعتی با بیان اینکه مجلس طرح سهمیه بنزین برای هر کد ملی را رها کرد، افزود: جمعی از کارشناسان در نامهای به رئیس جمهور که من این نامه را نوشته بودم این سوالات را طرح کردیم که کارشناسان موافق سهمیه بندی بنزین را معرفی کنید، چون بنده با هر کارشناسی از جناح اصلاح طلب و اصولگرا صحبت کردم هیچ کس موافق این طرح نبود.
وی افزود: طرح مدیریت مصرف سوخت طرح مهمی است و باید پیوست کارشناسی داشته باشد با این وجود ما از رئیس جمهور خواستیم که پیوست کارشناسی این طرح را منتشر کند و یا حداقل در اختیار کارشناس قرار دهد همچنین ما از رئیس جمهور خواستیم تا روند تصمیم گیری در شورای اقتصادی سران قوا را روشن کند، ولی در نهایت رئیس جمهور پاسخی نداد.
وی با تاکید بر اینکه طرح بنزینی قابل اصلاح است و ما حتما برای آن برنامه داریم و به عنوان یک اولویت آن را اصلاح میکنیم، افزود: این طرح باید به نفع طبقات متوسط رو به پایین و حاشیه نشین باشد.