آخرین اخبار:
کد خبر:۸۳۳۰۹۱
طبق آخرین تحقیقات؛

دختران بیشتر کدام رشته‌های دانشگاهی را انتخاب می‌کنند؟

امروزه نقش زنان در جامعه از گذشته بیشتر شده و زنان به سمت مستقل شدن می‌روند، اما گرایش آن‌ها به کدام رشته‌ها بیشتر است؟

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با وجود اینکه بیشتر متقاضیان دانشگاه‌ها را دختران تشکیل می‌دهند و رشته‌هایی را انتخاب می‌کنند که اکثرا مردان در آن هستند؛ اما آن‌ها پتانسیل درآمدی کمتری نسبت به مردان دارند.علت این موضوع چیست؟ طبق تحقیق اخیر دانشگاه اوهایو این موضوع تا حدودی به رشته‌های دانشگاهی که زنان در آن تحصیل می‌کنند، بستگی دارد.

زنان کدام رشته‌های تحصیلی را انتخاب می‌کنند؟
داده‌های آژانس آمار آموزش عالی (HESA) از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹، نشان می‌دهد بین موضوعاتی که دانشجویان انگلستانی برای مطالعه انتخاب می‌کنند اختلاف جنسیتی کاملا آشکار است درواقع زنان تمایل بیشتری به موضوعات متداول زنانه مانند پرستاری و آموزش دارند؛ در حالیکه، از موضوعات متداول مردانه مانند ریاضیات و علوم خودداری می‌کنند.

موضوعاتی از جمله علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (موضوعات STEM) از جمله مواردی بودند که کمترین دانشجویان دختر را داشتند. به عنوان مثال دوره‌های علوم رایانه فقط ۱۸% دانشجوی دختر، مهندسی و فناوری ۱۹% دانشجوی دختر و علوم ریاضی ۳۷% دانشجوی زن را داشتند. مطالعه این موضوعات در مقطع کارشناسی ارشد عموما منجر به پیدا کردن مشاغلی با حقوق بالاتر می‌شود و در مقابل موضوعاتی که دارای بیشترین دانشجوی دختر بودند، عموما رشته‌هایی با درآمد پایین بودند. محبوب‌ترین رشته‌ها برای زنان آن‌هایی بودند که به پزشکی مربوط می‌شدند از جمله، پرستاری و تغذیه با آمار چشمگیر ۷۹% دانشجوی دختر. بعد از آن موضوع آموزش با ۷۸% دانشجوی دختر، علوم دامپزشکی با ۷۸% و مطالعه زبان‌ها با ۶۷% به ترتیب رشته‌های پرطرفدار در بین دانشجویان دختر هستند.

چرا زنان در رشته‌های پردرآمد تحصیل نمی‌کنند؟
زنان موضوعات STEM را کنار می‌گذارند. عدم حضور زنان در موضوعات STEM توسط دانشگاه‌ها، رسانه‌ها و افراد با جزئیات زیاد مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. فقدان الگو‌ در این رشته‌ها و وجود این ذهنیت که زنان معمولا در محیط‌هایی که روحیه مردانه دارند احساس انزوا و محرومیت می‌کنند، در این موضوع تاثیر گذار است.

از طرف دیگر تصور غلطی درباره رشته‌های STEM چه در مشاوران، والدین یا دیگران وجود دارد که دانشگاه‌ها را وا می‌دارد تا تنوع موجود در مشاغل مهندسی، ریاضی و علوم را بیشتر نشان دهند.

تأثیر مقطع دبیرستان
مطالعات نشان می‌دهد که رشته تحصیلی در دوره متوسطه نقش مهمی در انتخاب موضوعات دانشگاهی دارد و عواملی مانند همسالان، والدین، اطلاعات ارائه شده توسط مدارس نیز در این موضوع نقش دارد. پیشنهاد می‌شود که دانشگاه‌ها قبل از ورود دانشجویان اقداماتی برای انتخاب بهتر دانشجویان انجام دهند تا آن‌ها در رشته‌هایی که صلاحیت آن را دارند تحصیل کنند.

علایق مختلف و ترجیحات شخصی
یافته‌های یک مطالعه در دانشگاه اوهایو نشان می‌دهد که زنان و مردان اولویت‌های مختلفی دارند و مردان بیشتر موضوعات اقتصادی را اولویت قرار می‌دهند. در این مطالعه مشخص شد که حتی وقتی زنان و مردان ترجیحات یکسانی دارند، مانند کمک به مردم، مردان بیشتر ترجیح می‌دهند به عنوان یک پزشک آموزش ببینند نه یک پرستار. در این باره، ناتاشا چهارلین، جامعه شناس از دانشگاه ایالتی اوهایو، گفت: دلیل این امر ممکن است این باشد که زن و مرد ایده‌های بسیار متفاوتی درباره انواع رشته‌ها و مشاغل آزاد و در دسترس دارند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار