به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل ازدانشگاه صنعتی امیرکبیر، آرش ناظم بوشهری مجری طرح « تولید منسوجات گرمازای هوشمند» در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: هدف از اجرای این طرح ساخت پارچهای است که قابلیت ایجاد گرما در شرایط آب و هوایی سرد را داشته باشد.
این محقق با بیان اینکه از این پارچه به عنوان لباسی مجزا یا داخل لباسهایی استفاده میشود که میتواند فرد را گرم کند، اظهار کرد: در شرایط آب و هوایی سخت میتوان از این منسوج برای تولید گرما استفاده کرد. علاوه بر آن، سربازانی که در مناطق سردسیری هستند و همچنین افراد مختلفی که در شرایط آب و هوایی سرد فعالیت میکنند، میتوانند از این لباس های گرم کننده استفاده کنند.
وی با بیان اینکه استفاده از این پارچه نیز کاربرد پزشکی دارد، تاکید کرد: برای تسکین دردهای موضعی نیز میتوان از این پارچه استفاده کرد.
ناظم بوشهری ادامه داد: منسوجات گرمشونده با روشهای مختلف دیگری نیز ساخته شده است. اما در این روش برای تولید گرما از المنتهای متفاوت با قطر یک دهم میلیمتر و یک منبع تغذیه از نوع باتری برای تولید دما استفاده شده است. المنتهایی که در این پارچه مورد استفاده قرار گرفته دقیقا مابین دولایه پارچه قرار میگیرد و در پارچه نهایی المنتها مشخص نیستند. به این ترتیب خطرات ناشی از سوختگی و برق گرفتگی برطرف شده و بنابراین میتوان از این پارچه به صورت مستقل در تماس با پوست استفاده کرد.
فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه محدوده تولید دمای منسوج قابل تنظیم است، ادامه داد:: نمونه اولیه این پارچه ساخته شده ولی هنوز وارد تولید انبوه و صنعتی نشده است. دمای پارچه تا بیشتر از ۳۵ درجه قابل افزایش است که بعد از رسیدن دمای پارچه به میزان تنظیم شده، افزایش دما به صورت خودکار متوقف میشود.
ناظم بوشهری با بیان اینکه میتوان در فصول گرم نیز از این لباس استفاده کرد، گفت: با توجه به اینکه دمای پارچه قابل تنظیم است می توان در همه فصول از آن بهره برد و همچنین این پارچهها خطری برای مصرفکننده ندارد.
این محقق با بیان اینکه نمونههای خارجی پارچه در قالب لباس در کشور وجود دارد، بیان کرد: اما تولید نمونههای داخلی میتواند در کشور به صرفه تر باشد.
وی با اشاره به مزیتهای پارچههای هوشمند گرما زا گفت: قابل تنظیم بودن دما، عدم خطر برق گرفتگی و سوختگی، امکان تماس با پوست بدون نیاز به لایه و استری، اقتصادی بودن، تولید آسان و راحت از مزایای این پارچه ها به شمار می رود.
فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: صنایع پوشاک و لباس می تواند وارد مرحله تولید انبوه این پارچه ها شوند.
گفتنی است، این پروژه در راستای پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی نساجی و به راهنمایی نازنین اعزازشهابی و محمد امانی تهران انجام شده است.