بخشنامهای که نمیتواند تصمیم آقای رئیس را تغییر دهد! / بازگشایی دانشگاهها فاجعه میآفریند
در ابتدا مراکزعمومی و محل تجمعات تعطیل شد و مراکز آموزش و آموزش عالی را نیز به تعطیلی کشاند. بلافاصله بعد از اعلام تعطیلی دانشگاه ها، خوابگاههای دانشجویی نیز که یکی از این مراکز تجمع است از سوی مسئولان دانشگاهها تعطیل و به دانشجویان خوابگاهی فرصت کوتاهی داده شد که بتوانند خوابگاهها را تخلیه کنند. در زمان تخلیه خوابگاهها اعلام شده بود که تا عادی شدن شرایط، خوابگاهها بازگشایی نخواهد شد، اما به یکباره با تصمیم ناگهانی رئیس جمهور و بدون اینکه وزارت بهداشت به مرحله کنترل این بیماری برسد، قرار شد از ۳۰ فروردین ماه دانشجویان تحصیلات تکمیلی به دانشگاهها بازگردند و برگشت این دانشجویان یعنی آغاز سفرها بین بیش از ۳۳ استان، آغاز رنجیره جدید انتقال ویروس و از این فاجعه بارتر حضور دانشجویان در خوابگاهها است که میتواند فاجعه آفرین باشد.
در همان لحظات اولیه اعلام این تصمیم آقای روحانی واکنشهای زیادی از سوی جامعه دانشگاهی صورت گرفت، چرا که در پی این تصمیم دانشجویان ملزم هستند به دانشگاه برگردند و زندگی مجدد خوابگاهی را آغاز کنند و این دورهمیها میتواند جان دانشجویان را به خطر بیندازد.

بازگشایی دانشگاهها فاجعه میآفریند
ذبیحی، مسئول شورای صنفی دانشگاه تهران در خصوص این تصمیم رئیس جمهور گفت: از همان ابتدای اعلام این تصمیم توسط رئیس جمهور، تعداد پیامهای دانشجویان به شدت افزایش یافته و نسبت به این تصمیم معترض هستند.
وی افزود: پیامها با این محتوا که این چه تصمیمی است، تعجب میکنیم که چه تفاوتی میان دانشجویان ارشد و کارشناسی و دکترا وجود دارد که این تصمیم عجیب گرفته شده است.
ذبیحی اضافه کرد: مسئولان دانشگاه نیز با این تصمیم مخالف هستند واعلام کردند که دلایل مخالفت خود را به ستاد مبارزه با کرونا ارسال خواهند کرد، اما به هیچ عنوان موافق بازگشائی دانشگاه و خوابگاهها نیستند.
شرایط برای حضور دانشجویان در دانشگاه ها مهیا نیست
وی افزود: این مسئله به تازگی مطرح شده و هنوز ابلاغیه رسمی به دانشگاه نرسیده است و در صورتی که ابلاغیه رسمی شود در جلسه هیات رئیسه دانشگاه مطرح و نظر نهایی را هیات رئیسه اعلام میکند.

حبیبا اضافه کرد: این نکات باید توسط ستاد مبارزه با کرونا ابلاغ شود، باید دید که این اعلام رئیس جمهور به چه صورتی ابلاغ میشود که ما بتوانیم اجرایی کنیم البته شرایط برای بازگرداندن دانشجویان مهیا نیست.
اجباری در بازگشایی دانشگاهها برای دانشجویان دکتری از اردیبهشت ماه نیست
دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی مجاز هستند از آغاز اردیبهشت ماه ۹۹ امکان حضور دانشجویان دوره دکتری خود را با لحاظ شرایط زیر در دانشگاه فراهم آورند:
کلاس های درسی ترجیحا به صورت الکترونیکی برگزار می شود مگر به تشخیص استاد و به منظور رفع اشکال با رعایت فاصله افراد و با رعایت دستورالعمل های بهداشتی در کلاس های بزرگ و دارای تهویه مناسب.
دانشجویانی که برای پیشبرد و انجام رساله خود نیاز به حضور و فعالیت در آزمایشگاه و کارگاه دارند می توانند با رعایت ضوابط بهداشتی و تا حد امکان به صورت تک نفره از فضای آزمایشگاه یا کارگاه استفاده کنند. در صورت لزوم ساعات کاری آزمایشگاه و کارگاه بین دانشجویان توزیع و برنامه حضور آنها در روزها و زمان های مختلف تنظیم شود.
قبل و بعد از حضور هر دانشجو در آزمایشگاه و کارگاه، قسمت های مورد استفاده و تجهیزات و وسایل به نحو موثر ضدعفونی شود.
همه این دانشجویان برای حضور در محیط دانشگاه ملزم به دریافت گواهی سلامت» از مراکز بهداشتی هستند.
تلاش شود تا دوره ها و رشته های نظری ترجیحا به صورت الکترونیکی برگزار شوند و الزامی به حضور فیزیکی دانشجویان نباشد.
بخشنامهای که نمیتواند تصمیم آقای رئیس را تغییر دهد!
در بیشتر خوابگاهها، حتی در دانشگاههای بزرگ که امکانات خوابگاهی مناسبی دارند، تعداد دانشجویان در هر اتاق ۲۰ متری ۶ تا ۸ نفر است که رعایت بهداشت در این فضا کم بسیار سخت و نشدنی است، همین است که اگر این تصمیم عملیاتی شود آژیر خطر این کرونا این بار در دانشگاهها روشن می شود.
اما خوابگاهها باید چه امکاناتی را آماده کنند که دانشجو بتواند در این خوابگاه نگرانی از بابت ابتلا به این ویروس را نداشته باشد.
به گفته معاون دانشجویی دانشگاه تهران، اگر بخواهد این تصمیم اجرایی شود باید وارد فاز عملیاتی شویم و فضا را به گونهای برای دانشجو آماده کنیم که مشکلی برایشان ایجاد نشود، از ملزومات بهداشتی گرفته تا افزایش فضای سکونت در خوابگاه که از مهمترین عوامل است.
وی افزود: دانشگاه تابع ستاد ملی مبارزه با کرونا است اگر از طرف این ستاد ابلاغ شود که دانشگاهها میتوانند از ۳۰ فروردین بازگشائی شوند ما هم به اجبار باید شرایط حضور دانشجویان را در دانشگاه و همچنین در خوابگاه فراهم کنیم.
از تامین مواد ضدعفونی وماسک تا کاهش تعداد دانشجویان در اتاق های خوابگاهی

چون مسپولین تشخیص دادن تحصیلات تکمیلی نسبت به کرونا مقاومند!!
پروژه و دیتا برداری و نیاز به سفرهای متعدد به شهرستان ها و دیدار و پرسشنامه پر کردن از افراد هم هیچ اثری بر نشر بیماری ندارد!!!
خدارو شکر که همیشه به فکر مردم و سرمایه انسانی کشور هستن...
مهم اینه که سال تحصیلی با تقویم پیش بره تلفات مردم که مهم نیست!
توصیه میکنم مسولین فرزاندان خودشونو به صورت ازمایشی تا اخر سال تحصیلی به خوابگاه بفرستن و بفهمن دلشوره پدر مادر یعنی چه؟
دولت میتواند بازگشایی دانشگاه های بدون خوابگاه را عملی کند مانند دانشگاه علمی کاربردی که دانشجو ها بیشتر از همان شهر خود دانشگاه هستند