
فعالان دانشجویی این هفته چه دغدغهای داشتند / از مهار کرونا و مطالبهگری از مسئولان دانشگاهی تا سیلزدگانی که فراموش شدند!
تشکلها و گروههای جهادی دانشجویی از ابتدای شیوع کرونا در کشور با ایجاد قرارگاهها و ستادهای مبارزه با کرونا و تشکیل کمیتهها و کارگروههای زیرمجموعه آن در عرصههای مختلف اقدام به مقابله با این ویروس کردند و همچنان مشغول خدمت رسانی در این بخش به مردم هستند.
یکی از این عرصهها تولید، تهیه و توزیع اقلام بهداشتی همچون لباس ایزوله و ماسک و شیلد محافظ صورت و دستکش و موادضدعفونی کننده و... است. در این زمینه دانشجویان بسیجی علوم پزشکی کردستان در ادامه فعالیتهای خود در قالب قرارگاه مبارزه با کرونا و در راستای تامین نیاز بیمارستانهای استان و همراهی نیروهای خدوم کادر بهداشت و درمان اقدام به تهیه لباس ایزوله برای این کادر کردند و از ابتدای شیوع کرونا در استان کردستان تا به الان قریب به ۲ هزار لباس ایزوله برای کادر درمان تامین کردند.

دانشجویان و نیروهای جهادی استان کرمانشاه نیز در این زمینه در قالب ستاد مبارزه با کرونای بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه در کارگاههای تولیدی فعالیت دارند و به تولید ماسک و دستکش یکبار مصرف و شیلد محافظ صورت و لباس ایزوله پرداخته اند. البته این نیروهای جهادی علاوه بر تولید این اقلام بهداشتی برای تامین نیازهای مراکز درمانی کرمانشاه، اقدام به ضدعفونی معابر این استان به منظور پیشگیری از ابتلا به کرونا نیز پرداختند.

در ادامه این فعالیت ها، جهادگران بسیج دانشجویی شهرستان قروه نیز در قالب گروه جهادی هم عهدان شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در بازههای مختلف به صورت خودجوش به ضدعفونی معابر این شهر پرداختند.
بیشتر بخوانید:
- ۳۷ ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا پیشنهادات خود را برای نحوه اجرای فاصله گذاری اجتماعی اعلام کردند
توزیع ۴۷ هزار ماسک از سوی بسیج دانشجویی قزوین در رزمایش کمک مؤمنانه
ناگفته نماند که فعالان دانشجویی کشور علاوه بر اینکه در این زمینهها فعالیت دارند و به مبارزه با کرونا پرداختند، دانشجویان پژوهشگر فعال نیز در مراکز مطالعات بیوتروریسم بسیج دانشجویی نیز در حال تحقیق روی این ویروس هستند. در این زمینه، دانشجویان پژوهشگر فعال در مرکز مطالعات بیوتروریسم بسیج دانشجویی لرستان با همراهی اساتید نخبه در زمینه استخرام RNA که مهمترین مرحله در تشخیص ویروسهای عفونی است، موفق به استخراج ماده ژنومی این ویروس شدند.
بیشتر بخوانید:
البته این فعالان دانشجویی در کنار فعالیتهای مذکور، از وضعیت معیشتی خانوادههای کم برخوردار نیز غافل نشدند و تا جایی که در توان داشتند به تهیه بستههای غذایی و خوراکی برای این خانوادهها پرداختند و این اقلام معیشتی را بین آنان توزیع کردند. دانشجویان جهادگر دانشگاه آزاد بندرجاسک یکی از این گروهها هستند که در قالب رزمایش مؤمنانه، اقدام به توزیع بستههای معیشتی در چهار روستای شهرستان جاسک کردند و ۲۰۰ خانوار کم برخوردار را تجت پوشش قرار دادند. جهادگران دانشگاه آزاد کنگاور نیز در همین زمینه فعالیتهایی انجام دادند و با در نظر گرفتن اوضاع معیشتی مردم در این شرایط، اقدام به تهیه و تامین بستههای معیشتی کردند و بین خانوادههای نیازمند شهرستان کنگاور توزیع کردند.
بیشتر بخوانید:
- ۱۰۰ بسته مواد غذایی به همت بسیج دانشجویی چابهار در بین نیازمندان توزیع شد
بستههای بهداشتی و اقلام غذایی در مناطق کم برخوردار غرب اصفهان توزیع شد
بستههای معیشتی ۲۰۰ هزار تومانی در بین خانوادههای کم برخوردار یزدی توزیع میشود
بستههای معیشتی برای نیازمندان به همت دانشجویان بسیجی دانشگاه آزاد سمنان تهیه شد
توزیع ۲۵۰۰ بسته معیشتی به مناسبت ماه رمضان در مناطق محروم قزوین
نخستین مرحله «رزمایش همدلی» با توزیع ۱۰۰ بسته مواد غذایی در بجنورد به پایان رسید
دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری نیز در زمینه مبارزه با کرونا مجموعهای از اقدامات انجام دادند تا از ابتلای دانشجویان، اعای هیأت علمی و کارکنان این مراکز دانشگاهی به این ویروس جلوگیری کنند. دانشگاه شهید چمران اهواز یکی از این مجموعهها است که در این راستا اقدام به راه اندازی پویش هر دانشجو یک رسانه سلامت، تشکیل هستههای فکری ستاد مبارزه با کرونا، برگزاری بیشاز ۱۵ رویداد فرهنگی و هنری و علمی و آموزشی دانشجویی به صورت مجازی در کانونهای فرهنگی و هنری و اجتماعی و دینی و انجمنهای علمی دانشجویی، انتشار الکترونیکی نشریات دانشجویی و... کرده است تا از این طریق به پیشگیری از ابتلای دانشگاهیان به کرونا بپردازد.
دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی (ره) نیز در این بخش ۱۵ فعالیت انجام داده است که راه اندازی و ارتقای زیرساختهای آموزش مجازی، تشکیل ستاد پیشگیری و مبارزه با کرونا، توزیع ماسک و دستکش و مواد ضدعفونی کننده بین پرسنل، حذف اثرانگشت ورود و خروج کارکنان، ضدعفونی محیط دانشگاه و برگزاری جلسات دانشگاه به صورت مجازی و... از جمله این اقدامات است.
بیشتر بخوانید:
- اقدامات دانشگاه سمنان در راستای مقابله با کرونا
فعالیتهای پارک علم و فناوری کرمانشاه برای مقابله با کرونا تشریح شد
پارک علم و فناوری زنجان اجاره بهای یک ماه شرکتهای دانش بنیان را دریافت نمیکند
تولید باکس استریل با اشعه UV از سوی فناوران پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان
«کارستان» شرکتهای دانش بنیان مازندران در کرونا / از تولید ونتیلاتور تا دستگاه بی خطر ساز زبالههای عفونی
فعالان دانشجویی کشور در کنار دغدغههایی که برای مهار کرونا داشتند، به مطالبه گری از مسئولان دانشگاهی نیز پرداختند و خواستار شدند مشکلات سامانههای آموزش مجازی دانشگاهها مرتفع شود و تبعیض آموزشی وجود نداشته باشد و از طرفی، تکلیف شیوه برگزاری امتحانات پایان ترم تحصیلی و دفاع پایان نامهها و... را مشخص کنند.
در همین زمینه، ۵ تشکل دانشجویی دانشگاه رامین خوزستان در نامهای خطاب به رئیس این دانشگاه نوشتند: چرا دانشگاه ما در امر اطلاع رسانی آموزش مجازی دیر اقدام کرده است و به طور کامل توضیح داده نشده و هنوز دانشجویان در سردرگمی و بلاتکلیفی هستند.
بیشتر بخوانید:
- علت تعلل دانشگاه رامین در امر اطلاع رسانی آموزش مجازی چیست؟
دبیران شورای صنفی کشور حمایت خود را از به تعویق انداختن کنکور اعلام کردند
شورای علمی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان نیز در نامهای خطاب به فاطمی، معاون آموزشی این دانشگاه به بیان مشکلات و نواقص موجود در آموزش مجازی دانشگاه پرداخت و پیشنهاداتی برای رفع این مهم ارائه کرده بود. فاطمی در پاسخ به پیگیریهای این شورای طی جوابیهای نوشت: این نامه را برای طرح در شورای آموزشی دانشگاه ارجاع داده ام تا پس از بحث و بررسی پیشنهاداتتان، تصمیم مناسب در خصوص ارائه کلاسها طبق برنامه مدون، نظرسنجی از کیفیت برگزاری کلاسها و... اتخاذ شود.
بیشتر بخوانید:
- امتحانات پایان ترم دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت مجازی برگزار نمیشود
احتمال برگزاری ترم تابستانی مجازی در دانشگاه سیستان و بلوچستان وجود دارد
علاوه بر آن، دانشجویان در کنار این دغدغه ها، از وضعیت کارگران نیز غافل نشدند و تا جایی که در توان داشتند به این موضوعات نیز ورود کردند و سعی بر حل مشکلات آنان داشتند.
در این زمینه، بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بروجرد که از چندی پیش به موضوع اخراج کارگران نساجی بروجرد ورود کرده بود، ۸ اردیبهشت به منظور رسیدگی به مسائل آنان با امام جمعه بروجرد دیدار کرد و در این جلسه مشترک، علی جابری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بروجرد اظهار میکند: بدون توجه به تهدیدهایی که از سوی سرمایه داران متوجه فضای دانشجویی شده است، تا بررسی دقیق و کامل مسئله واگذاری کارخانه نساجی بروجرد و تثبیت امنیت شغلی کارگران مظلوم این واحد تولیدی لحظهای از تلاش سر باز نخواهیم زد.
بیشتر بخوانید:
- امام جمعه بروجرد: اگر اعتراضات منطقی در میان نباشد، گرگها جامعه را خواهند خورد
دامنه فساد تا بالاترین سطوح رشد کرده و مردم منتظر پرداختن به آن هستند
دادگستری کهگیلویه و بویراحمد عملکرد مدیران شورای شهر و شهرداری یاسوج را شفاف سازی کند؟
در هفته جاری، جمعی از نمایندگان کارگری در نشست «هم اندیشی با تولید کنندگان و فعالان کارگری» با حضور حجت الاسلام رئیسی، رئیس قوه قضائیه حضور پیدا کردند و نمایندگان کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه نیز در این نشست حضور داشتند و به بیان مشکلات و مسائل خود پرداختند و از رئیس قوه قضائیه برای حضور در این شرکت دعوت به عمل آوردند.
بیشتر بخوانید:
- نمایندگان کارگران هفت تپه با رئیسی دیدار کردند / رئیس قوه قضائیه از این شرکت بازدید میکند!
گزارشی از وضعیت و مشکلات هپکو به صورت مکتوب به رئیس قوه قضائیه داده شد
دولت در تعیین دستمزد کارگران از قققااانون تخطی نکند / تحقق جهش تولید با تأمین رفاه کارگران
نشت سیانور از معدن طلای ساریگونی و اعتراضات مردم منطقه، موضوع دیگری بود که در هفته دوم اردیبهشت مطرح شد. این معدن در سال ۷۴ با قیمت ۱۴ میلیون تومان به بخش خصوصی (شرکت خدمات اکتشافی کشور) واگذار شد و وعده استخدام نیروهای بومی به ساکنان این منطقه داده شد، اما اکنون خبری از تحقق این وعده نیست. همین بدعهدی کارفرمای معدن و مشکلات زیست محیطی که به دلیل نشت سیانور داشته، باعث شد کارگران معدن و ساکنان این منطقه دست به تجمع بزنند.
بیشتر بخوانید:
- نشت سیانور از معدن طلای ساریگونی / مردم منطقه در اعتراض به آلایندگیهای معدن تجمع کردند
تاریک خانهای به نام «ستاد تدبیر» / استانداری خراسان رضوی شفاف سازی کند
پاسخی به ادعای «سیاست زدگی مخالفان کمربند جنوبی مشهد»
فراموشی سیل زدگان هرمزگانی موضوع دیگری بود که فعالان دانشجویی هرمزگان در هفته جاری به آن ورود کردند و با اینکار خواستند اعلام کنند که با اینکه بیش از سه ماه از وقوع سیل در این استان میگذرد هنوز هم اهالی روستای زاچ داربست بشاگرد در چادرهای اسکان سیل زدگان به سر میبرند و مسئولان به هیچکدام از وعدههای خود برای کمک به این اهالی عمل نکردند!
بیشتر بخوانید:
- سیل زدگانی که فراموش شدند / اهالی یکی از روستاهای بشاگرد هنوز در چادر به سر میبرند!
خطر در کمین طالقان رود و حرفهای متناقض کارشناسان و مسئولان / سیلابهایی که از بارشهای سبک ایجاد میشوند!
ناگفته نماند که، موضوع واگذاری کارخانه قند یاسوج و اخراج کارگران آن و ورود دانشجویان به این مسئله در طی این هفته بار دیگر مطرح شد. این کارخانه، در سال ۷۴ خصوصی سازی شده بود، با اعلام غیر قانونی بودن این روند، کارخانه به بخش دولتی برگشت داده شد، با این حال اوایل سال ۹۵ کارخانه قند یاسوج در منطقه اکبر آباد یاسوج به یک سرمایه گذار بومی واگذار شد تا نماد صنعت کهگیلویه و بویراحمد بعد از سالها بی رمقی مجدد وارد چرخه تولید شود. اما کارخانهای که حدود هزار نفر از مردم استان را به کار مشغول کرده بود با واگذاری غیر اصولی به بخش خصوصی و با مدیریت نادرست منجر به اخراج کارگرانی با سابقه شد.
بعد از اخراج کارگران و تعطیلیهای مکرر کارخانه، دانشجویان دغدغهمند و انقلابی استان کهگیلویه و بویر احمد به فکر احیای مجدد کارخانه افتادند. امید مظلوم، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کهگیلویه و بویراحمد در این باره به خبرنگار ما میگوید: کارخانه قند یاسوج یکی از بدترین نوع واگذاریها و خصوصیسازیهاست که سرنوشت مبهمی پیدا کرد. مهلتهای قانونی همه متولیان امر به اتمام رسیده، چرا که این موضوع یکی از مسائل جدی جامعه کارگری و کشاورزی و آحاد مردم این استان است.
بیشتر بخوانید:
- حکایت تلخ شیرینترین کارخانه قند کهگیلویه و بویر احمد / پیگیری دانشجویان انقلابی برای مقابله با فساد اقتصادی
ابطال رأی کارخانه قند یاسوج با پیگیریهای دانشجویان انقلابی
مسئله تجمع کارکنان بیمارستان امام خمینی (ره) کرج مقابل این بیمارستان و سازمان همیاری شهرداریهای استاندارید البرز موضوع دیگری بود که در هفته جاری مطرح شد. این تجمع به دلیل عدم پرداخت حقوق بازنشستگی این کارکنان صورت گرفته بود.
رئیس اسبق شورای اسلامی کار بیمارستان امام خمینی (ره) کرج در این باره بیان میکند: تعدادی از کارکنان بیمارستان در ماههای آذر، دی، بهمن و اسفند بازنشسته شده اند و به دلیل پر شدن سابقه ۳۰ ساله، از بیمارستان منفک شده اند، اما به دلیل پرداخت نشدن پول بیمه ۵ ماه آخر دوره خدمتشان از سوی کارفرما، حقوق بازنشستگی آنان برقرار نشده و دیگر دفترچههای بیمه شان هم اعتبار ندارد.
بیشتر بخوانید: