بیشتر بخوانید:
ناگفته نماند که فعالان دانشجویی کشور علاوه بر اینکه در این زمینهها فعالیت دارند و به مبارزه با کرونا پرداختند، دانشجویان پژوهشگر فعال نیز در مراکز مطالعات بیوتروریسم بسیج دانشجویی نیز در حال تحقیق روی این ویروس هستند. در این زمینه، دانشجویان پژوهشگر فعال در مرکز مطالعات بیوتروریسم بسیج دانشجویی لرستان با همراهی اساتید نخبه در زمینه استخرام RNA که مهمترین مرحله در تشخیص ویروسهای عفونی است، موفق به استخراج ماده ژنومی این ویروس شدند.
بیشتر بخوانید:
البته این فعالان دانشجویی در کنار فعالیتهای مذکور، از وضعیت معیشتی خانوادههای کم برخوردار نیز غافل نشدند و تا جایی که در توان داشتند به تهیه بستههای غذایی و خوراکی برای این خانوادهها پرداختند و این اقلام معیشتی را بین آنان توزیع کردند. دانشجویان جهادگر دانشگاه آزاد بندرجاسک یکی از این گروهها هستند که در قالب رزمایش مؤمنانه، اقدام به توزیع بستههای معیشتی در چهار روستای شهرستان جاسک کردند و ۲۰۰ خانوار کم برخوردار را تجت پوشش قرار دادند. جهادگران دانشگاه آزاد کنگاور نیز در همین زمینه فعالیتهایی انجام دادند و با در نظر گرفتن اوضاع معیشتی مردم در این شرایط، اقدام به تهیه و تامین بستههای معیشتی کردند و بین خانوادههای نیازمند شهرستان کنگاور توزیع کردند.
بیشتر بخوانید:
دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری نیز در زمینه مبارزه با کرونا مجموعهای از اقدامات انجام دادند تا از ابتلای دانشجویان، اعای هیأت علمی و کارکنان این مراکز دانشگاهی به این ویروس جلوگیری کنند. دانشگاه شهید چمران اهواز یکی از این مجموعهها است که در این راستا اقدام به راه اندازی پویش هر دانشجو یک رسانه سلامت، تشکیل هستههای فکری ستاد مبارزه با کرونا، برگزاری بیشاز ۱۵ رویداد فرهنگی و هنری و علمی و آموزشی دانشجویی به صورت مجازی در کانونهای فرهنگی و هنری و اجتماعی و دینی و انجمنهای علمی دانشجویی، انتشار الکترونیکی نشریات دانشجویی و... کرده است تا از این طریق به پیشگیری از ابتلای دانشگاهیان به کرونا بپردازد.
بیشتر بخوانید:
فعالان دانشجویی کشور در کنار دغدغههایی که برای مهار کرونا داشتند، به مطالبه گری از مسئولان دانشگاهی نیز پرداختند و خواستار شدند مشکلات سامانههای آموزش مجازی دانشگاهها مرتفع شود و تبعیض آموزشی وجود نداشته باشد و از طرفی، تکلیف شیوه برگزاری امتحانات پایان ترم تحصیلی و دفاع پایان نامهها و... را مشخص کنند.
بیشتر بخوانید:
شورای علمی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان نیز در نامهای خطاب به فاطمی، معاون آموزشی این دانشگاه به بیان مشکلات و نواقص موجود در آموزش مجازی دانشگاه پرداخت و پیشنهاداتی برای رفع این مهم ارائه کرده بود. فاطمی در پاسخ به پیگیریهای این شورای طی جوابیهای نوشت: این نامه را برای طرح در شورای آموزشی دانشگاه ارجاع داده ام تا پس از بحث و بررسی پیشنهاداتتان، تصمیم مناسب در خصوص ارائه کلاسها طبق برنامه مدون، نظرسنجی از کیفیت برگزاری کلاسها و... اتخاذ شود.
بیشتر بخوانید:
علاوه بر آن، دانشجویان در کنار این دغدغه ها، از وضعیت کارگران نیز غافل نشدند و تا جایی که در توان داشتند به این موضوعات نیز ورود کردند و سعی بر حل مشکلات آنان داشتند.
بیشتر بخوانید:
در هفته جاری، جمعی از نمایندگان کارگری در نشست «هم اندیشی با تولید کنندگان و فعالان کارگری» با حضور حجت الاسلام رئیسی، رئیس قوه قضائیه حضور پیدا کردند و نمایندگان کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه نیز در این نشست حضور داشتند و به بیان مشکلات و مسائل خود پرداختند و از رئیس قوه قضائیه برای حضور در این شرکت دعوت به عمل آوردند.
بیشتر بخوانید:
نشت سیانور از معدن طلای ساریگونی و اعتراضات مردم منطقه، موضوع دیگری بود که در هفته دوم اردیبهشت مطرح شد. این معدن در سال ۷۴ با قیمت ۱۴ میلیون تومان به بخش خصوصی (شرکت خدمات اکتشافی کشور) واگذار شد و وعده استخدام نیروهای بومی به ساکنان این منطقه داده شد، اما اکنون خبری از تحقق این وعده نیست. همین بدعهدی کارفرمای معدن و مشکلات زیست محیطی که به دلیل نشت سیانور داشته، باعث شد کارگران معدن و ساکنان این منطقه دست به تجمع بزنند.
بیشتر بخوانید:
فراموشی سیل زدگان هرمزگانی موضوع دیگری بود که فعالان دانشجویی هرمزگان در هفته جاری به آن ورود کردند و با اینکار خواستند اعلام کنند که با اینکه بیش از سه ماه از وقوع سیل در این استان میگذرد هنوز هم اهالی روستای زاچ داربست بشاگرد در چادرهای اسکان سیل زدگان به سر میبرند و مسئولان به هیچکدام از وعدههای خود برای کمک به این اهالی عمل نکردند!
ناگفته نماند که، موضوع واگذاری کارخانه قند یاسوج و اخراج کارگران آن و ورود دانشجویان به این مسئله در طی این هفته بار دیگر مطرح شد. این کارخانه، در سال ۷۴ خصوصی سازی شده بود، با اعلام غیر قانونی بودن این روند، کارخانه به بخش دولتی برگشت داده شد، با این حال اوایل سال ۹۵ کارخانه قند یاسوج در منطقه اکبر آباد یاسوج به یک سرمایه گذار بومی واگذار شد تا نماد صنعت کهگیلویه و بویراحمد بعد از سالها بی رمقی مجدد وارد چرخه تولید شود. اما کارخانهای که حدود هزار نفر از مردم استان را به کار مشغول کرده بود با واگذاری غیر اصولی به بخش خصوصی و با مدیریت نادرست منجر به اخراج کارگرانی با سابقه شد.
بیشتر بخوانید:
مسئله تجمع کارکنان بیمارستان امام خمینی (ره) کرج مقابل این بیمارستان و سازمان همیاری شهرداریهای استاندارید البرز موضوع دیگری بود که در هفته جاری مطرح شد. این تجمع به دلیل عدم پرداخت حقوق بازنشستگی این کارکنان صورت گرفته بود.
رئیس اسبق شورای اسلامی کار بیمارستان امام خمینی (ره) کرج در این باره بیان میکند: تعدادی از کارکنان بیمارستان در ماههای آذر، دی، بهمن و اسفند بازنشسته شده اند و به دلیل پر شدن سابقه ۳۰ ساله، از بیمارستان منفک شده اند، اما به دلیل پرداخت نشدن پول بیمه ۵ ماه آخر دوره خدمتشان از سوی کارفرما، حقوق بازنشستگی آنان برقرار نشده و دیگر دفترچههای بیمه شان هم اعتبار ندارد.
بیشتر بخوانید: