پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان و مرکز مدیریت آمار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سامانه مدیریت دادههای کرونا را طراحی و پیادهسازی کردند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان، سامانه نرم افزاری داشبورد را برای مدیریت دادههای ویروس کرونا طراحی کردند.
این سامانه ضمن کمک به جمع آوری و تحلیل آمار این بیماری، زیرساختی جدید در مدیریت دادهها در موقعیتهای بحرانی به شمار میرود.
این سامانه نرم افزاری، محصولی دانش بنیان است و با هدف یکپارچه سازی و ثبت دادهها درباره این بیماری طراحی شده است تا دادهها را به هنگام و به صورت تجمیعی به مسئولان و تحلیل گران عرضه شود.
این سامانه داشبوردی میتواند در بحرانهای مشابه دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرد و اطلاعات را بدون فوت وقت تجمیع، صحت سنجی و بر منبای مولفههای مورد نظر در قالب داشبورد تحت وب ارائه کند.
به منظور صحت سنجی و افزایش دقت دادههای این داشبورد، تیمی از کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، آمار تجمیع شده در سامانه مختلف را مورد بررسی و پایش قرار داده اند.
در این سامانه اطلاعات کاملی از روند پذیرش بیماران مشکوک به کرونا بر اساس علت مراجعه، روند ترخیص بیماران مشکوک به کرونا و موارد قطعی مبتلا به کرونا بر اساس تشخیص نهایی، آمار موارد فوت شده مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص نهایی و نتیجه تست PCR (انجام شده برای بیماران بستری که از سامانه معاونت بهداشت به صورت روزانه واکشی میشد)، روند پذیرش مجدد و ردیابی بیماران مشکوک به کرونا در کلیه مراکز تحت پوشش بر اساس اطلاعات دموگرافیک بیماران، آمار بیماران بستری در مراکز تحت پوشش به تفکیک بخش و آمار درصد اشغال تختهای استان به منظور مدیریت تختهای مراقبت ویژه، به محققان ارائه میشود.
این سامانه در حال حاضر علاوه بر اطلاعات ۳۷ مرکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اطلاعات تمامی مراکز درمانی تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی را نیز رصد میکند.