محققان با مطالعات گسترده روی گرافن به نتیجه رسیدند که این ماده شگفتانگیزتر از آن چیزی است که تصور میکردند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزایر دانشجو، گرافین امروزه به عنوان یکی از عناصر مهم با کاربردهای بسیار به ویژه در صنعت وسایل الکترونیک به شمار میآید. در همین راستا نیز محققان مالزیایی مطالعات بسیار گستردهای را روی این ماده جالب انجام دادهاند و به این نتیجه رسیدهاند که این ماده شگفتانگیزتر از آن چیزی است که تصور میکردند و کاربردهای آن بسیار بیشتر از آن چیزی است که تاکنون میدانستند.
گرافین شکلی از عنصر شیمیایی کربن است. اشکال شناخته شده کربن شامل سختترین مواد جهان مثل الماس و ماده سیاه نرم است که در مغز مداد ساخته میشود و گرافیت نان دارد. گرافیت در واقع لایههایی از اتمهای کربن است که روی یک ورق کنار هم چسبیدهاند و هر ورق آن شامل خانههای شش ضلعی شبیه به لانه زنبور بسیار نازک است. گرافین در واقع یکی از باریکترین مواد شناخته شده است که هر لایه آن میتواند از اتمهای تکی کربن تشکیل شده باشد.
گرافین به دلیل داشتن خواص بینظیر شیمیایی، نوری و الکترونیکیاش در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. حال تیمی از محققان مالزیایی در پژوهشی نشان دادند که ورقهای گرافین با اضافه شدن عناصر دیگر چقدر میتوانند کاربردهای مختلف و متنوعی داشته باشند. آنها در مورد کاربرد شیمیایی گرافین در ساخت مواد حسگر برای نظارت بر محیط زیست، پژوهشهای زیست پزشکی و تشخیص پزشکی مطالعات گستردهای انجام دادهاند.
مهمترین نتیجهگیری این محققان، بررسی آنها روی روشهای اساسی مصنوعی برای ساخت گرافین همانند رسوب شیمیایی بخار، لایهبرداری مکانیکی، کاهش اکسید گرافیت، رسوب حرارتی و جداسازی نانولولههای کربنی است. آنها به این نتیجه رسیدند که این ماده به تمامی شرایط حاکم بر آزمایشگاه و موادی که به آن اضافه میشود بسیار حساس است و بسته به این شرایط رفتارهای مختلفی از خود نشان میدهد.
این محققان معتقدند که درک بهتر از عملکرد گرافین در سطح مولکولی در نهایت باعث پیشرفت مهندسی گرافین خواهد شد و با این علم از این مواد میتوانند در توسعه فناوریهای جدید و حسگرهای کارآمد استفاده کنند.