دبیر علم و فناوری موسسه پویا با بیان اینکه جنبش نرم افزاری حادث نشده است، گفت: در بهترین حالت جنبش علمی و فناوری داشتهایم و دستاوردهای علمی و فناوری به معنی دستیابی به جنبش نرم افزاری نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، خلیل نوروزی عضو هیئت علمی و دبیر علم و فناوری موسسه پویا در برنامه رادیویی «گفتوگوی علمی» جنبش نرم افزاری را پیش درآمد جنبش علم و فناوری دانست و عنوان کرد: نرم افزار را در ایده، فکرسازی و تمدن سازی میتوان ارزیابی کرد. مقام معظم رهبری گذشته از اینکه اندیشه ورز و حکمی است، سلطان خلق واژههای معنادار اقتدارآفرین است. ایشان ۲۰ سال پیش واژه جنبش نرم افزاری را طرح کردند و هنوز هم فهم نشده است و در ادراک آن توسط اساتید تفاوت وجود دارد.
وی بیان کرد: جنبش نرم افزاری در هندسه معرفت انقلاب اسلامی برجسته است و اصل این ایده در لایه اراده ملی برای ترسیم نقشه راه برای تمام جهان است. یک لایه فلسفی وجود دارد که قرار نیست آدمهای زیادی داخل آن ورود کنند و در اطراف این لایه، لایههای دیگر مانند لایههای علمی و فرهنگی شکل میگیرد و این مرحله را میتوان جنبش نرم افزاری توصیف کرد.
دبیر علم و فناوری موسسه پویا با اذعان به اینکه هنوز به اهداف واژه جنبش نرم افزاری دست پیدا نکردهایم، اظهار کرد: جنبش نرم افزاری حقیقتاً حادث نشده است و در بهترین حالت جنبش علمی و فناوری داشتهایم و دستاوردهای علمی و فناوری به معنی دستیابی به جنبش نرم افزاری نیست.
وی درباره جنبش نرم افزاری بیان کرد: این جنبش جزوی از زیرساختهای اندیشهای انقلاب اسلامی محسوب میشود و آنچه مقام معظم رهبری مدنظر داشتند، این مفهوم بود. البته دستاوردهای علمی که امروز به دست آوردهایم لازم و ضروری است و اگر نباشد جامعه و کشور تحقیر میشود و نمیتوانیم حرف بزنیم.
مدیرکل سابق گفتمان سازی نقشه جامع علمی کشور درباره ویژگی نگاه نرم افزاری در حوزه علم گفت: علم و فناوری مفهوم ثابتی دارند، اما فردی که اصطلاحا آدم نرم افزاری تعریف میشود، در هر بخشی حضور داشته باشد، میتواند تواناییهای خود را بروز داده و آن بخش را ارتقاء دهد.