بیشتر بخوانید:
از طرفی، تشکلهای دانشجویی در هفته جاری نسبت به بازه زمانی امتحانات پایان ترم تحصیلی ۹۹-۹۸ نیز اعتراض کردند. تشکلها و انجمنهای علمی دانشگاه یزد در این راستا در بیانیهای خطاب به لقمانی، رئیس این دانشگاه نوشتند: جناب آقای دکتر لقمانی، دانشگاه باید همراه و همدل دانشجو باشد نه مقابل دانشجو! با توجه به تصمیمات اتخاذ شده، دانشگاه تصمیم دارد امتحانات را در بازه زمانی دو هفتهای و به صورت فشرده برگزار کند؛ این مسئله چیزی جز ظلم به دانشجو نیست.
اکیدا خواستار افزایش زمان امتحانات هستیم، حقیقتا اگر مساعدت شود و پایان امتحانات در مردادماه باشد چه اتفاقاتی میافتد؟
بیشتر بخوانید:
با پیگیریهای دانشجویان، تاریخ برگزاری بسیاری از دانشگاههای کشور نیز تعیین شد و دانشجویان از بلاتکلیفی درآمدند. به طوری که مدیرکل آموزش دانشگاه علوم پزشکی کرمان از برگزاری امتحانات تمامی دانشجویان این دانشگاه به غیر از دانشجویان دندانپزشکی از اول تا ۳۱ مرداد خبر داد و ستاد آموزش مجازی دانشگاه آزاد لرستان در اطلاعیهای اعلام کرد که تمامی امتحانات پایان ترم نیمسال دوم تحصیلی ۹۹-۹۸ این دانشگاه به صورت مجازی در بستر سامانه سیدا (ویژه واحد خرم آباد و مراکز تحت پوشش) و LMS (ویژه واحدهای بروجرد، الیگودرز، دورود و آموزشکدههای سما خرم آباد و بروجرد) در سطح استان برگزار میشود و تمامی امتحانات لغو شده از ۲۴ تا ۲۹ خرداد در همان ساعات مقرر به تاریخ ۲۱ تا ۲۵ تیرماه انتقال پیدا میکند.
بیشتر بخوانید:
البته فعالان دانشجویی، در هفته جاری از مسائل شهری و مطالبه گری از مسئولان استانی و کشوری نیز غافل نشدند و در بخشهای مختلف به مطالبه گری از مسئولان پرداختند. قرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن کردستان در این راستا، در نامهای خطاب به نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، نوشت: خواستاریم که با تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایهای به چشم انداز سال ۱۳۹۹ که توسط مقام معظم رهبری ترسیم شده جامهی عمل بپوشانیم.
۱۶ دفتر بسیج دانشجویی دانشگاههای آزاد اسلامی نیز در نامهای خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی نوشتند: درخواست داریم به صورت ویژه به ابعاد مختلف فساد در صندوقهای بازنشستگی ورود کرده و پیگیر افاضات رئیس صندوق بازنشستگی کشوری باشید.
بیشتر بخوانید:
در هفته جاری، قرارگاه دانشجویی صیانت از ارتفاعات جنوبی مشهد، در نامهای به محمدرضا کلایی، شهردار مشهد، از وی دعوت کردند تا برای پاسخگویی به دانشجویان درباره پروژه کمربند جنوبی در دانشگاه حاضر شود.
بیشتر بخوانید:
اما اکنون با اینکه از انتهاییترین نقطه خیابان امام رضا (ع) گنبد طلا دیده میشود، اما دیگر خاطره کودکی دهه شصتیهای پایین شهری مشهد که در میدان فجر مینشستند و از دور حرم را میدیدند، تکرار نمیشود. تراکم ساختمانهای مرتفع در اطراف حرم باعث شده است تا دیگر گنبدطلا به عنوان نماد اصلی بافت اطراف حرم به چشم نیاید. این تغییر را میتوان زاییده افکار درهم و برهم برای توسعه شهری مشهد دانست.
هفته گذشته خبر آبرسانی به روستای حسین آباد نیشابور در رسانهها منتشر شد. حسین آباد، روستایی با جمعیت حدود ۲۰۰ خانوار است و از توابع نیشابور است. رسانهها اعلام کردند که آب این روستا ۲۰ روز قطع شده است. هرچند پس از انتشار این خبر، بلافاصله مسئولان دست به کار شدند و آب این روستا وصل شد، اما برخی فعالان دانشجویی با حضور در حسین آباد متوجه شدند، مشکل اصلی مردم این روستا، آب کشاورزی است.
امیرمحمد مروی، مستندساز و فعال دانشجویی در اینستاگرام خود درباره این روستا نوشته است: در این روستا دو مشکل آب وجود دارد؛ یکی مشکل آب آشامیدنی که در خبرها آمده بود و یکی مشکل آب کشاورزی که در خبرها نیامده بود و از قضا به گفته اعضای شورا، مشکل دوم جدیتر است. تمام زمینهای این روستا قبلا وقف امام رضا (ع) شده و اکنون تمام زمینهای آن از موقوفات آستان قدس است. گویا آستان قدس رضوی این زمینها را تنها به ۵۰ خانوار واگذار کرده است.
بیشتر بخوانید:
ماجرای دپوی پسماندها در استان مازندران، موضوع دیگری بود که در هفته جاری مطرح شد. کمتر از یک سال پیش بود که اعتراضات مردم روستاهای «کردمیر» و «تلمادره» مازندران به سوژه رسانهها تبدیل شد. ماجرای دپوی زباله در این مناطق از سال ۸۴ آغاز شد؛ کارگران شهرداری ساری زبالههای این شهر را به نقاطی دور از مرکز استان برده و میسوزاندند. شهرداری ساری در ابتدای امر قراردادی با مردم منطقه چهاردانگه و روستاهای مورد نظر امضا کرد که این اتفاق (دپوی زباله) بیشتر از سه ماه در آنجا زمان نخواهد برد!
اما با وجود گذشت ۱۵ سال، نه تنها دستگاهی برای زباله سوزی تهیه شده، بلکه منطقه دپوی زبالهها نیز تغییری نکرده است. به گفته افراد محلی، تجمع روستائیان چهاردانگه ساری برای جلوگیری از انتقال و دپوی زباله در این منطقه با ورود نیروهای انتظامی و یگان ویژه به خشونت کشیده شد و متاسفانه تعدادی مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
بیشتر بخوانید:
صید ترال در دریای مکران موضوع دیگری بود که در هفته جاری مطرح شد و فعالان دانشجویی استان سیستان و بلوچستان نسبت به آن واکنش نشان دادند و این روش را بی رحمانهترین روش برخورد با دریا دانستند.
بیشتر بخوانید:
آخرین وضعیت حفاظت از معدن آلبلاغ شهرستان اسفراین نیز موضوع دیگری بود که در هفته جاری به آن پرداخته شد. طاهر رستمی، فرماندار اسفراین در این باره میگوید: تیم حفاظتی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) از روز جمعه با استقرار در محل معدن آلبلاغ این شهرستان، حفاظت از این منطقه معدنی را عهدهدار شد. این تیم به مدت یک ماه در محل مذکور مستقر خواهد بود تا اینکه پروسه مناقصه تیم حفاظتی که باید به صورت دائم در منطقه حضور داشته باشد، به پایان برسد و آن تیم در معدن حضور یابد. شرکت ایمیدرو با همکاری شرکت آلومینای ایران (مستقر در جاجرم) از چند روز گذشته کار مسدود کردن دهانه تونلهای حفر شده توسط حفاران غیرمجاز در این منطقه معدنی را، که تاکنون بارها دچار ریزش شده و چند نفر را به کام مرگ کشیده است، آغاز کرده که تا چند روز آینده به اتمام خواهد رساند. قرار بود که سال گذشته مسدودسازی دهانه تونلهای حفر شده در منطقه آلبلاغ توسط شرکت آلومینا انجام شود که به دلیل مشکلات جوی و مقدور نبودن حمل ماشین آلات سنگین به این منطقه انجام نشد.
بیشتر بخوانید:
دادگاههای مفسدان اقتصادی در حال انجام است و امیدهای زیادی برای مجازات آنها در دل جامعه وجود دارد. از آن کارمند ساده شهر مرزی گرفته تا یک کاسب در بازار تهران. همه بارقههای امیدی در دل خود را میپرورانند تا شاید ریشه برخی فسادهای مالی و اداری خشکانده شود. اما گروههای دیگری نیز هستند که ممکن است آنچنان از جزئیات اخبار آگاهی نداشته باشند. آنها شنیدهاند فردی بر مسند ریاست قوه نشسته که سعی دارد جلوی فسادها بایستد.
یکی از این گروهها، مردم روستای دوین از توابع شهرستان شیروان خراسان شمالی است. مردمی که هرچه سعی کردند حقشان را بگیرند، اما نتوانستند. روستائیان دوین آخرین راه را نیز برای زنده کردن حقشان طی کردند. آنها نه به فرماندار و مدیرکلها امیدی داشتند و نه به استاندار و دادستان. آنها شکایت خود را مستقیماً از رئیس قوه قضائیه پیگیری کردند.
ناگفته نماند که فعالان دانشجویی استان لرستان نیز در هفته جاری به موضوعات مختلفی پرداختند و بررسی جزئیات اعتراضات مردمی روستای «برخوردار» یکی از این موارد بود. در ادامه این فعالیت ها، فعالان بسیج دانشجویی استان لرستان، ضمن بازدید از کارخانه شن و ماسه روستای «برخوردار» و ارتباط بیشتر با مردم این روستا، دیدارهای مفصلی که هر کدام چند ساعتی به طول انجامید با بهمنی، فرماندار پلدختر و رئیس شورای تأمین شهرستان نورآباد و حجت الاسلام جمیاری، امام جمعه نورآباد و سرهنگ دالوند، فرمانده سپاه این شهرستان داشتند.
بیشتر بخوانید:
پیگیری اعتراضات کارگران فضای سبز شهرداری خرم آباد نیز مسئله دیگری بود که فعالان دانشجویی استان لرستان به آن ورود کردند.
بیشتر بخوانید:
فعالان دانشجویی استان کرمانشاه نیز همچنان پیگیر ماجرای خودسوزی جانباز ۱۵ درصد کرمانشاهی، هستند و در این راستا، در هفته جاری شوراى تبیین مواضع بسیج دانشجویى کرمانشاه در نامه اى خطاب به مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان، خواستار ارائه نتایج تحقیقات علت خودسوزی جانباز ۱۵ درصد مقابل این اداره با ذکر مستندات به عموم مردم با قید فوریت و دقت و اجراى عدالت شد.
بیشتر بخوانید:
البته ماجرای تخریب خانههای حاشیه نشین شهرک فدک کرمانشاه، مسئله دیگری است که از سوی فعالان دانشجویی این استان مورد پیگیری قرار گرفته و همچنان این فعالان دانشجویی خواستار شفاف سازی ابعاد مختلف این موضوع هستند.
بیشتر بخوانید:
بیشتر بخوانید:
فعالان بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد خوزستان ۲۶ خردادماه از بخش غیزانیه نیز بازدید میدانی داشتند تا در جریان وضعیت آبرسانی در این منطقه قرار گیرند. چرا که ۲۴ خردادماه، فاز اول طرح آبرسانی به غیزانیه با حضور غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان به بهره برداری رسیده بود.
مرتضی جمشیدپور، دبیر شورای هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد خوزستان در حاشیه این بازدید، گفت: ۲۶ خردادماه است و مقابل تاسیسات آبرسانی شهدای سلامت صفیره هستیم. استاندار خوزستان ۲۴ خرداد اعلام کردند آبرسانی ۲۴ ساعته و پایدار در تعدادی از روستاهای این منطقه انجام شده، اما اکنون شاهدیم که آبرسانی صورت نگرفته و حتی روستای صفیره نیز در بیآبی به سر میبرد!
بیشتر بخوانید:
از طرفی، بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اهواز در نامهای خطاب به صادق حقیقی پور، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان پیرامون افتتاح فاز اول طرح آبرسانی به بخش غیزانیه، نوشت: اسامی روستاهایی که در فاز اول، آبرسانی به آنها صورت گرفته است را اعلام بفرمایید تا با حضور میدانی جنبش دانشجویی و فعالین رسانه، خدمات صورت گرفته به افکار عمومی نشان داده شود.
بیشتر بخوانید:
پروژه بی سرانجام مترو اهواز نیز موضوع دیگری بود که در هفته جاری مورد انتقاد فعالان دانشجویی استان خوزستان قرار گرفت. از سویی، اعتراضات کارگری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه موضوع دیگری بود که در هفته پایانی خردادماه در استان خوزستان شاهد آن بودیم.
بیشتر بخوانید: