حسگر گازی کشسان و قابل حمل برای سنجش محیط زیست توسط محققان دانشگاهی تولید و آزمایش شده است.
به گزارش خبرنگار فناری خبرگزاری دانشجو، حسگر گازی کشسان و قابل حمل برای سنجش محیط زیست توسط محققان ایالت پنسیلوانیا، دانشگاه نورثایسترن و پنج دانشگاه چینی تولید و آزمایش شده است. این سنسور ترکیبی از ماده فوم گرافنی تولید کننده لیزر جدید و شکل منحصر بفردی از نانوکامپوزیتهای مولیبدندیسولفید و گرافن اکسید کاهش یافته است.
محققان قصد داشتند تا بدانند چگونه اشکال مختلف نانوکامپوزیتهای حساس به گاز بر حساسیت ماده در تشخیص مولکولهای دیاکسیدنیتروژن با غلظت بسیار کم تاثیر میگذارد. آنها برای تغییر اشکال از یک ظرف با کریستالهای نمک خردشده استفاده کردند.
دیاکسیدنیتروژن گازی مضر است که توسط وسایل نقلیه تولید شده و در غلظتهای کم باعث تحریک ریه و در غلظتهای بالا منجر به بیماری و مرگ میشود.
هنگامیکه محققان پیشرانه مولیبدندیسولفید و گرافناکسید کاهش یافته را به ظرف اضافه کردند، نانوکامپوزیتها در فضای کوچک بین کریستالهای نمک، ساختاری را شکل دادند. آنها این کار را با اندازههای مختلف نمک آزمایش کرده و میزان حساسیت آنها را هم در الکترودهای سنتی و هم گرافن توسعه یافته جدید بررسی کردند. محققان دریافتند که کریستالهای نمکی کوچک حل شده در آب بیشترین حساسیت را در سنسورها ایجاد میکند.
محققان بیان کردند که آزمایش آنها در غلظتهای پایین انجام شده است و بهتر از طراحیهای معمولی است. این فناوری در مقایسه با فناوریهای مرسوم به لیتوگرافی پیچیدگی کمتری دارد. همچنین تصور میشود سنسورهای گازی نیتروژن دی اکسید ممکن است در نظارت بر محیط زیست، صنعت یا مراقبتهای بهداشتی کاربردهایی پیدا کند.