پس از انتقاد برخی دانشگاهها مبنی بر مشکلات دریافت تسهیلات بانکی برای ساخت خوابگاه جدید به ویژه خوابگاههای متاهلی، رئیس صندوق رفاه از حل مشکل دریافت این تسهیلات خبر داد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ساخت خوابگاههای متاهلی و توسعه این خوابگاهها به عنوان یکی از طرحهای عمرانی در اولویت دانشگاهها در سال جاری است که به دلیل زمان بر بودن و هزینه بالای ساخت این خوابگاهها، مجلس شورای اسلامی استفاده از تسهیلات بانکی را برای دانشگاهها ابلاغ کرده است که صندوق رفاه دانشجویان به عنوان متولی کمک به دانشگاهها برای دریافت این تسهیلات محسوب میشود.
طی بررسیهایی که در این زمینه از دانشگاهها داشتیم اکثر دانشگاهها به دلیل مسائل مخلتف امکان استفاده از این تسهیلات را ندارند و یا برای دریافت این تسهیلات با مشکلاتی مواجه شده اند.
پس از انتقادهای دانشگاهها درخصوص مشکلات استفاده از این تسهیلات به سراغ ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان رفتیم تا دلایل این مشکل را جویا شویم که با مطرح شدن این موضوع خبر خوشی را برای دانشگاهها به همراه داشت.
خبر خوش صندوق رفاه برای دریافت تسهیلات بانکی
ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در خصوص مشکلات دریافت تسهیلات بانکی دانشگاهها برای ساخت خوابگاه جدید گفت: بر اساس این طرح دانشگاهها باید برای دریافت تسهیلات بدهی بانکی نداشته باشند.
وی افزود: برای حل این مشکل صندوق رفاه با دو بانک وارد مذاکره شده است که بتوانیم آنها را متقاعد کنیم که به روشی اعطای تسهیلات ساخت خوابگاههای دانشجویی را با روش پرداخت یارانه تسهیل کنند و امیدواریم در رایزنیها بتوانیم این تسهیلات را به روشی دیگر به دانشگاهها پرداخت کنیم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۳۷ پروژه مصوب در زمینه ساخت خوابگاههای متاهلی داریم در حال حاضر ۳۷ دانشگاه ساخت این خوابگاه را در دستور کار دارند و ۴ پروژه با دریافت تسهیلات بانکی ساخت خوابگاه را به پایان رسانده و حتی پرداخت اقساط این تسهیلات را آغاز کرده است، اما دانشگاههای کوچک که درآمدهای اختصاصی کمی دارند قاعدتا این مشکل را دارند و نمیتوانند از تسهیلات بانکی استفاده کنند چرا که برای دریافت این تسهیلات باید درآمد اختصاصی به گونهای باشد که پاسخگوی اقساط این تسهیلات را بدهد.
بازگشت صددرصد اجاره بها به خوابگاههایی که با تسهیلات بانکی ساخته میشود
مطیعی افزود: برای کمک به این موضوع صندوق رفاه اعلام کرد خوابگاههایی که از این طریق ساخته شوند صد درصد اجاره بها به دانشگاهها بازگردانده میشود در صورتی که در موارد دیگر ۵۰ تا ۶۰ درصد اجاره بها به دانشگاهها برمی گردد برای این خوابگاهها صد در صد اقساط بازمی گردد که بتوانند اقساط آنها را پرداخت کنند.
وی یاد آورشد: اواسط آبان ماه خوابگاههایی که آماده بهره بردای باشد افتتاح میشود، در حال حاضر ظرفیت متاهلی ۲۵۰۰ خوابگاه است، اما درخواست اسکان در خوابگاه دو برابر این ظرفیت است.
مطیعی یادآور شد: دانشجویان دکتری که در حال حاضربه دلیل شیوع بیماری کرونا به صورت مجازی تحصیل میکنند درخواستی برای اسکان در خوابگاه متاهلی نداشتند.