کد خبر:۸۷۷۸۱۸
در نشست بازخوانی فاجعه منا؛

سیاف زاده: صدا و سیما مستند «سفیر منا» را به بهانه اینکه جان حجاج به خطر می افتد پخش نکرد

کارگردان مستند سفیر منا و عاشورای منا گفت: صدا و سیما مستند «سفیر منا» را که با محوریت شهید رکن آبادی ساخته شده به بهانه اینکه جان حجاج ایرانی به خطر می افتد پخش نکرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین سیاف زاده کارگردان مستند سفیر منا و عاشورای منا در مراسم بازخوانی انتقادی روایت‌های رسانه های- سیاسی فاجعه منا که با عنوان روایت یک جنایت به همت بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) در محل حوزه هنری برگزار شد، گفت: در جریان فاجعه منا از شهید رکن آبادی به عنوان یک دیپلمات بسیجی یاد میشد با این وجود این موضوع برای بنده فرصتی را فراهم کرد تا با خانواده شهید رکن آبادی و مسئولین ذیربط در راستای تهیه یک کتاب ارتباط بگیرم، ولی بعدا متوجه شدم که می‌توان از این کار یک مستند تولید کرد.

وی افزود: بنده برای برای تولید مستند عاشورای منا دو جلسه در خدمت مرحوم شیخ الاسلام بودم و با افرادی هم مانند سعدالله زارعی، عبدالله سهرابی و فواد ایزدی به گفتگو پرداختم.

کارگردان مستند سفیر منا گفت: با توجه به اینکه شهید رکن آبادی سال‌ها به عنوان سفیر کشورمان در لبنان حضور داشته به همین دلیل بنده تصمیم گرفتم تا با پیگیری‌هایی که از طریق وزارت امور خارجه صورت گرفت به لبنان بروم و در آنجا نیز با قائم مقام سید حسن نصرالله و ۳۰ شخصیت دیگر در مورد شهید رکن آبادی به گفتگو پرداختم. به هر روی وقتی که مستند سفیر منا تدوین شد صدا و سیما برای پخش این مستند به ما پاسخی نداد و در نهایت یا می‌گفتند که این مستند دیر آماده شده و یا اینکه نظام نمی‌خواهد در مورد این مسئله حرفی زده شود.

وی بیان کرد: سال گذشته نیز از صدا و سیما تماس گرفتند و گفتند شما با مستند سفیر منا جان حجاج ایرانی را که در مکه هستند به خطر می‌اندازید و یا برای اینکه این مستند پخش نشوند می‌گفتند شب عید است و مردم باید خوشحال باشند به هر روی مستند سفیر منا که در مورد شهید رکن آبادی تهیه شده بود مستند خوبی است و حتی یک نسخه عربی نیز از آن تهیه شده است.

سیاف زاده تصریح کرد: مستندی را هم که بنده با عنوان عاشورای منا ساخته ام در جشنواره عمار به نمایش در آمده و خانواده شهدای منا نیز در این اکران حضور داشتند. به هر روی ما ۴۶۵ شهید در فاجعه منا داشتیم با این وجود بنیاد شهید می‌توانست است رفتار خود را مدیریت کند، چون خیلی از خانواده این شهدا اصلاً دنبال مسائل مالی نبودند.

این مستندساز بیان کرد: وقتی اقایان می‌خواهند در هر شرایطی حج برگزار شود پس دیگر نمی‌توان خیلی فیلم و مستند در مورد فاجعه منا پخش کرد.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۴ تعداد زیادی از مقام‌های سیاسی کشورمان در حج تمتع شرکت کرده بودند با وجود این شائبه وجود داشت که حوادثی مانند سقوط جرثقیل و فاجعه منا عمدی بودند پس بعثه مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت و بنیاد شهید می‌توانستند این مسائل را شفاف سازی کنند.

سیاف زاده با بیان اینکه سلیقه مدیران باعث می‌شود که برخی آثار رسانه‌ای دیده شوند و برخی آثار دیده نشوند افزود: از زمان جنگ تاکنون ۲۵ فرمانده لشکر داشته ایم که ۲۰ نفر از آن‌ها زنده اند با این وجود وقتی که بنده پیشنهاد دادم برای هر کدام از این فرماندهان ۴۰ دقیقه مستند تولید شود پاسخی که به من دادند این بود که سیستم‌های فرهنگی نمی‌خواهند از آدم‌های زنده اثر رسانه‌ای تولید شود.

وی خاطرنشان کرد: شهید رکن آبادی از سال ۷۳ تا ۹۴ با حزب الله لبنان در ارتباط بوده پس این فرض وجود دارد که حادثه منا را به خاطر کشتن شهید رکن آبادی رقم زدند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار