کد خبر:۸۷۹۳۶۶
یادداشت دانشجویی |
بورس قرمز پوش
هر چند تنگناهای ناشی از تحریم و شیوع کرونا قابلفهم و پذیرش است اما منتقدان اقتصادی بر این باورند که دولت در مدیریت اقتصادی دارای ضعف جدی است و بدتر از آن در مدیریت بازار سرمایه از کفایت مورد انتظار برخوردار نیست.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهرداد محمدی؛ در حالی که انتظار میرفت بازار سرمایه با توجه به اصلاح صورت گرفته و قرار گرفتن شاخص کل در محدوده یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مورد حمایت سبدگردانها و سهامداران عمده و بازیگردانهای سهمها قرار گیرد، روز گذشته این نماگر با افت بیش از ۴۳ هزار واحدی روبهرو شد و کل ارزش مبادلات در این روز تنها حدود ۶ هزار میلیارد تومان بود، با توجه به اینکه طی ۴۰ روز اخیر بازار اصلاح قابلملاحظهای را تجربه کردهاست، به نظر میرسد حداقل سیاستگذار برای بهبود روند نقد شوندگی باید فکری کند، هر چند که گفته میشود درصدی از منابع صندوق توسعه ملی به بازار ورود خواهد کرد و بانکها نیز برای ورود به بازار گویا منعی ندارند.
بازار سرمایه بعد از روزهای صعودی شیرین تقریباً بیش از ۴۰ روز میشود که روزهای تلخ اصلاح را سپری میکند، با وجودی که بعد از این اصلاح، ادعا شد که حداقل برای حل مسئله نقد شوندگی، حمایتهایی از بازار انجام خواهد گرفت، متأسفانه حمایت از بازار چندان ملموس نیست، به همین دلیل اعتماد به بازار با خدشه مواجه شدهاست و بازارهای رقیب نیز همچون ارز و طلا و سکه و مسکن و خودرو از زمان اصلاح بورس با رشد شدید قیمت مواجه شدهبود.
هر چند تنگناهای ناشی از تحریم و شیوع کرونا قابلفهم و پذیرش است، اما منتقدان اقتصادی بر این باورند که دولت در مدیریت اقتصادی دارای ضعف جدی است و بدتر از آن در مدیریت بازار سرمایه از کفایت مورد انتظار برخوردار نیست، از اینرو، این مطالبه در بازار شکل گرفتهاست که تغییر و تحولات مدیریتی در بعد سیاستگذاری در بازار سرمایه رخ دهد تا سهامداران نتیجه این همه جلسات حمایت از بازار را مشاهده کنند. بدون تعارف باید گفت تصمیمهای خلقالساعه سهامداران بازار سرمایه را گیج کردهاست و از آنجایی که تعداد سهامداران در بازار سرمایه با توجه به آزادسازی سهام عدالت به محدوده ۵۰ میلیون نفر رسیدهاست، انتظار میرود نظام سیاستگذاری و مدیریت بازار سرمایه تقویت شود، به ویژه آنکه هم اکنون بازار سرمایه با زندگی و پساندازهای مردم در ارتباط است. شاخص بورس روز گذشته بازار سرمایه در حالی به پایان رسید که شاخص کل بورس با ۴۳ هزا رو ۳۸۳ واحد کاهش رقم یک میلیون و ۵۷۲ هزار واحد را ثبت کرد.
شاخص کل با معیار هم وزن نیز با ۴هزارو۷۳۶ واحد کاهش در رقم ۴۰۷ هزار و ۷۳۲ واحد ایستاد. معاملهگران این بازار ۵۱۹ هزار معامله به ارزش ۶۱ هزار و ۸۹۸ میلیارد ریال انجام دادند.
در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس نیز با ۲۵۱ واحد کاهش به رقم ۱۷ هزار و ۹۵۰ هزار واحد رسید و معاملهگران این بازار ۳۳۹ هزار معامله انجام دادند که ۲۸هزار و ۸۲۷ میلیارد ریال ارزش داشت.
تحلیل کارشناسی از تصمیم جدید بورسیها
در شرایطی که در روزهای سپری شده از هفته گذشته ارزش مبادلات روزانه به طور میانگین در بورس به ۱۰ هزار میلیارد تومان میرسید، روز گذشته ارزش مبادلات به محدوده ۶ هزار میلیارد تومان سقوط کرد که برخی کارشناسان دلیل این رویداد را ممنوعیت نوسانگیریهای روزانه در مبادلات الگوریتمی عنوان کردند که شاید اصلاح روز گذشته در اعتراض به سیاست جدید در جهت ممنوعیت نوسانگیریهای روزانه در مبادلات الگوریتمی انجام گرفته باشد که زمان، این موضوع را مشخص خواهد کرد. در حالی که روز گذشته اعلام شد فروش سهام خریداری شده در همان روز ممنوع است، یک کارشناس بازار سرمایه بر این باور است هر چند این تصمیم در حمایت از بازار گرفته شده، اما به طور کلی قابل دفاع نیست.
این در حالی است که مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران اظهار کرده است با نظرسنجی از فعالان منصف بازار سرمایه، این تصمیم درست را گرفتیم و بر اساس نظرسنجی، حدود ۸۰درصد فعالان مجازی بازار سرمایه، موافق این تصمیم هستند.
مهرداد محمدی - کارشناسی ارشد مدیریت دولتی دانشگاه تهران
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.