کد خبر:۸۹۳۸۳۹
دهقانی در اختتامیه جشنواره فناوری نانو؛

مسیر دانشگاه آزاد از پژوهش صرف به تولید فناوری و محصول تغییر کرده است / رشد ۵۰ درصدی ثبت اختراعات در جشنواره نانو

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد گفت: طی یکسال گذشته تغییر مسیر جدی از پژوهش صرف به تولید فناوری، محصول و بازار در دانشگاه آزاد اسلامی اتفاق افتاده است.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، روح اله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در اختتامیه پنجمین جشنواره فناوری نانوی این دانشگاه که به صورت مجازی برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهید محسن فخری‌زاده گفت: اصلی‌ترین بستر توسعه علم و فناوری برگزاری مجامع و جشنواره‌ها است.

وی افزود: در جشنواره‌های علم و فناوری تبادل ایده ایجاد می‌شود که بسیار ارزشمند است. در واقع نوآوری با ترکیب هوشمند چند فناوری شکل می‌گیرد که این موضوع با برگزاری جشنواره‌ها پر رنگ‌تر می‌شود.

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به آماری از آثار رسیده به پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی اظهارکرد: بررسی آثار نشان می‌دهد که در برخی از بخش‌های جشنواره تعداد آثار کاهش داشته است که ممکن است تحت تأثیر مسائل مجازی شدن دانشگاه‌ها و شیوع ویروس کرونا باشد، اما یک اتفاق مثبت در این جشنواره این است که تعداد اختراعات ثبت شده ۵۰ درصد، تعداد محصول و پیش محصول ۵۰ درصد و تعداد واحد‌های فناور و پژوهشگران ۱۰۰ درصد نسبت به دوره گذشته افزایش داشته است.

تغییر مسیر جدی دانشگاه آزاد اسلامی از پژوهش صرف به تولید فناوری و محصول

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: این آمار نشان می‌دهد که طی یکسال گذشته یک تغییر مسیر جدی از پژوهش صرف به تولید فناوری، محصول و بازار در دانشگاه آزاد اسلامی اتفاق افتاده است.

وی تأکید کرد: ارتقاء، نجات، نگه داشت و پیشرفت دانشگاه مستلزم حرکت جدی از دانشگاه نسل دوم پژوهش محور به دانشگاه نسل سوم کارآفرین است. این ضرورت در تمام ارکان دانشگاه آزاد اسلامی در حال شکل گیری است و امیدوارم که بتوانیم در سال‌های آینده یک جشنواره فناوری به صورت مجزا از جشنواره علوم و نانو برگزار کنیم.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه در دنیای جدید پارادایم‌های جدیدی شکل گرفته است که باید به آن‌ها توجه شود؛ تصریح کرد: همانگونه که امروز فضای مجازی و ارتقاء زیر ساخت‌های آن به عنوان یک ضرورت احساس می‌شود، حوزه نانو فناوری نیز بسیار حائز اهمیت بوده و یکی دیگر از ارکان‌های جدی عصر جدید است.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: کسانی که امروز در حوزه نانو فعالیت می‌کنند، تأثیرگذاران و تعیین کننده‌های اقتصاد آینده خواهند بود.

وی با بیان اینکه در سالیان گذشته با سیاست‌های درست، حرکت‌های ترویجی خوبی در حوزه نانو در کشور شکل گرفته، بیان کرد: باید با اتخاذ برنامه ریزی‌ها و سیاست گذاری‌ها سعی کنیم تا از دستاورد‌های پژوهشی نانو در کشور خود استفاده کرده و این حوزه را توسعه دهیم.

دهقانی فیروزآبادی با تأکید بر اینکه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اعتقاد دارد که باید به معنی واقعی، مدیریت به صاحبان کار، فعالان هر حوزه و توانمندان واگذار شود؛ گفت: در این راستا یک برنامه چابک سازی شروع شده که یکی از این برنامه‌ها آیین نامه واگذاری بهره برداری و مدیریت آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی به شرکت‌های دانش بنیان است.

وی تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک گنجینه بزرگ دارای کارگاه ها، آزمایشگاه‌ها و تجهیزات بسیار خوبی است که در سطح دانشگاه‌های کشور و دنیا کمیاب است و باید از این گنجینه بزرگ استفاده کرد. در این راستا آیین نامه راه اندازی و بهره برداری از آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی این اجازه را به محققین دانشگاه می‌دهد تا با تشکیل شرکت‌های دانش بنیان و مشارکت با سایر محققین و برگزاری مزایده‌های مشخص از این آزمایشگاه‌ها بهره برداری کند. این یک فرصت بسیار طلایی برای محققین است.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این آیین نامه می‌تواند ابزار مناسب برای نمونه سازی، پیش محصول، توسعه محصول و ... باشد که بسیار حائز اهمیت است. در این خصوص رؤسای استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی نیز باید به صورت جدی پیگیر اجرای این آیین نامه باشند.

دانشگاه آزاد اسلامی با تمام توان از محققان و فناوران حمایت خواهد کرد

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه واگذاری بهره برداری از آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها به معنای واگذاری مالکیت آن نیست؛گفت: این واگذاری در واقع واگذاری بهره برداری از آزمایشگاه‌ها و کارگاه هاست که به توسعه محصول کمک کرده و فناوری را ارتقاء می‌دهد.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: همچنین در حوزه بازار و تجاری سازی نیز در پارک علم و فناوری دانشگاه سیاست‌هایی اندیشیده شده و بستر‌های خوبی برای شرکت‌ها فراهم شده است. دانشگاه تمام توان خود را برای پشتیبانی از محققان و فناوران بکار خواهد گرفت و این آمادگی را دارد تا در حوزه نانو نیز از محققان این حوزه حمایت کند.

وی در پایان با اشاره به راه اندازی صندوق نوآوری و شکوفایی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: این صندوق نیز به عنوان نهاد پشتیبان برای تولید دانش و علم در اختیار دانشگاه خواهد بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار