کد خبر:۹۰۱۵۹۱
در نخستین رویداد تخصصی اخراج آمریکا از منطقه؛

محتشمی پور: اثر انگشت آمریکا در لایه به لایه قانون‌گذاری کشور عراق وجود دارد

کارشناس مسائل اقتصادی منطقه با تاکید بر اینکه ما برای توسعه اقتصادی باید منطقه را امن کنیم؛ اما با وجود آمریکا این امنیت در منطقه ایجاد نمی‌شود، گفت: اثر انگشت آمریکا در لایه به لایه قانون گذاری کشور عراق وجود دارد.
محتشمی پور: اثر انگشت آمریکا در لایه به لایه قانون‌گذاری کشور عراق وجود دارد
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا محتشمی پور، کارشناس مسائل اقتصادی منطقه و قائم مقام بورس کالا در پنل تخصصی اولین همایش تخصصی اخراج آمریکا از منطقه که به همت اندیشکده سیاست گذاری امیرکبیر در محل دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، گفت: اولین اقدام آمریکا در عراق و افغانستان از بین بردن حاکمیت این کشور‌ها و در گام بعد چینش لایه به لایه حاکمیت در این کشور‌ها بوده است. در واقع آمریکا به دنبال ملت سازی در منطقه است.

وی با بیان اینکه حضور آمریکا در عراق مالی و اقتصادی نبوده، افزود: ما پرونده امنیتی عراق را حل کردیم، ولی هنوز نتوانستیم پرونده اقتصادی این کشور را حل کنیم.

محشتمی پور با اشاره به اینکه آمریکا آن قدر حاکمیت سازی در کشور‌ها را دنبال می‌کند تا شرایط مطلوب مورد نظر این کشور به وجود بیاید، تصریح کرد: ما در حوزه پولی و مالی به ندرت توانسته ایم طرح‌های جدی را در کشور‌های منطقه دنبال کنیم؛ البته این اجازه نیز به ما داده نشده است. به عنوان مثال توافق نامه خوبی بین بانک مرکزی ایران و عراق بسته شده، ولی هنوز بند از آن اجرایی نشده و این در حالی است که فعالیت‌های پولی و مالی آمریکا به سرعت در عراق شکل گرفته است.

این کارشناس مسائل اقتصادی منطقه با تاکید بر اینکه ما برای توسعه اقتصادی باید منطقه را امن کنیم، ولی با وجود آمریکا این امنیت در منطقه ایجاد نمی‌شود، تصریح کرد: سوال این است که آیا با حذف پایگاه عین الاسد آمریکا از منطقه خارج می‌شود؟ واقعیت این است که اثر انگشت آمریکا در لایه به لایه قانون گذاری کشور عراق وجود دارد. مثلا به گونه‌ای که در حال حاضر توافقات پل برمر امروز به عنوان قانون در عراق اجرا می‌شوند.

قائم مقام بورس کالا با اشاره به اینکه مداخله آمریکا در زیرساخت‌های پولی عراق پررنگ و به شدت موثر است، افزود: حضور نهاد‌های مالی و پولی آمریکا را در سوریه، لبنان و عراق مشاهده می‌کنیم و حتی اثرگذاری این نهاد‌ها را در سیاست گذاری‌های پولی و مالی کشورمان شاهد هستیم.

وی به مداخلات آمریکا در به هم زدن نقشه لجستیک منطقه و کنار گذاشتن ایران از کریدور‌های انتقال انرژی و کالا اشاره کرد و افزود: آمریکا به دنبال تقویت کریدور شمال جنوب در عراق و تضعیف کریدور شرق به غرب است و اگر این اتفاق بیفتد محور مقاومت با مشکل مواجه خواهد شد.

وی گفت: باید حضور ما در عراق فرهنگی و اقتصادی باشد تا بتوانیم ارتباطات فرهنگی قوی با مردم این کشور داشته باشیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار