آخرین اخبار:
کد خبر:۹۰۱۵۹۴
رئیس اداره سیاست‌ها و برنامه‌های وزارت امور خارجه:

اخراج آمریکا از منطقه یک سیاست راهبردی است

علی فکری گفت: اخراج آمریکا از منطقه یک سیاست راهبردی بوده و فراتر از یک برنامه سیاست خارجه است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی فکری، رئیس اداره سیاست‌ها و برنامه‌های وزارت امور خارجه در پنل تخصصی اولین همایش تخصصی اخراج آمریکا از منطقه که به همت اندیشکده سیاست گذاری امیرکبیر در محل دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، گفت: اخراج آمریکا از منطقه یک سیاست راهبردی بوده و فراتر از یک برنامه سیاست خارجه است.

وی با بیان اینکه در بازی بین قدرت‌ها صرفا منافع اقتصادی به عنوان هدف کلان قدرت مطرح نیست بلکه هدف این است که هزینه‌های توسعه رقبا افزایش یابد گفت: آمریکایی‌ها برای اینکه هزینه قدرت‌های نوظهوری همچون هند چین و روسیه را افزایش دهند در منطقه خاورمیانه دست به تشنج آفرینی می‌زنند و مسیر توسعه قدرت‌های نوظهور را طولانی می‌کنند.

فکری افزود: سه قدرت نوظهور یعنی چین هند و روسیه در حاشیه منطقه غرب آسیا قرار دارند با این وجود طبیعی است که این کشور‌ها کاندیدا‌های جایگزین آمریکا باشند، ولی آمریکا نمی‌خواهد چنین اتفاقی بیفتد.

رئیس اداره سیاست‌ها و برنامه‌های وزارت امور خارجه بیان کرد: اگر چین در عرصه اقتصاد جایگزین آمریکا شود آمریکا نه تنها به اقتصاد دوم جهان تبدیل خواهد شد بلکه به سرعت افول خواهد کرد به همین دلیل آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند تا جلوی رشد و توسعه اقتصاد‌های نوظهور را بگیرند.

وی با اشاره به اینکه کشور‌های منطقه می‌توانند هزینه توسعه کشور‌های نوظهور اقتصادی را کاهش دهند به همین دلیل آمریکا راهبرد ایجاد ناامنی و تشنج در منطقه را در پیش گرفته تا امنیت منطقه سلب شود گفت: با وجود تلاش‌های آمریکا برای ایجاد تشنج و ناامنی در منطقه سردار سلیمانی دقیقا در مقابل راهبرد تشنج زایی آمریکا ایستاد.

فکری بیان کرد: اگر منطقه ناامن باشد توسعه اقتصادی برای قدرت‌های رقیب افزایش می‌یابد و از طرفی اگر منطقه خاورمیانه ناامن شود جاذبه‌های سرمایه گذاری در این منطقه از بین می‌رود و منطقه خاورمیانه نمی‌تواند در یک رابطه برد برد منابع خود را در اختیار قدرت‌های نوظهور قرار دهد پس آمریکا راهبرد درستی را برای ایجاد تشنج در منطقه در پیش گرفته است.

رئیس اداره سیاست‌ها و برنامه‌های وزارت امور خارجه با بیان اینکه یا آمریکا باید با سیاست تنش زایی خود تکلیف قدرت‌های نوظهور را یکسره کند و یا محور مقاومت با دردسر‌هایی که برای آمریکا ایجاد می‌کند این کشور را در دستیابی به اهداف خود ناکام بگذارد، تصریح کرد: تنها راه ایران برای توسعه این است که آمریکا از منطقه خارج شود و اگر این اتفاق نیفتد آمریکایی‌ها اجازه توسعه به من نمی‌دهند به هر روی ما امروز باید به سمت شرکای پایدار پیش برویم و همچنین برای اخراج آمریکا از منطقه به بازتعریف اطلس روابط خارجی خود بپردازیم.

وی بیان کرد: همچنین ما باید به سمت رفع اختلافات تجاری و اقتصادی با کشور‌های منطقه بپردازیم به طور واقعی به ساختار‌های بین المللی نگاه کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار