گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پرستو مهر دوست؛ چرا واکسن ایرانی بله اما واکسن خارجی ساخت آمریکا و انگلیس نه؟! این سوال، بحث داغ این روزهای کرونایی است که افکار بسیاری از مردم دنیا علی الخصوص مردم کشور خودمان را به خود مشغول ساخته است. چرا واکسن ایرانی بله اما واکسن خارجی ساخت آمریکا و انگلیس نه؟!
این سوال، بحث داغ این روزهای کرونایی است که افکار بسیاری از مردم دنیا علی الخصوص مردم کشور خودمان را به خود مشغول ساخته است. در این مجال، می خواهیم به یک نتیجه برسیم که بهترین کار در این شرایط چیست.
فکر میکنم همه ما عبارت تحریم دارویی را شنیدهایم، تحریم دارویی یعنی همان هایی که امروز توان خرید انسولین و بسیاری از داروهای ضروری را از ما میگیرند، واکسن کرونا را که حتی فازهای انسانی اش هم به صحت و اطمینان ایمنی نرسیده با روی باز به ما هدیه میدهند حتی رایگان! این عجیب نیست؟! کدام عقل سلیم این را میپذیرد؟!
از آن عجیبتر اینکه توزیع کننده خون های آلوده نیز داوطلب این حرکت انسان دوستانه شده و خود را در میدان رقابتِ صادرات واکسن به ایران میبیند و اما قسمت جالب توجه ماجرا اینجاست که در کشور نروژ بسیاری از دریافت کنندگان واکسن کرونا با مرگ مواجه شده اند و رسانه های آنها در بایکوت کامل خبری، در رابطه با این موضوع چیزی منتشر نمیکنند.
کار به جایی رسیده که حتی عوامل و کارکنان سابق کاخ سفید، وزارت بهداشت آمریکا را تهدید میکنند تا واکسن فایزر را تائید کند. حال اگر کمی عمیقتر به قضیه نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که این واکسن در ۳ دوره با فاصله ۳تا۴ هفته تزریق میشود و علاوه براین که بایستی درطی این مدت فرد به ایمنی بسیار مطلوبی برسد، هیچگونه علایمی نیز مانند آلرژی، مرگ و ابتلای مجدد را در تعداد زیاد ایجاد نکند در حالی که آمارهای مرگ و میر ناشی از تزریق واکسن و ابتلاهای مجدد این مطلب را نقض میکنند.
همچنین یکی از دانشمندان پزشکی آمریکا اذعان داشته است که واکسن های فایزری که اسرائیل به شهروندان خود تزریق کرده از تمامی جنبه های پزشکی بررسی نشده و دقیق نیستند؛ هرچند بسیاری از کارمندان بهداشت و درمان آمریکا و اروپا نیز از دریافت این واکسن خودداری میکنند؛ چراکه معتقدند دولتشان قصد دارد از آنها به عنوان موش آزمایشگاهی برای رسیدن به نتیجه مطلوب در واکسن هایشان استفاده کند.
در این بین دانشمندان داخل کشور با اتکا به نیروی الهی و دانش خود واکسن کرونایی را ساخته اند که در فاز دوم آزمایش انسانی آن با هیچگونه آلرژی مواجه نشده است؛ همانطور که میدانیم بسیاری از واکسن هایی که در دهه های اخیر در انستیتو پاستور برای بیماری های واگیر ساخته میشده اند داخلی بوده و از توان ملی دانشمندانمان بهره برده است که بسیار جای تفکر دارد.
با این اوصاف بهتر است برای رسیدن به واکسن به جای خودتحقیری و اعتماد به کشورهای بیگانه مشوق نیروهای خالص داخلی باشیم تا ان شاءالله در این زمینه نیز به خودکفایی ملی برسیم.
پرستو مهر دوست - عضو هسته پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زابل
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.