به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روح الله ایزدخواه نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در وبینار «جایگاه مستضعفین در جمهوری اسلامی ایران» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: مجلس تاکنون با تصویب طرحهای حمایتی مانند یارانه معیشتی در مسیر حمایت از مستضعفین حرکت کرده، اما این دغدغه و هدف گیری بنده و برخی از دوستان نیست؛ بلکه هدف گیری ما این است که در ارتباط با موضوع مستضعفین باید اصلاح ساختاری صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه حمایت از مستضعفین مقولهای است که در حال حاضر وجود دارد و کشور نیز ۴۰ سال است که بر مدار حمایتهایی مانند ارائه کمکهای جبرانی و تامین نیازهای اساسی مستضعفین پیش رفته، افزود: ما در جریان حفاظت از قشر ضعیف پاسخهایی را هم گرفته ایم؛ اما ما معتقد به ارتقاء و تغییر بنیادی این مسیر هستیم. در واقع آنچه را که ما با عنوان مردمی سازی اقتصاد دنبال میکنیم با حمایتهای موجود و حتی با خصوصی سازی متفاوت است.
ایزدخواه با تاکید بر اینکه ما باید عاملیت مردم را با محوریت مستضعفین در حاکمیت و اقتصاد ریل گذاری و زمینه سازی کنیم و این مقولهای است که تقریبا به حاشیه رفته، اظهار داشت: برای مردمی سازی اقتصاد باید نقشه راه داشته باشیم، چون با مطالبه گری صرف نمیتوانیم به نتیجه برسیم در واقع مطالبه، آغاز راه و نقطه عظیمت برای تغییر است.
وی با بیان اینکه اگر ما بخواهیم مسیر خصوصی سازی فعلی را که به نوعی چپاول اموال عمومی، اختصاصی سازی، رانت خواری و تصرف اموال عمومی، دولتی و حتی اموال حاکم شرع است تغییر دهیم فقط با مطالبه گری کاری از پیش نمیبریم، افزود: آه و ناله بیمار در فرآیند درمان او تاثیری ندارد با این وجود ما در مسیر مردمی سازی اقتصاد بعد از مطالبه گری متوقف میشویم و وقتی هم اتفاقی نمیافتد به خاطر یاسی که به آن دچار شده ایم به زمین و زمان انتقاد میکنیم.
ایزدخواه با تاکید بر اینکه اصلاح روند موجود خصوصی سازی با برگشت واگذاریها به دولت محقق نمیشود، چون این برگشت به معنای پاک کردن صورت مسئله است، افزود: راه حل این است که به جای خصوصی سازی، مردمی سازی صورت بگیرد و برای این مردم سازی باید بگوییم که روش واگذاری چه تغییری میکند، شرکتها به چه کسانی و با چه رقمی واگذار میشوند، چه کسانی بر آن نظارت میکنند، مفاسد احتمالی کدامند و روش برخورد با این مفاسد چیست و این همان نقشه راه است و اگر این نقشه راه را تولید کنیم موفق خواهیم بود، چون در این صورت همه به تکلیف خود پی میبرند و میدانند که باید چگونه عمل کنند.
وی با بیان اینکه ما برای مطالبه گری آرمانهای خود نقشه راه نداریم، اضافه کرد: اصلاح جامعه نیازمند نقشه راه است والا مطالبه گری صرف و تکرار انتقادت مثل آه و ناله یک فرد بیمار است و این آه و ناله در روند درمان درصدی تاثیر ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: مطالبه گری لازم است، چون اگر ما مطالبه گری نکنیم مسئولان خوابشان میبرد و مفسدان کار خودشان را میکنند و مانند موریانه کشور را میخورند با این وجود بعد از مطالبه گری باید نقشه راههای مشترک بین حاکمیت و فعالین دانشجویی و مطالبه گری طراحی کنیم تا به مانند یک عملیات، تکلیف همه مشخص شود.
ایزدخواه با بیان اینکه مستضعفین باید رویکرد پایهای حاکمیت در جمهوری اسلامی باشند، ولی در حال حاضر اینگونه نیست به گونهای که مستضعفین از مدار خارج شده اند، تصریح کرد: در دهه اول انقلاب جهاد سازندگی، نهضت سوادآموزی، بسیج مستضعفین و بنیاد مستضعفان با جهت گیری در مسیر خدمت رسانی به مستضعفین شکل گرفتند و این جهت گیری اصلی بود، ولی بعدها مستضعفین و مردم از رده خارج شدند و مردمی شدن به بایگانی رفت و همه چیز به حکمرانی خوب و جلوگیری از مفاسد و بخور بخور دانه درشتها محدود شد و این به تعبیر رهبر معظم انقلاب نوعی عقب گرد و عقب ماندگی است.
وی با اشاره به اینکه وقتی رهبر معظم انقلاب میگویند در عدالت اجتماعی عقب مانده ایم این شعار نیست بلکه واقعیت است، افزود: قرار بود ما هستههای جهانی مستضعفان را شکل دهیم، اما در حال حاضر برای جلوگیری از تولید فقیر در کشور وامانده ایم و هر ساله خط فقر بالاتر میرود.