قائم مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: گزارشی از مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در خصوص اعتبارات پژوهشی ارائه شد که نگرانکننده بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور کبگانیان، قائم مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشوردر حاشیه جلسه نقشه ستاد نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران گفت: جلسه صد و چهل و پنجم شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور امروز برگزار شد، این جلسه دو بخش داشت که در بخش اول، گزارش علم و فناوری از تعداد اختراعات و پتنتهای خاص پژوهشگران ارائه شد.
وی با اشاره به وجود کاهشها و آسیبهایی در زمینه تعداد پتنتهای پژوهشگران ما گفت: این آسیبها مورد بررسی ابتدایی قرار گرفت، زیرا بخش پتنتها نسبت به تولید علم و تولید مقالات ضعیف است و حتما ستاد راهبری نقشه علمی به آن ورود پیدا میکند. تا زمانی که این مجموعه با جاذبه اقتصادی و اقتصاد دانشبنیان وارد میدان نشود، این آسیبها وجود دارد.
قائم مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: در زمینه اعتبارات پژوهشی نیز گزارشی از مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی داشتیم که نگرانکننده بود، سهم اعتبارات پژوهشی سال ۱۴۰۰ گزارش شد که بررسی مختصری کردیم و به این جمعبندی رسیدیم که بخشی از اعتبارات پژوهشی مانند بخش خصوصی در این سهم دیده نشده؛ بنابراین مقرر شد که این مسئله در دستور کار قرار گرفته و گزارش کاملی به عنوان گزارش ستاد راهبری ارائه کنیم.
کبگانیان با بیان اینکه در دستور دوم ستاد راهبری، مأموریت جهاد دانشگاهی درباره رهنمودهای مقام معظم رهبری به هیأت رئیسه این نهاد که از سوی ستاد نقشه علمی به جهاد محول شده بود، بررسی شد.
وی افزود: جهاد دانشگاهی در انجام پروژههای سنگین موفق بوده و ستاد راهبری بر آن شد که از توانایی این نهاد در پروژههای ملی بهرهگیری کند که در این زمینه تمام نهادها و دستگاهها تحت نظارت و مدیریت جهاد باشند.
قائم مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: در این زمینه جهاد دانشگاهی نقشه راه ارائه داد و قرار شد قسمتهایی که توقف داشته است، پیش برود و اساسنامه انیستیتوهای ملی پژوهش فناوری نیز پیشنهاد داده شد.
کبگانیان تصریح کرد: جهاد دانشگاهی مأموریتهای دیگری هم دارد که در آینده به آنها میپردازیم.