آخرین اخبار:
کد خبر:۹۱۳۷۶۴
در نشست تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب؛

پورمحمدی: ما امروز قدرتمندیم و باید با ادبیات قدرت حرف بزنیم / اگر رئیسی نیاید انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود

دبیرکل جامعه روحانیت مبارز گفت: دشمن تمام توان خود را گذاشته تا ایران ورشکسته و مردم عاصی شوند. بایدن و آمریکا تمام توانشان را برای همین گذاشته‌اند و دشمن متوجه شده که قدرت ملت ایران در پایداری و ایستادگی آن است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام پورمحمدی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، با حضور در نشست سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که با عنوان تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب و در محل دفتر این اتحادیه برگزار شد با اشاره به شرایط اقتصادی کشور، گفت: ما امروز از یک اقتصاد توانمند برخورداریم نه بالقوه؛ اقتصاد وقتی دربرابر تحریم‌های بسیار شدید دوام آورده است، یعنی توانمند است. اگر این تحریم‌ها ما را از پا درمی‌آورد و دیگر نمی‌توانستیم زندگی کنیم، می‌گفتیم اقتصادمان ضعیف است. الان همه چیز در بازار موجود است فقط شرایط برای مردم سختتر شده، اما زمین نخورده‌ایم، پس این یعنی ما توانمندیم.

پور محمدی ادامه داد: وقتی بررسی می‌کنیم متوجه می‌شویم که در سال ۹۹ تولیدات کشاورزی ما حدود ۱۳۵ میلیون تن بوده و اگر این رقم را تقسیم بر ۸۳ میلیون نفر کنیم می‌بینیم که به هرنفر چقدر می‌رسد. این رقم بسیار بزرگی است و ما در برخی محصولات در دنیا رکورد دار هستیم. در تولید تخم مرغ و مرغ گرانی و بی‌نظمی در توزیع داریم، اما قدرت تولیدمان به حدی است که هشتم و نهم هستیم. در برخی محصولات دیگر مثل گندم خودکفا هستیم. همین صنعت خودرو که به آن غر می‌زنیم هفدهمین تولیدکننده خودرو در دنیا محسوب می‌شود. درست است که کیفیت تولید پایین آمده، اما تولید ادامه دارد.

دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، افزود: دشمن تمام توان خود را گذاشت تا ایران ورشکسته و مردم عاصی شوند. الان بایدن و آمریکا تمام توانشان را برای همین گذاشته‌اند و دشمن متوجه شده که قدرت ملت ایران در پایداری و ایستادگی آن است. ما امروز توانسته‌ایم و با عدد و رقم می‌توانیم آن را ثابت کنیم. همین دولتی که ایرادات زیادی به آن وارد است ابتدای ورودش ۶۰۰هزار متر مکعب تولید گاز داشت و امروز هزارمیلیون متر مکعب و این به‌دلیل تولیدکنندگی و تلاش مردم است.
 
نیازمند تعریف و بازنگری و تحول حکمرانی هستیم
وی تصریح کرد: ما امروز قدرتمندیم و باید با ادبیات قدرت حرف بزنیم و این ادبیاتی است که با اتکا به آن، توانستیم و ایستادیم. امروز مناسبات ما باید متفاوت شود. البته یک مشکل جدی که داریم این است که نتوانستیم توانایی‌هایمان را کنارهم بگذاریم و هماهنگ و هم‌افزا کنیم و این چالش کار ما به حساب می‌آید. همچنین نیازمند یک تعریف و بازنگری و تحول حکمرانی هستیم. حتی به بازنگری و بازسای حکمرانی نیاز داریم. به تعبیر امیرالمومنین حکمرانی خوب حکمرانی‌ای است که خدمت و بهره‌اش زیاد و خرج آن کم است.
پورمحمدی: ما امروز قدرتمندیم و باید با ادبیات قدرت حرف بزنیم / اگر رئیسی نیاید انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود
پورمحمدی گفت: یکی از مطالب جدی که امروز وقت حرف زدن درباره آن است مشکلات و اشکالات جدی ما در عرصه سیاسی است. ما از یک آشفتگی سیاسی در رنجیم و هنوز نمی‌توانیم یک رفتار قاعده‌مند از کنشگران سیاسی داشته باشیم، چه درون جناحی و چه برون جناحی. ناچاریم به خاطر یک شناخت اجمالی به کاندیدایی رای بدهیم و بعد ببینیم که این آقا اقداماتش آنطور که می‌خواهیم نیست و سپس مخالف آن شویم. این امر به دلیل نداشتن مقدمه و ماخره در معرفی کاندیدا است.
 
تعدد احزاب گیج کننده است و این آشفتگی سیاسی آسیب زننده است
دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز، با اشاره به اشکالاتی که در انتخابات وجود دارد، بیان کرد: یکی دیگر از عواملی که ما در آن دچار اشکال هستیم تعدد احزاب است. تعدد احزاب گیج کننده بوده و این آشفتگی سیاسی آسیب زننده است.
 
پور محمدی تصریح کرد: یکی از نیاز‌های اساسی امروز ما عقلانیت است و در اسلام به هیچ چیزی اندازه عقلانیت بها داده نشده است و همچنین علم و دانش نیز جایگاه بالایی دارد. پس از نگاه دینی ما عقل، علم و اخلاق پایه‌ای برای رسیدن است؛ پس باید این نگاه روشن تحول‌خواه دینی که رشد دهنده است را به عنوان گفتمان در جامعه راه بیاندازیم و تبلیغ و ترویج و تمرینش کنیم. از نظر ما رسالت جایگاه جامعه روحانیت همین است. ما کنشگر سیاسی نیستیم بلکه می‌خواهیم این گفتمان را در جامعه ترویج و تبلیغ کنیم تا عملی شود که عمل آن بر عهده ما نیست.

پور محمدی عنوان کرد: مهمترین مسئله در حوزه سیاسی، انسجام، مشاوره و برخورداری جمعی است و ما تلاش می‌کنیم تا این گفتمان در جامعه جا بیافتد. به عنوان جامعه روحانیت سعی کردیم این را جابیانداریم که نه گزینه‌ای داریم و نه گزینه‌ای را پیشنهاد می‌دهیم و حتی در گفتگو‌های شورای وحدت هم اجازه ندادیم به هیچ وجه گرایش خاصی تحمیل شود تا اینکه خود کاندیدا مطرح شوند. ما فکر می‌کنیم، تلقی برخی دوستان این است که اگر بنشینند باهم گفتگو کنند گزینه‌شان از دست می‌رود و تلقی ما این است که برای مشارکت مردم باید دورهم جمع شویم تا به مردم انگیزه بدهیم.

دبیر کل جامعه روحانیت مبارز، گفت: میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس نگران کننده بود و طبعا رهبری هم راضی نبوده و پیوسته تاکید می‌کنند که مشارکت خوب می‌خواهیم. ما باید بهترین‌ها را معرفی کنیم تا مردم انتخاب خوب و بهترین را داشته باشند.
 
ما هیچگاه نگفتیم افراد نظامی و قضایی نباید کاندیدا شوند
وی با اشاره به اینکه فرقی نمی‌کند کاندیدای ریاست جمهوری از چه مسندی باشد، ادامه داد: نگاه ما به اداره دولت مهم است. ما هیچگاه نگفتیم افراد نظامی و قضایی نباید کاندیدا شوند. بلکه نگاه و رویکرد آن‌ها نسبت به حکمرانی بسیار مهم است. تعبیری که من داشتم در راستای این است که حکومت ملوک الطوایفی در قالب ما نمی‌گنجد و یا پدرخواندگی که امروز از آن یاد می‌کنند و می‌گویند جامعه روحانیت دنبال پدرخواندگی است درحالی که ما آنرا منسوخ می‌دانیم. جالب اینجاست، همان افرادی که مسئله پدرخواندگی و... را برای جامعه روحانیت مطرح می‌کنند، نزدیک انتخابات که می‌شود با مدل پدرخواندگی در انتخابات نقش آفرینی می‌کنند.

پور‌محمدی تصریح کرد: سخنگوی شورای وحدت درباره کاندیدا فقط یک جمله گفت و آنهم این بود که اگر آقای رئیسی کاندیدا شود میل ما به اوست و تا به حال درباره هیچ کاندیدای دیگری بحث نشده است و اگر رئیسی نیاید انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود و با تعدد کاندیدا دچار خواهیم بود. ما می‌خواهیم رضایتمندی مردم را جلب کنیم.

دبیرکل جامعه روحانیت مبارز گفت: من به مشارکت مردم خوشبینم و رهبری هم در ابتدا به مشارکت اشاره کردند و گفتند آنچه که مطلوب اول من است مشارکت است و آنچه که مطلوب دوم من است کاندیدای مطلوب. بخشی از مشارکت شامل هیجاناتی است که ایجاد می‌شود و وظیفه ما بالا بردن آگاهی و شعور مشاروتی در کنار هیجانات است. برخی برخورد‌ها از نظر من لازم نیست بلکه با یک سماحت و سعه صدر بیشتری می‌شود برخورد کرد. اگر با این سماحت برخورد کنیم زمینه را برای حضور بیشتر در رقابت، فراهم می‌کنیم.

وی افزود: باید کاندیدای خوب، برنامه خوب، شعار صحیح و مدل‌های خوب ارائه دهیم وگرنه پیروزی‌مان تضمین نیست. برای مثال در حوزه اقتصادی و علمی با اینکه تحریم مانع ما شد تلاش کردیم و توانستیم. در حوزه انتخابات هم همین است و باید حواسمان را جمع کنیم تا اشتباهی نکنیم. کوچکترین اشتباه ما حتی یک کلمه، می‌تواند توسط طرف مقابل به کار گرفته شده و علیه همه ما استفاده شود. متاسفانه خود اجتهادی‌های ما زیاد است و همین باعث پیامد‌هایی شده که می‌بینیم.
 

در دعوا‌های سیاسی فقط به ضعف‌ها اشاره می‌کنیم و با روان جامعه‌مان بد برخورد می‌کنیم
پورمحمدی گفت: امروز جامعه ما با یک شوک عقب ماندگی، ضعف و از دست دادن مواجه است. به همین دلیل نیاز به جبران آن داریم، اما در دعوا‌های سیاسی فقط به ضعف‌ها اشاره می‌کنیم و با روان جامعه‌مان بد برخورد می‌کنیم و فقط درحال گفتن ضعف‌ها هستیم. درحالیکه خوبی‌ها را نمی‌گوییم و موجب یاس مردم می‌شویم و بعد هم به جوان‌های ما می‌گویند پهلوی اول و دوم اینطور نبودند و خوب بودند. در واقع اولیات جامعه بالعکس نشان داده می‌شود و این فاجعه است برای نسل جوان ما که تاثیر پذیری زیادی دارد.

دبیر کل جامعه روحانیت مبارز، گفت: متاسفانه قاعده گذاری عمل سیاسی ما درست نیست. مثلا می‌گوییم حزبی‌گری، ولی درحال حاضر حزب بودجه ندارد. انتخابات خرج دارد و کاندید‌اهای ماهم پول ندارند اگر داشته باشند که مردم به آن‌ها رای نمی‌دهند اگر پول بگیرد و بگوید از کجا گرفته مردم شاکی می‌شوند. چرا این سیستم را داریم؟ چون قاعده گذاری نداریم. برای مثال می‌شد با قانونی به بنگاه‌های اقتصادی یا افراد حقوقی اجازه کمک به کاندیدا‌ها را بدهیم. من سال ۸۶ درباره این نظام انتخاباتی به رهبری نامه نوشتم و رهبری زیر نامه من نوشتند که حرف‌های پورمحمدی جدی است و به مجمع ارجاع دادند. تا رسید به ۸۸ که متوقف کردند و یکی دوسال  بعد از آن دوباره به راه افتاد، این فرآیند تا به امروز طول کشیده و ۱۳سال است که ما هنوز نظام قاعده‌مندی انتخابات کشور را تکمیل نکرده‌ایم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۲
جایگاه فعلی جناب اقای رئیسی در مسند ریاست قوه قضاییه جایگاه مهم و درستی است و مطمئنیم که رهبری معظم خوب انتخابی بزای این مسند داشته اند و بودن ایشان در این جایگاهذبا توجه به نحوه استعلامی که شورای نگهبان برای تأیید صلاحیت نامزدهای لنتخابات دارند کنک شایانی در انتخاب اصلح توسط مردم خواهد داشت

بنابراین با این پیش بینی های زودتر از موعد و ناپخته که با هدف هایی ناصحیح و بعضا شیطنت آمیز صورت میگیرد سعی نکنید که برای دیگران تعیین تکلیف کنید که نامزد بشوند یا نشوند و اگر نشوند چه رخ خواهد داد و یا رخ نخواهد داد !؟
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۵
آقای رئیسی بیایند هم مشارکت وهم رقابت افزایشی.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار