پورمحمدی: ما امروز قدرتمندیم و باید با ادبیات قدرت حرف بزنیم / اگر رئیسی نیاید انتخابات به دور دوم کشیده میشود
پور محمدی ادامه داد: وقتی بررسی میکنیم متوجه میشویم که در سال ۹۹ تولیدات کشاورزی ما حدود ۱۳۵ میلیون تن بوده و اگر این رقم را تقسیم بر ۸۳ میلیون نفر کنیم میبینیم که به هرنفر چقدر میرسد. این رقم بسیار بزرگی است و ما در برخی محصولات در دنیا رکورد دار هستیم. در تولید تخم مرغ و مرغ گرانی و بینظمی در توزیع داریم، اما قدرت تولیدمان به حدی است که هشتم و نهم هستیم. در برخی محصولات دیگر مثل گندم خودکفا هستیم. همین صنعت خودرو که به آن غر میزنیم هفدهمین تولیدکننده خودرو در دنیا محسوب میشود. درست است که کیفیت تولید پایین آمده، اما تولید ادامه دارد.
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، افزود: دشمن تمام توان خود را گذاشت تا ایران ورشکسته و مردم عاصی شوند. الان بایدن و آمریکا تمام توانشان را برای همین گذاشتهاند و دشمن متوجه شده که قدرت ملت ایران در پایداری و ایستادگی آن است. ما امروز توانستهایم و با عدد و رقم میتوانیم آن را ثابت کنیم. همین دولتی که ایرادات زیادی به آن وارد است ابتدای ورودش ۶۰۰هزار متر مکعب تولید گاز داشت و امروز هزارمیلیون متر مکعب و این بهدلیل تولیدکنندگی و تلاش مردم است.
وی تصریح کرد: ما امروز قدرتمندیم و باید با ادبیات قدرت حرف بزنیم و این ادبیاتی است که با اتکا به آن، توانستیم و ایستادیم. امروز مناسبات ما باید متفاوت شود. البته یک مشکل جدی که داریم این است که نتوانستیم تواناییهایمان را کنارهم بگذاریم و هماهنگ و همافزا کنیم و این چالش کار ما به حساب میآید. همچنین نیازمند یک تعریف و بازنگری و تحول حکمرانی هستیم. حتی به بازنگری و بازسای حکمرانی نیاز داریم. به تعبیر امیرالمومنین حکمرانی خوب حکمرانیای است که خدمت و بهرهاش زیاد و خرج آن کم است.

پورمحمدی گفت: یکی از مطالب جدی که امروز وقت حرف زدن درباره آن است مشکلات و اشکالات جدی ما در عرصه سیاسی است. ما از یک آشفتگی سیاسی در رنجیم و هنوز نمیتوانیم یک رفتار قاعدهمند از کنشگران سیاسی داشته باشیم، چه درون جناحی و چه برون جناحی. ناچاریم به خاطر یک شناخت اجمالی به کاندیدایی رای بدهیم و بعد ببینیم که این آقا اقداماتش آنطور که میخواهیم نیست و سپس مخالف آن شویم. این امر به دلیل نداشتن مقدمه و ماخره در معرفی کاندیدا است.
دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز، با اشاره به اشکالاتی که در انتخابات وجود دارد، بیان کرد: یکی دیگر از عواملی که ما در آن دچار اشکال هستیم تعدد احزاب است. تعدد احزاب گیج کننده بوده و این آشفتگی سیاسی آسیب زننده است.
پور محمدی عنوان کرد: مهمترین مسئله در حوزه سیاسی، انسجام، مشاوره و برخورداری جمعی است و ما تلاش میکنیم تا این گفتمان در جامعه جا بیافتد. به عنوان جامعه روحانیت سعی کردیم این را جابیانداریم که نه گزینهای داریم و نه گزینهای را پیشنهاد میدهیم و حتی در گفتگوهای شورای وحدت هم اجازه ندادیم به هیچ وجه گرایش خاصی تحمیل شود تا اینکه خود کاندیدا مطرح شوند. ما فکر میکنیم، تلقی برخی دوستان این است که اگر بنشینند باهم گفتگو کنند گزینهشان از دست میرود و تلقی ما این است که برای مشارکت مردم باید دورهم جمع شویم تا به مردم انگیزه بدهیم.
دبیر کل جامعه روحانیت مبارز، گفت: میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس نگران کننده بود و طبعا رهبری هم راضی نبوده و پیوسته تاکید میکنند که مشارکت خوب میخواهیم. ما باید بهترینها را معرفی کنیم تا مردم انتخاب خوب و بهترین را داشته باشند.
پورمحمدی تصریح کرد: سخنگوی شورای وحدت درباره کاندیدا فقط یک جمله گفت و آنهم این بود که اگر آقای رئیسی کاندیدا شود میل ما به اوست و تا به حال درباره هیچ کاندیدای دیگری بحث نشده است و اگر رئیسی نیاید انتخابات به دور دوم کشیده میشود و با تعدد کاندیدا دچار خواهیم بود. ما میخواهیم رضایتمندی مردم را جلب کنیم.
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز گفت: من به مشارکت مردم خوشبینم و رهبری هم در ابتدا به مشارکت اشاره کردند و گفتند آنچه که مطلوب اول من است مشارکت است و آنچه که مطلوب دوم من است کاندیدای مطلوب. بخشی از مشارکت شامل هیجاناتی است که ایجاد میشود و وظیفه ما بالا بردن آگاهی و شعور مشاروتی در کنار هیجانات است. برخی برخوردها از نظر من لازم نیست بلکه با یک سماحت و سعه صدر بیشتری میشود برخورد کرد. اگر با این سماحت برخورد کنیم زمینه را برای حضور بیشتر در رقابت، فراهم میکنیم.
وی افزود: باید کاندیدای خوب، برنامه خوب، شعار صحیح و مدلهای خوب ارائه دهیم وگرنه پیروزیمان تضمین نیست. برای مثال در حوزه اقتصادی و علمی با اینکه تحریم مانع ما شد تلاش کردیم و توانستیم. در حوزه انتخابات هم همین است و باید حواسمان را جمع کنیم تا اشتباهی نکنیم. کوچکترین اشتباه ما حتی یک کلمه، میتواند توسط طرف مقابل به کار گرفته شده و علیه همه ما استفاده شود. متاسفانه خود اجتهادیهای ما زیاد است و همین باعث پیامدهایی شده که میبینیم.
در دعواهای سیاسی فقط به ضعفها اشاره میکنیم و با روان جامعهمان بد برخورد میکنیم
پورمحمدی گفت: امروز جامعه ما با یک شوک عقب ماندگی، ضعف و از دست دادن مواجه است. به همین دلیل نیاز به جبران آن داریم، اما در دعواهای سیاسی فقط به ضعفها اشاره میکنیم و با روان جامعهمان بد برخورد میکنیم و فقط درحال گفتن ضعفها هستیم. درحالیکه خوبیها را نمیگوییم و موجب یاس مردم میشویم و بعد هم به جوانهای ما میگویند پهلوی اول و دوم اینطور نبودند و خوب بودند. در واقع اولیات جامعه بالعکس نشان داده میشود و این فاجعه است برای نسل جوان ما که تاثیر پذیری زیادی دارد.
دبیر کل جامعه روحانیت مبارز، گفت: متاسفانه قاعده گذاری عمل سیاسی ما درست نیست. مثلا میگوییم حزبیگری، ولی درحال حاضر حزب بودجه ندارد. انتخابات خرج دارد و کاندیداهای ماهم پول ندارند اگر داشته باشند که مردم به آنها رای نمیدهند اگر پول بگیرد و بگوید از کجا گرفته مردم شاکی میشوند. چرا این سیستم را داریم؟ چون قاعده گذاری نداریم. برای مثال میشد با قانونی به بنگاههای اقتصادی یا افراد حقوقی اجازه کمک به کاندیداها را بدهیم. من سال ۸۶ درباره این نظام انتخاباتی به رهبری نامه نوشتم و رهبری زیر نامه من نوشتند که حرفهای پورمحمدی جدی است و به مجمع ارجاع دادند. تا رسید به ۸۸ که متوقف کردند و یکی دوسال بعد از آن دوباره به راه افتاد، این فرآیند تا به امروز طول کشیده و ۱۳سال است که ما هنوز نظام قاعدهمندی انتخابات کشور را تکمیل نکردهایم.
بنابراین با این پیش بینی های زودتر از موعد و ناپخته که با هدف هایی ناصحیح و بعضا شیطنت آمیز صورت میگیرد سعی نکنید که برای دیگران تعیین تکلیف کنید که نامزد بشوند یا نشوند و اگر نشوند چه رخ خواهد داد و یا رخ نخواهد داد !؟