به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم انعقاد تفاهمنامه همکاری مابین وزارت صنعت، معدن و تجارت و دانشگاه فنی و حرفهای با حضور قبادیان معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت و ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفهای صبح امروز دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۹ در راستای بهرهگیری بهینه از امکانات موجود و در جهت تحقق اهداف مشترک و توسعه همکاریها در زمینه فعالیتهای آموزشهای کاربردی و پژوهشی علمی به صورت مجازی برگزار شد.
ابراهیم صالحی عمران هدف از برگزاری این جلسه را ارتباط متقابل بین دانشگاه و جامعه عنوان کرد و گفت: دانشگاه فنی و حرفهای را یک دانشگاه مأموریتگرا میدانیم که به خروجی و پیامد آن حساس هستیم.
وی ادامه داد: باید دانشگاه فنی و حرفهای آثار ملموس، عینی و قابل سنجشی از خود داشته باشد و این دانشگاه، دانشگاهی نیست که فقط تولید علم کند، سبک آموزش ما متفاوت است ۶۰ تا ۷۰ درصد آموزش ما عملی است تا نیروی کار متناسب با بازار کار فراهم شود.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای افزود: دانشجویان با حضور در این دانشگاه و طی دروس عملی هم میتوانند منبع درآمد شخصی داشته باشد و هم بتوانند در رشد اقتصادی جامعه خود اثر بگذارند.
صالحی عمران اظهار کرد: من دغدغه این دانشگاه را دارم، دانشگاه فنی و حرفهای مثل دانشگاه نظری نیست و امید توسعه کشور در این دانشگاه است و همچنین اثبات شده، هر کشوری برای توسعه ناگزیر است به سمت آموزشهای مهارتی حرکت کند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای افزود: یکی از نگرانیهای ما دیوارهای بلند دانشگاه بود که در حال حاضر این چرخه معیوب و عدم ارتباط با صنعت در دانشگاه فنی و حرفهای از بین رفته است.
وی ادامه داد: همچنین با معاون اول ریاست جمهوری رایزنی کرده و وی به وزیر صنعت برای ارتباط دوگانه با دانشگاه فنی و حرفهای و جامعه دستور دادند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای بیان کرد: این ارتباط دوگانه خیلی میتواند آثار زیادی داشته باشد و چون بخشی از آموزش ما عملی است درگیر شدن دانشجویان با محیط کار واقعی بسیار اثر گذار است. این ارتباط باعث میشود رشتههای دانشگاه تقاضا محور شده و از دانشگاه از عرضه محوری خارج شود.
صالحی عمران ادامه داد: سیستم آموزش ما گرفتار عرضه محوری شده است، با برگزاری این نشست رشتههای دانشگاه اصلاح و تقاضا محور میشود، و سرفصل دروس اصلاح میشود اگر با صنعت ارتباطی صورت نگیرد سرفصلهای دروس به روز نشده و متناسب با نیاز دانشگاه نبوده و آموزش درست صورت نمیگیرد.
وی افزود: با همکاری توأم دانشگاه و صنعت، دانشجو بازار خود را پیدا میکند و به اشتغال دانشجو کمک شده و اثرات درون و برون سیستمی دارد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای در پایان خاطرنشان کرد: خیلی از اساتید و مربیان خبره صنعت به دلیل عدم ارتباط دانشگاه و صنعت نتوانستند وارد دانشگاه شوند، چون ارتباط برقرار نبوده با برقراری ارتباط با صنعت هم اساتید خبره صنعت وارد دانشگاه میشوند و هم اساتید دانشگاهی در صنعت توانمند میشوند و سیستم ارزشیابی مهارتی اصلاح میشود.