رئیس سازمان بسیج دانشجویی گفت: محصولات عرضه شده در رویداد «تا ثریا» هر کدام پاسخی برای حل مسائل کشور هستند.
نیک روش، رئیس سازمان بسیج دانشجویی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: رویداد «تا ثریا» فرصتی برای به نمایش گذاشتن توان جوانان به ویژه دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاههاست؛ جوانانی که با سرانگشتان آنها گرههای کشور بازشدنی است.
وی با بیان اینکه طی چند سال اخیر در بسیج دانشجویی تمرکز ویژهای نسبت به رویکرد مسئله محوری شده، تصریح کرد: با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب دانشجویان باید بتوانند با اتکاء به توان تخصصی خود پنج گام شامل، شناخت نظام مسائل، یافتن پاسخ مسائل اولویت دار با اتکاء به مسائل دانشی، گفتمان سازی در راستای همراه کردن افکار عمومی با مسائل، مطالبه گری از مسئولان برای حل مسائل و ورود به میدان در جهت حل مسائل را برای نقش آفرینی تخصصی و مسئله محور بردارند. با این وجود محصولاتی که در اولین رویداد «تا ثریا» عرضه شده اند، هر کدام پاسخی برای حل مسائل کشور هستند.
نیک روش به کارایی بخشی از محصولات عرضه شده در رویداد «تا ثریا» در راستای حل مسائل کشور اشاره کرد و افزود: موتور الکتریکی عرضه شده در این رویداد که در پژوهشکده شهید رضائی نژاد دانشگاه صنعتی شریف ساخته شده، یک پاسخ عملیاتی برای حل مسئله آلایندگی هوای تهران است و یا یک مجموعه دانش بنیان وابسته به بسیج دانشجویی استان گیلان تلاش کرده تا راهکار عملیاتی را برای حل مسئله عدم دفع بهداشتی پسماند در استانهای شمالی ارائه کند.
وی با بیان اینکه خیلی وقتها برای حل مسائل لزوما نیاز نیست که یک فناوری به مثابه یک محصول ملموس داشته باشیم؛ بلکه نیاز است که تجدیدنظرهایی در حوزه سیاست گذاریها صورت بگیرد که در این راستا اندیشکده سیاست گذاری امیرکبیر در رویداد «تا ثریا» حضور یافته، اضافه کرد: دهها مرکز تحقیقاتی، پژوهشکده و اندیشکده وابسته به بسیج دانشجویی کشور در رویداد «تا ثریا »حضور یافته اند و ما امیدواریم از طریق این رویداد و با دعوت از مسئولین و مراجع مرتبط با محصولات عرضه شده زمینه حمایت از نوآوران و فناوران را در جهت توسعه محصولات شان و همچنین گره گشایی از مسائل کشور فراهم کنیم.
نیک روش تصریح کرد: امیدواریم با افزایش تعداد هستههای فناور بسیج دانشجویی و ارتقای کیفیت آنها و همچنین روی آوردن سایر مجموعههای بسیج دانشجویی مانند گروههای جهادی به فعالیتهای تخصصی بتوانیم زمینه را برای گره گشایی از مسائل کشور فراهم سازیم.
وی با بیان اینکه دانشجویان جهادی میتوانند با انباشت تجربه خود حتی بعد از دوران فارغ التحصیلی در حوزههای تخصصی و به صورت حرفهای گره از مسائل موجود در مناطق محروم باز کنند، افزود: مجموعه «ثمر» متشکل از دانشجویان ادوار جهادی و یا مجموعه جهادی «یارا» که دارای یک مرکز جامع توانبخشی است از جمله گروههای جهادی هستند که در رویداد «تا ثریا» حضور یافته اند. به هر روی انبوهی از این هستهها میتوانند سیلی از کارآمدی را در مقابل مشکلاتی که شاید خیلی وقتها فکر میکنیم برای حل آنها باید نگاهمان به خارج باشد به وجود بیاورند و مشکلات و ناکارآمدیها را نابود کنند.
نیک روش در خصوص روند نهادینه کردن رویکرد مسئله محوری در بسیج دانشجویی نیز گفت: از زمان اجرای رویکرد مسئله محوری تا زمانی که این رویکرد به یک شبکه منسجم بیانجامد، باید چند مرحله طی شود که در این راستا ما توانسته ایم در لایه گفتمان سازی هم در سطح نهادی بسیج دانشجویی شامل سازمان بسیج دانشجویی، معاونتها و نواحی و هم در سطح تشکلی این گفتمان را ترویج کنیم؛ منتهی تا ایجاد هستههای مسئله محور و به هم رسانی، تقویت، توسعه و تکثیر آنها حتما گامهایی پیش روی ماست که تلاش شده با برگزاری رویدادهایی مثل رویداد «تا ثریا» در این مسیر حرکت شود.
وی تصریح کرد: امیدواریم که بسیج دانشجویی طی یک فرآیند چند ساله، ضمن حفظ همه توانمندیها و دستاوردهای گذشته خود بتواند در حوزه مسئله محوری نیز به مانند اردوهای راهیان نور و حرکتهای جهادی موفق عمل کند و با فراگیر شدن این رویکرد در سطح کشور زمینه برای استفاده از ظرفیتهای عظیمی مانند منابع انسانی و منابع طبیعی در جهت حرکت پرشتابتر ملت ایران در گام دوم انقلاب اسلامی فراهم شود.
گفتنی است، رویداد «تا ثریا» در مرکز رویدا شهید فخزی زاده سازمان بسیج دانشجویی در حال برگزاری است. این رویدا از ۱۷ تا ۱۸اسفندماه پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.