گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - احمد رضاپور؛ مرکز کنترل تسلیحات و عدم اشاعه هستهای آمریکا در گزارشی تحت عنوان «دارایی هستهای آمریکا» نوشت: عصر تسلیحات هستهای از ۱۶ جولای ۱۹۴۵ با آزمایش نخستین بمب اتمی ایالات متحده آمریکا شروع شد. کمتر از یک ماه بعد، آمریکا بر سر «هیروشیما» و «ناکازاکی» بمب اتمی ریخت و تبدیل به اوّلین کشوری شد که از سلاح هستهای در نبرد استفاده کرده است. ایالات متحده آمریکا در بالاترین حدّ ذخایر خود، بیش از ۳۱ هزار سلاح هستهای در زرادخانه اتمی خود انبار کرده بود. به لطف توافقنامههای بینالمللی متعدد و سیاست کاهش ذخایر سلاحهای هستهای، آمریکا در حال حاضر تقریباً ۵۸۰۰ کلاهک اتمی در انبارهای تسلیحاتی خود دارد. این تسلیحات هستهای در سه حوزه زمین، هوا و دریا مستقر شدهاند که اصطلاحاً به آن سهگانه هستهای میگویند ـــ در بین کشورهای جهان فقط ۹ دولت دارنده سلاح هستهای هستند. در بین کشورهای دارنده سلاح هستهای هم تعداد کمی دارای توانایی «سهگانه هستهای» به معنای اسقرار این تسلیحات در سه حوزه زمین، هوا و دریا میباشند.
بمب اتمی به ترتیب در (الف) موشک بالستیک (ب) بمبافکن (ج) زیردریایی سوار میشوند
هدف توانایی «سهگانه هستهای»: افزایش ظرفیت تهاجمی | جلوگیری از نابودی کامل زرادخانه هستهای در موج اوّل حمله اتمی
پس از پایان جنگ سرد، هرکدام از روسای جمهور آمریکا یک «سند بازبینی وضعیت هستهای» (NPR) تدوین کردند. سند «بازبینی وضعیت هستهای» دولت ترامپ اظهار دارد که نیروی هستهای آمریکا برای حفظ صلح است(!) درحالیکه «سند بازبینی وضعیت هستهای» در سال ۲۰۱۸ مشابه موارد قبلی بود ـــ شامل سیاست مبهم پیرامون موسم استفاه آمریکا از تسلیحات هستهای ـــ مجدّداً بر نقش تسلیحات اتمی در راهبرد امنیت ملّی آمریکا تاکید کرد و نیروهای مسلح این کشور را به ساخت سلاحهای هستهای با قدرت انفجاری کمتر فراخواند.
کلّ دارایی هستهای آمریکا ۵۸۰۰ کلاهک اتمی است. ۳۸۰۰ کلاهک آمریکا در حال خدمت است و ۲۰۰۰ کلاهک بازنشسته دیگر در انتظار برچیده شدن هستند. آمریکا طبق مفاد پیمان جدید «کاهش تسلیحات راهبردی» (New START) که با روسیه منعقد شد، مجاز به ذخیره ۱۵۵۰ کلاهک اتمی، ۸۰۰ لانچر/ پرتابگر استراتژیک (نظیر سکوی پرتاب موشک و بمب افکن) و ۷۰۰ موشک بالستیک (نظیر قاره پیما و زیردریایی-پایه) است.
نیروی هوایی آمریکا ناوگانی متشکّل از ۲۰ فروند بمب افکن «B-2» و ۴۶ بمب افکن «B-52» را در اختیار دارد. بمب افکن «B-2» توانایی حمل ۱۶ بمب به اصطلاح جاذبهای را دارد (Gravity Bombs) در حالیکه بمب افکن «B-52» میتواند ۲۰ موشک کروز مسلح به یک کلاهک اتمی را با خود حمل کند.
جنگندههای F-15 و F-16 دارای کاربرد دوگانه هستند و توانایی حمل بمب اتمی B61 را دارند. آمریکا با جنگنده F-35 و بمب افکن تهاجمی B-21 درحال مدرن سازی هواپیماهای دارای توانایی اتمی خود است.
نیروی دریایی آمریکا ۱۴ زیر دریایی کلاس «اوهایو» با قابلیت حمل موشک بالستیک اتمی دارد. هشت فروند از این ۱۴ زیردریایی در منطقه «بنگور» واشنگتن و شش فروند دیگر آن در خلیج «گینگز» ایالت جورجیا مستقر هستند. هر کدام از این ۱۴ زیردریایی کلاس «اوهایو» قادر به حمل ۲۰ موشک بالستیک به نام «Trident II» است. هرکدام از موشکهای «Trident II» توانایی حمل ۸ کلاهک اتمی را دارند ولی معمولاً ۴ یا ۵ کلاهک بر روی این موشکها تعبیه میشود. علّت این است که هر زیردریایی به طور میانگین حامل ۹۰ کلاهک اتمی باشد ـــ برد مسافتی موشک بالستیک «Trident II» بیش از ۷ هزار کیلومتر است. زیر دریاییهایی که موشکهای بالستیک «Trident II» پرتاب کنند، حدود ۷۰ درصد از بازدارندگی هستهای ایالات متحده را تشکیل میدهد .
کلاهک اتمی «W76-2» با وزن ۹۰ کیلوتن یا کلاهک اتمی «W88» با وزن ۴۵۵ کیلوتن بر روی موشک «Trident II» نصب و از زیردریایی کلاس «اوهایو» شلیک می شوند. تعداد کمی از کلاهکهای «W76-2» با قابلیت «انفجار اتمی مقیاس کوچکتر» نیز در برخی از زیردریاییهای کلاس «اوهایو» مستقر شدهاند.
آمریکا ۴۰۰ موشک بالستیک قاره پیما به نام «Minuteman III» دارد. این موشکها در سیلوهای زیرزمینی شمال «میدوست» و «کوهستان راکی» مستقر شدهاند. هر کدام از این موشکها قادر به حمل یک کلاهک اتمی از نوع «W78» یا «W87» است. عمر مفید این موشک قاره پیما پس از اعمال یک برنامه مدرن سازی چند میلیارد دلاری تا سال ۲۰۳۰ افزایش یافت.
نیروی هوایی آمریکا مایل است نسل جدید موشکی موسوم به «بازدارندگی استراتژیک زمینپایه» (GBSD) را جایگزین ناوگانهای موشک بالستیک «Minuteman III» خود کند. این برنامه مدرنسازی موشکی آمریکا ۱۰۰ میلیارد دلار هزینه دارد و متشکل از ۶۶۶ موشک است ـــ ۴۰۰ موشک برای استقرار و ۲۶۶ موشک برای پرتاب آزمایشی یا به عنوان یدک تولید میکنند.
اخیرا کلیپی از سوی این خبرنکاری پیرامون لباس روحانی وعبای ایران در فضای مجازی پخش شده است که در آن به معرفی عبای روستای بحیری شهرستان دشتی استان بوشهر پرداخته
در حالی که عبای دشتی متعلق به روستای کردوان علیا با قدمت ۲۰۰ سال تا به امروز هست واین باعث ناراحتی مردم این روستا و۱۳ روستای دهستان مهم کبگان از این خبرگزاری شده است عبا در روستای بحیری ۳سال است با آموزش استادان کردوان رونق یافته است و بس ، لطفا تذکرات لارم در اصلاح ودلجویی از مردم زجر دیده روستای کردوان علیا داشته باشید با سهل سرجی در گوگل به حرفهای من می رسد ، متشکرم