مقدم گلیجانی، معاون فرهنگی دانشگاه الزهرا(س) در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به فعالیتهای دانشجویی این دانشگاه گفت: فرایندهایی که در سال گذشته طی میشد برای همه بخشهای دانشجویی بود؛ یعنی همان فرآیندی که برای نشریات دانشجویی داشتیم برای تشکلهای دانشجویی نیز همان روال را داشتیم.
وی افزود: شاکله تشکلهای دانشجویی به ارتباط های تعاملی و اجتماعی برمی گردد و لذا مقداری کاهش و تغییر فعالیتها را داشتیم. برخی از تشکلهای دانشجویی فعالیت خود را در حوزه اجتماعی آغاز کردند و مدل کاری آنها نسبت به قبل تفاوت جدی پیدا کرد.
مقدم گلیجانی با اشاره به روند فعالیت تشکلهای دانشجویی گفت: یکی از مواردی که ما در خصوص تشکلهای دانشجویی داریم، این است که باید برنامههایی که در داخل دانشگاه برگزار میکنند از هیات نظارت بر تشکلها مجوز بگیرند و در قوانین وزارت علوم آمده است که اگر تشکلهای دانشجویی خارج از فضای فیزیکی دانشگاه بخواهند فعالیت کنند، نیاز به گرفتن مجوز ندارند و تابع قوانین احزاب میشود. فضای مجازی همچین شرایطی را ایجاد کرده و تشکلهای دانشجویی ضرورتی برای گرفتن مجوز برای برنامهها ندارند و به همین دلیل سعی شده که مستقل عمل کنند و حمایتهای معاونت فرهنگی را به عنوان اینکه دانشگاه بتواند کیفیت کار را افزایش دهد از دست داده اند و در عمل خیلی به نفع تشکلها نیست.
وی ادامه داد: فقط امکان این را داریم که فعالیتهای آنها را رصد کنیم و حمایتهایی داشته باشیم، مواردی که خلاف موازین بود و یا مشکلی ایجاد شد را با آنها در میان بگذاریم؛ وگرنه همراهی با تشکلهای دانشجویی تا اندازه بسیار زیادی کاهش یافته است و این موارد به دلیل شرایط تعطیلی دانشگاه است؛ اما در بخشهای دیگر این مشکلات را نداریم.
وی در خصوص برگزاری برنامههایی با محوریت انتخابات ریاست جمهوری از سوی دانشجویان و تشکلهای دانشجویی دانشگاه الزهرا افزود: امیدواریم با شور و نشاطی که در هفتههای آتی در حوزه انتخابات در کشور ایجاد میشود، تشکلهای دانشجویی نیز بازگشت خوبی به فعالیتهای خود به ویژه نشستهای انتخاباتی داشته باشند؛ البته با دانشجویان در ارتباط هستیم.
مقدم خاطرنشان کرد: دانشگاه حتما نهایت همکاری را با تشکلهای دانشجویی برای ایجاد شور و نشاط انتخاباتی و افزایش مشارکت در جامعه خواهد داشت؛ البته یک سری خط قرمزهایی وجود دارد که دانشجویان باید رعایت کنند؛ اما چیزی که در طول سالهای گذشته داشتیم این است که یک سو نگری نداشته باشیم. اگر قرار است در حوزه انتخابات فعالیتی از سوی دانشجویان باشد، به صورت مناظرهای برگزار شود.
معاون فرهنگی دانشگاه الزهرا(س) گفت: برنامهها به صورت نشست، مباحثه، مناظره باشد که افزاد بتوانند در کنار یکدیگر به تعامل برسند؛ اینکه هر کدام حرفهای خودمان را بزنیم، دردی از جامعه دوا نمیکند و بحث اصلی ما هم افزایی تشکلهای دانشجویی است.