به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مرحوم حاج علی آهی در ۱۶ فروردین ۱۳۹۴ در ۸۷ سالگی درگذشت. او زندگی پر فراز و نشیبی را تجربه کرد و با کولهباری از آموزههای دینی از محضر عالمانی، چون آیتالله میلانی و امام خمینی (ره) و مراجع عظام تقلید، بخش زیادی از مداحان و ذاکران را آموزش داد.
مرحوم استاد علی آهی در نامههای متعددی به رهبر معظم انقلاب، خواستار تشکیل نهادی برای حمایت صنفی از مداحان و ازکارافتادگان این حوزه شد که بنیاد دعبل خزاعی با پیگیریهای او شکل گرفت. همچنین با تلاش او و تنی دیگر از ذاکران و مداحان، خانهای برای مداحان اهلالبیت (ع) در عمارت تاریخی فخرالدوله تأسیس شد.
مرحوم آهی در دوران حیاتشان بیشترین توجهات را در ابعاد فردی و اجتماعی به مداحان بهویژه پیرغلامان و پیشکسوتان عرصه ستایشگری داشت تا جایی که به دلیل ارادت او به رهبر انقلاب در مکاتباتی، پیگیر بیمه مداحان شد و نهایتاً پیگیریهایش نتیجهبخش بود و توانست این مسئله را در بنیاد دعبل خزایی به اجرا برساند.
مهدی آصفی از مداحان پیشکسوت و از افرادی که سالیان زیادی در کنار حاج علی آهی بوده درباره ویژگیهای رفتاری این شاعر و مداح اهلبیت (ع) گفت: مرحوم آهی خدمات زیادی در حوزههای مختلف داشتند. پیش از انقلاب در مبارزات با رژیم ستمشاهی حضوری فعال داشت و پس از انقلاب نیز با حضور در کمیته انقلاب، خدماتی را در ایجاد امنیت کشور بر عهده گرفت. او به دستور رهبر انقلاب در برههای به سیستان و بلوچستان رفت و اوضاع منطقه را تحت کنترل قرار داد.
وی با اشاره به اقدامات مرحوم آهی در حوزه مداحی گفت: ایجاد مؤسسه دعبل خزایی برای ارائه خدمات به مداحان و پیگیریهای او برای صدور بیمه مداحان از یادگاران مرحوم آهی است. خدماتی که بر اساس بررسی دادههای آماری نشان میدهد به دلایل نامعلوم، تاحدودی بر زمین مانده است و در حال حاضر، بخش زیادی از مداحان در حال حاضر، فاقد بیمه بازنشستگیاند و در کهولت سن از خدمات بیمهای محروماند. در برآوردها نشان میدهد که جمعیت مداحان پیشکسوت در دو دهه اخیر رو به افزایش است و این مسئله، وجود بیمهها را برای پشتیبانی مالی و درمانی الزامی میکند که باید عزیزان مجموعه دعبل خزاعی حرکتی که مرحوم آهی بنیانگذارش بود را با قوت ادامه دهند.