به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، شرکتهای خصوصی وظیفه طراحی ایستگاههای فضایی بینالمللی را بر عهده دارند. در عین حال قرار است تعداد این ایستگاهها از یک مورد فراتر رود و برخی از آنها در مدارهای پایین زمین مستقر خواهند شد.
بعد از طراحی این ایستگاهها توسط شرکتهای خصوصی، ناسا وظیفه بررسی و تأیید نقشههای نهایی طراحی را بر عهده خواهد گرفت. سپس ارزیابیهای فنی در این زمینه صورت میگیرد و انتظار میرود تا سال ۲۰۲۵ تعدادی از این ایستگاهها برای پرتاب به فضا آماده شوند.
از جمله شرکتهایی که برای همکاری با ناسا در این زمینه اعلام آمادگی کردهاند، میتوان به سیرانوادا و اکسیوم اسپیس اشاره کرد. ایستگاهی که اکسیوم به دنبال ساخت آن است، یک ایستگاه فضایی بینالمللی تجاری است که یک ماژول ویژه برای اتصال آن به ایستگاه فضایی بینالمللی فعلی نیز طراحی خواهد شد.
پیش از این پرتاب ماهوارههای متعدد به فضا توسط بخش خصوصی و ارسال راکتهای فضایی چندبار مصرف به مدار زمین از سوی شرکتهای خصوصی زمینه مشارکت مؤسسات غیردولتی در این صنعت گران قیمت را به وجود آورده بود. اسپیس ایکس بیشترین مشارکت را در این طرحها داشته و ناسا امیدوار است همکاری با بخش خصوصی در این زمینه منجر به صرفه جویی مالی و یافتن راههای خلاقانه برای انجام مأموریتهای مختلف فضایی شود.