به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به همت هشت بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران، در پی مذاکرات اخیر وین، همایش بزرگ وین نان نمیشود، با حضور چندین تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در بخش دوم این همایش روحالله نجابت، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اصل ۹۰ به بیان نکات و مباحث خود پیرامون مذاکرات اخیر پرداخت.
روحالله نجابت در ابتدا بیان کرد: در طی سالهای اخیر قبل از فضای سیاسی کشور و وزارت خارجه، اذهان مدیریت شد و مطالبات اشتباهی به جامعه تزریق شد و به نوعی مذاکرات شرطی شد و به نوعی حل مسائل کشور به این موضوع گره زده شد. اینکار توسط جمعی از نخبگان کشور و مسئولین مختلف انجام شد و به نوعی برای مردم و جامعه تبیین کامل صورت نپذیرفت. بعد از آن روند مذاکرات به صورت شفاف جلو نرفت و مردم در جریان قضایا قرار نمیگیرند و یکسری فعالیتهای رسانهای و سیاسی در جامعه رقم میخورد و مدیریت افکار عمومی به سمت مذاکرات رفت. در آخرین روزهای این دولت نیز باز با هما روند قبلی جلو میرود و ذرهای در روند اشتباه خود تغییری ایجاد نمیکند.
پایان ضبط دوربینهای مداربستهی تأسیسات هستهای از سوم خردادماه
وی در ادامه افزود: باید اعلام کنم که از روز سوم خرداد ضبط دوربینهای مداربسته در تأسیسات هستهای پایان میپذیرد و مطابق مصوبه مجلس عمل خواهد شد. چیزی که برای ما مهم است موضوع لغو همه تحریمهاست و بقیه مواضع در این مسئله برای ما اهمیتی ندارد و در این موضوع همه قریب به اتفاق مجلس همنظر هستند. از طرف دیگر در افکار عمومی یک چیز دیگری مطرح میکنند، اما در واقعیت کار دیگهای انجام میدهند.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ گفت: اثرات اقتصادی لغو تحریمها باید به صورت ملموس ادراک شود. متأسفانه عدهای همه حیات سیاسی خود را در گره زدن معیشت مردم به مذاکرات میداند و دستاور آنان تقریبا هیچ است. برای مجلس دیگر مورد پذیرش نیست که بگویند امضای کری یا بایدن تضمین است. مسئله مهم، راستیآزمایی لغو تحریمها و اثرات آنان است.
نجابت با اشاره به تاثیرات دراز مدت لنجابت با اشاره به تاثیرات دراز مدت لغو تحریمها تأکید کرد: اگر همین مطلب را در جامعه جا بیندازیم که اثرات لغو تحریمها در دراز مدت محسوس خواهد شد و در کوتاه مدت نمیتوان تصمیم گرفت، خیلی از مسائل ما حل خواهد شد. برای نا مورد پذیرش نیست که با تعاریفی جلوی راستیآزمایی واقعی را بگیرند. در انتخابات پیش رو نیز اگر کسی بخواهد با اینکارها رأی بگیرد، بازیگریای بیش انجام نداده است. در قصه مذاکرات کشور هیچ عجلهای نباید داشته باشد.
وی در پایان اظهار کرد: موضوعات خیلی ساده مانند قضیهی گرانی مرغ در این دوران توسط دولت مدیریت نشد و خیلی نابسامانیها اتفاق افتاد. دولتی که قضیه مرغ را نمیتواند با مذاکره بین نهادهای زیرمجموعه خود حل کند، چگونه ادعای مذاکره در فضای بینالملل دارد؟ زمانی که بین مردم در صف مرغ هستیم، همه تصورشان این است که این کمبور مرغ، به تحریمها مربوط است و در درجه اول این مسئله باید برای مردم تبیین شود که ریشه این کمبود در داخل است.