به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور کبگانیان در حاشیه جلسه ۱۴۹ ستاد نقشه جامع علمی کشور درباره دستور کار جلسه مذکور گفت: پیش از دستور اصلی تذکری درباره آغاز مطالعات اولیه برنامه هفتم توسعه مطرح و قرار شد بحث علم و فناوری آن با هماهنگی ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور باشد که مورد قبول اعضا قرار گرفت.
وی ادامه داد: بحث دیگری که پیش از دستور مطرح شد و جمع بندی مثبتی روی آن صورت گرفت؛ مربوط به طرحهای کلان ملی و فناورانه جهاد دانشگاهی بود که پیشنهاد شد آنها را وارد احکام برنامه هفتم کنیم.
کبگانیان افزود: قرار شد که کمیسیون فناوری و اقتصاد دانشبنیان ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور این طرحها را بررسی کند و با همکاری و مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری این کار را پیش ببرند.
دبیر ستاد نقشه جامع عالی کشور بیان کرد: موضوع اصلی که در دستور کار ستاد بود؛ بحث گزارش و هماهنگی ساماندهی مؤسسات آموزش عالی بود که در چارچوب مصوبات ستاد قرار دارد. این موضوع توجه جامعه علمی و مجلس شورای اسلامی را به خود جلب کرده است و مخالفین، موافقین و منتقدینی هم دارد.
کبگانیان ادامه داد: سند این طرح مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است و مربوط به آمایش آموزش عالی در جمهوری اسلامی ایران است و خواهش بنده این است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی به نکات مصوبه که جزو سیاستهای اصلی نظام علم و فناوری و فرهنگی کشور است، توجه کنند.
وی عنوان کرد: در ماده ۳ این سند آمده است که وزارت علوم به منظور ساماندهی واحدهای آموزش عالی میتواند؛ مؤسسات آموزش عالی را تجمیع و ادغام کند به نحوی که سه معیار مشخص شده رعایت شود.
دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور افزود: سه معیار کلان پاسخگویی به نیازهای منطقهای، کاهش هزینههای سربار و ارتقا کیفی خدمات در این ماده آمده است چراکه بعضی از دانشگاههای ما رشتههایی دارند که در ارتباط با نیازهای آن منطقه نیست و تأسیس آنها افراط بوده است.
وی ادامه داد: بعضی هزینهها سربار بالایی دارند و تعداد صندلیهای خالی برخی هم در چند سال اخیر افزایش پیدا کرده است و همینطور کیفیت پایینی دارند در حالی که ما انتظار داریم دانشگاهها به تدریج ارتقای کیفیت پیدا کنند.