کد خبر:۹۴۶۸۹۷
با کمک معاونت علمی؛

۸۰۰ نانومحصول ایران‌ساخت توسعه یافت / تامین نیازهای کشور

ایران با تولید محصولات ایران‌ساخت نانو در جمع کشور‌های توانمند جای گرفت و ضمن تامین نیاز داخلی راه خود را به بازار‌های صادراتی هموار کرد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ این معاونت با در دستور کار قرار دادن توسعه محصولات و خدمات دانش‌بنیان و خلاق به ویژه در فناوری‌های پیشرفته، افزایش سهم این فناوری‌ها در زندگی جامعه و رسوخ آن‌ها در صنعت و صادرات را دنبال کرده است.

یکی از اولویت‌ها، توسعه فناوری نانو، ارتقای جایگاه کشور در تولید علم و قرار گرفتن در جمع تولیدکنندگان و صادرکنندگات محصولات نانویی ایران‌ساخت بود که با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو در طول بیش از یک دهه راه برای رشد و رونق فعالیت کسب‌وکار‌های این حوزه هموار شد.


۸۰۰ نانومحصول در بازار ایران‌ساخت
در حالی که نخستین سال‌های اجرای برنامه پیشرفت و توسعه نانو، تعداد محصولات مبتنی بر این فناوری از ۵۰ محصول فراتر نمی‌رفت، تا پایان بهار سال جاری ۸۰۰ محصول نانویی در کشور ایران‌ساخت شده است که توانسته‌اند ضمن ارتقای کیفیت و کاربرد محصولات موجود در بازار، در مسیر صادرات قرار بگیرند.

این محصولات، ضمن آن‌که توانسته با هزینه پایین‌تر از نمونه‌های خارجی، ارزبری ناشی از واردات را کاهش دهد، سهم قابل توجهی در اشتغال داشته است. همچنین فروش شرکت‌های فعال در حوزه نانوفناوری، بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده در حالی که این میزان در سال ۹۸، ۴۴ هزار میلیارد ریال بود.

بیش از ۲۳۵ شرکت دانش‌بنیان و فناور در تولید محصولات دانش‌بنیان ایران‌ساخت و ۶۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات این میزان فروش را رقم زده‌اند. همچنین محصولات و دستگاه‌های توسعه یافته در کشور به بیش از ۸۰۰ محصول رسیده در حالی که سال گذشته میزان تولیدات شرکت‌ها ۷۵۰ تجهیز و محصول بود.

بیش از از میان ۸۰۰ محصول دانش‌بنیان و تجهیزات تولید شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، بیش از ۵۷۰ محصول نانویی و مابقی در تجهیزات فناور نانو بوده است که رشد قابل توجهی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.

 

صادرات محصولات نانو ایران‌ساخت
ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با ایجاد زیرساخت‌ها و سازوکار‌های حمایتی، راه را برای توسعه صادرات محصولات نانو ایجاد کرده و بیش از ۵۰ کشور جهان از جمله کشور‌هایی که خودشان تولیدکننده نانومحصولات هستند میزبان این محصولات بوده است به طوری‌که کشور‌های چین، ترکیه و کشور‌های خاورمیانه میزبان این محصولات هستند.


کمک به حوزه سلامت و درمان
شیوع ویروس کرونا در سال ۹۸، عزم شرکت‌های دانش‌بنیان را برای نیاز‌های داخلی از جمله تجهیزات تولید و مدیای ماسک، محصولات و فرآورده‌های ضدعفونی و تجهیزات نانویی پیشرفته جزم کرد. به طوری‌که تعداد قابل توجهی از این شرکت‌ها در مسیر توسعه محصولات نانویی مانند ماسک و اقلام بهداشتی، توانستند نیاز کشور به واردات را به طور کامل تامین کنند. ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان محصولات نانوفناور ایران‌ساخت را توسعه دادند.

حوزه سلامت نیز با توجه به اهمیت تولیدات اولویت‌دار و مورد نیاز کشور سهم قابل توجهی از تولیدات دانش‌بنیان را به خود اختصاص داده است. سهم تولیدات نانو از دارو و سلامت بیش از ۱۵ درصد است و تجهیزات صنعتی سهم ۱۳ درصدی را به خود اختصاص دادند. همچنین ۱۵ درصد از تولیدات به حوزه رنگ، پوشش، مواد و فرآورده‌های ساختمانی اختصاص دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار