به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بر اساس آماری منتشر شده بازار ارزبری رسمی و قاچاق واردات آنزیمهای صنعت آرد و نان حدود ۳ میلیون دلار است. این عدد با بومیسازی محصولات قابل جبران و بازگشت به کشور است. در حال حاضر نیز با تلاش شرکت دانشبنیان بندافرآور و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تولید این آنزیمها بومیسازی میشود.
این شرکت، برای توسعه سویه مولد آنزیم آرد و نان و همچنین دستیابی به فناوری فرمولاسیون اختصاصی آنزیمهای خود بر اساس کیفیت گندم و آرد در کشور از دانش و فناوری موجود در دانشگاههای کشور استفاده کرده است.
آنزیمهای صنعت غذا با هدف «افزایش کیفیت محصولات آردی، کاهش دور ریز نان»، «جایگزینی مواد شیمیایی و سرطانزا در این محصولات» و «افزایش سلامت مصرف کننده و کاهش خروج ارز برای واردات آنزیم» تولید شده است.
با تولید این محصولات و با حمایتهای دولتی سالیانه ۵۰ درصدی خروج ارز برای واردات آنزیم صنعت آرد و نان کاهش خواهد یافت. آمارها گواهی میدهد که میزان مصرف آنزیمها در این صنعت ۵۰ تا ۹۰ تن است.
این شرکت در تلاش است تا نسلهای جدیدی از آنزیمهای این صنعت را تولید کند تا با بهینهکردن مصرف آنزیمها شاهد چند عملکرد متفاوت این مواد باشیم.