فراهانی، دبیر فرهنگی اتحادیه دانشجوی دفتر تحکیم وحدت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: روز شنبه جلسهای به دعوت ریاست کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با جمعی از دانشجویان اتحادیههای دانشجویی و فعالین دانشجویی در محل کمیسیون فرهنگی مجلس برگزار شد و اگر من بخواهم خلاصه جلسه را در یک جمله بگویم این است که «تقریبا هیچ!». نمایندگان محترم اندکی دیر بهیاد صحبت با اقشار مختلف افتادهاند زمانی که این مطالبه سهمگین مردمی دیوارهای کمیسیون فرهنگی و مجلس شورای اسلامی را به لرزه انداخته، نمایندگان نگران اقناع نخبگان و جریانات دانشجویی شدهاند.
وی افزود: برای بنده عجیب است که نمایندگان پس از ارائه این طرح در صحن مجلس وعده جلسه و هماندیشی با ذینفعان حوزه فضای مجازی را میدهند، اما از صحبتهای اعضای کمیسیون میتوان این برداشت را داشت که تا به امروز که اصل هشتاد و پنجی شدن طرح تصویب شده است این کمیسیون با هیچ یک از گروههای ذینفع امر فضای مجازی من جمله اپلیکیشنهای داخلی و فعالین کسبوکارهای فضای مجازی هیچ صحبتی نداشتهاند.
فراهانی بیان کرد: در خصوص روند جلسه نیز، جلسه با توضیحات غیر قابل قبول حجت الاسلام آقاطهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی در خصوص علت اصل ۸۵ شدن این طرح شروع شد. اما دلایل مطرح شده به هیچ عنوان قابل قبول نبوده و نمایندگان کمیسیون فرهنگی باید پاسخ دهند که چرا هر دو طرح خروجی این کمیسیون یعنی طرح جمعیت و طرح صیانت از کاربران فضای مجازی باید از مسیر اصل ۸۵ عبور کند. چه ضرورتی در این طرحها و در فضای امروز کشور دیده شده است که نمایندگان باید به هشتاد و پنجی شدن طرح صیانت از حقوق کاربران رای مثبت دهند؟
دبیر فرهنگی دفتر تحکیم وحدت گفت: در این جلسه آقای تقیپور هم به عنوان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با استفاده از اسلایدهایی که در اختیار داشت به بیان مطالبی در خصوص ضرورت حکمرانی فضای مجازی پرداخت. با این وجود برایند صحبتهای او این بود که کشور نیازمند قرارگاه و حکمرانی فضای مجازی است، اما در پاسخ به سوال بنده که از او سوال کردم قرارگاه حکمرانی فضای مجازی در ایران کجاست؟ پاسخ داد که شورای عالی فضای مجازی. با این وجود وقتی خود آقای تقیپور و هم انسان متخصصی که بر ادبیات قانونی و مطالبات مقام معظم رهبری احاطه دارد متوجه میشود که تنظیم قوانین و ایجاد حکمرانی فضای مجازی وظیفه و جز رسالتهای ذاتی شورای عالی فضای مجازی است پس کمیسیون فرهنگی مجلس به حدود قانون و منویات مقام معظم رهبری تعرض کردهاند؛ و البته جالب آنجاست که آقای تقیپور وقتی از لزوم حکمرانی فضای مجازی صحبت میکرد غالبا به صحبتهای رهبری خطاب به شورای عالی فضای مجازی تکیه میکرد.
وی اظهار کرد: بنده در جلسه هم عرض کردم که ما در دفتر تحکیم وحدت معتقدیم بدون نگاه به محتوای غیر تخصصی طرح، مجلس و کمیسیون فرهنگی مجلس از هر لحاظ صلاحیت و شایستگی تدوین سازوکار جهت ایجاد حکمرانی فضای مجازی نداشته و نمایندگان بدعت بدی را در دور زدن شوراهای عالی را بنا نهادند که باید در آینده پاسخگو باشند.
فراهانی تصریح کرد: تقریبا خروجی صحبتهای دیگر نمایندگان محترم دانشجویی بحث اقناع افکار عمومی در فرایند تصویب این طرح بود و بنده نیز به خواندن قسمتی از بیانیه جبههپایداری پس از اتفاقات آبان سال ۹۸ اکتفا کرده و به آقای آقاطهرانی تذکر دادم حداقل به مطالبات خودتان از دولت آقای روحانی در خصوص طرح گرانی بنزین عمل بفرمایید که شبهههای مختلفی گریبانگیر جنابتان نشود.
وی افزود: بزرگخو دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت نیز در این جلسه به نامهی جنجالی آقای آقاطهرانی خطاب به تمام نمایندگان مجلس اشاره کرد و متذکر شد آقای آقاطهرانی برای جلب نظر نمایندگان به جای استفاده از دلایل عقلانی و منطقی از روش و منشی استفاده کرده در تعارض آشکار با نفس نمایندگی قرار دارد.
فراهانی اضافه کرد: همچنین آقای آقاطهرانی در خصوص ادعایشان مبنی بر موافقت نهادهای حاکمیتی با این طرح اذعان داشت: بنده با نماینده شورای نگهبان تماس گرفتهام و او از این طرح استقبال کرده و نظر مساعد داشته همچنین آقاطهرانی در خصوص هماهنگی با شورای عالی فضای مجازی ادعا کرد که شخصا با تلفن همراه آقای فیروزآبادی تماس گرفته و او هم از این طرح استقبال کرده است. یقینا دفتر تحکیم وحدت پیگیر این ادعاها بوده و در صورت تایید بزرگواران شورای نگهبان و همچنین شورای عالی فضای مجازی آنها پاسخگوی حمایت خود از این طرح غیر تخصصی و غیر کارشناسی باشند علی الخصوص شورای نگهبان که همیشه این ادعا را مطرح میکند که ما قبل از ارسال طرحها و لوایح به شورای نگهبان نظری بر روی این طرحها و لوایح نمیدهد و این موضوعی است که شورای نگهبان در خصوص طرح صیانت از کاربران فضای مجازی بر آن تاکید کرده به گونهای که سخنگوی شورای نگهبان دو روز قبل اعلام کرد که ابن شورا نظری در خصوص طرح صیانت اعلام نکرده است! به هر روی شورای نگهبان جایگاهی ندارد که بخواهد قبل از بررسی و تصویب طرح و یا لایحه نظر موافق یا مخالف در خصوص آنها اعلام کند.
دبیر فرهنگی دفتر تحکیم وحدت گفت: ما در نامهای خطاب به رئیس مجلس به دور از فضای رسانهای_هیجانی تنها گوشهای از ایرادات تخصصی و کارشناسیمان را با کمک متخصصان این حوزه برای طرح مذکور بیان کردهایم و مواردی از آن اشکالات نیز در جلسه با کمیسیون فرهنگی توسط بنده مطرح شد که جناب آقای دکتر یزدیخواه به عنوان رییس کمیته فضای مجازی کمیسیون فرهنگی و همچنین آقای قاضیزاده هاشمی و خانم لاجوردی و شخص آقای آقاطهرانی به هیچ کدام پاسخ ندادند و در واقع پاسخی به اشکالات تخصصی طرح نداشتند. مسئلهای که به شدت در این جلسه دیده شد این بود که زمانی که ما ایرادات تخصصی را به طرح وارد میکردیم _چه اقای یزدیخواه و چه سایر بزرگواران به جای پاسخگویی و رفع مسائل، دائم بر این نکته تاکید میکردند که شما با اصل حکمرانی فضای مجازی موافق نیستید و سعی داشتند در قالب کلیگویی صرفا به اهمیت ایجاد سازوکار حکمرانی فضای مجازی اکتفا نمایند در صورتی که هیچکدام از ما با ایجاد حکمرانی فضای مجازی مخالف نبوده و هر یک به طریقی به روند فعلی این کمیسیون اعتراض داشتیم.
فراهانی بیان کرد: در مجموع خروجی جلسه این بود که دانشجویان و به خصوص ما در دفتر تحکیم وحدت که اشکالات جدی از مدتها قبل به طرح وارد کرده بودیم هیچکدام پاسخ مناسبی دریافت نکرده و کمیسیون فرهنگی اصرار داشت که این طرح وحی نبوده و در کمیسیون مشترک اگر با موافقت نمایندگان همراه شود، با اصلاحات روبرو خواهد شد. دیگر خروجی این جلسه هم این مسئله بود که آقای آقاطهرانی موافقت کرد در جلسات کمیسیون مشترک که طی هفتههای آتی آغاز می شود، یکی از نمایندگان جنبش دانشجویی به صورت ثابت حضور داشته باشد.