به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا منظم رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت در دومین نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاههای علوم پزشکی کشور که امروز ۱۵ شهریور به صورت مجازی برگزار شد، گفت: قرار است ارزشیابی تحقیقات و فناوری دانشگاهها به صورت اجماع و یکپارچه صورت گیرد.
وی افزود: در ارزشیابی مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها نگاه فناوری غلبه دارد و موضوع تحقیقات و فناوری و زیرساختهای فناوری در شاخصهای جدید بررسی میشود. در همین بخش میتوان میزان ارتباط با صنعت را نشان داد. همچنین در شاخصهای جذب اعتبارات فناوری هم میتوان میزان این ارتباط را بررسی کرد.
منظم ادامه داد: دانشگاههای علوم پزشکی و کارشناسان مربوطه تا آخر شهریور فرصت دارند تا تمام قراردادهای پژوهشی را از هر نوعی که با صنعت و جامعه مرتبط است در سامانه مربوط به ارزشیابی آپلود کنند تا در ارزشیابی تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بررسی شود و امتیازات آن برای دانشگاهها محاسبه شده و به همراه امتیازات تحقیقاتی برای دانشگاهها درنظر گرفته شود.
وی گفت: موضوع ارتباط با صنعت دانشگاههای علوم پزشکی باید تقویت شود و برای همه دانشگاهها این فرصت را قائل شدیم تا ارزیابی ارتباط با صنعت انجام شود.
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه قرار بود دانشگاههای علوم پزشکی در زمینه ارتباط با صنعت برنامه عملیاتی تهیه کنند، گفت: از حدود ۷۰ دانشگاه تعداد ۲۰ دانشگاه برنامه عملیاتی ارائه داده اند و با این تعداد به هدف مدنظر نرسیده ایم و در واقع برخی از دانشگاهها فعالیتی در این زمینه نکرده اند.
وی درباره گلایههایی که از سوی برخی دانشگاهها در زمینه عدم موفقت در زمینه ارتباط با صنعت عنوان شده بود، گفت: ساختار تشکیلاتی دانشگاههای علوم پزشکی در زمینه ارتباط با صنعت مشکلاتی دارد که باید با راه حلهای کوتاه مدت حل شود.
منظم افزود: یکی از راهکارهای یکی از دانشگاهها این بود که برای کارشناسان و یا افراد فعال در زمینه ارتباط با صنعت، از ابتدا در قراردادی که بسته میشود حق کارشناسی دیده شود. اما این تنها یک راه حل است و پیشنهاد میشود کارگروهی در این زمینه تشکیل شود تا ساختار کارشناسی ارتباط با صنعت برای دانشگاههای علوم پزشکی بر اساس دستورالعمل تعریف شود.
وی بحثهای انگیزشی و تشویقی را در ارتباط با صنعت و جامعه بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: دانشگاههای علوم پزشکی در شرایط فعلی با فشار مضاعف بیماری کرونا مواجه اند و شرایط ما با وزارت علوم یکسان نیست و مجبوریم از بحثهای انگیزشی و حمایتی و امتیازی استفاده کنیم.
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در جلسات آینده نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاههای علوم پزشکی کشور موضوع سامانه «ساتع»، نحوه ارتباط با صنعت و جامعه از سوی مراکز همکار و تعیین تکلیف طرحهای HSR در دانشگاههای علوم پزشکی بررسی میشوند.