به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
ثبت نام وامهای دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از چهارم آبان ماه آغاز شده و تا یکم دی ماه ادامه دارد.
بر اساس اعلام صندوق رفاه، دانشجویان شاغل به تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلیِ دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، دولتی، پیام نور، علمی کاربردی، غیر انتفاعی و غیردولتی و آزاد اسلامی میتوانند پس از مطالعه شرایط و ضوابط دریافت وامها در آئین نامه پرداخت و بازپرداخت وامهای دانشجویی، جهت ثبت درخواست خود از طریق پورتال دانشجویی صندوق رفاه اقدام کنند.
لازم به ذکراست، فرآیند پرداخت وام دانشجویی از مرحله ثبت نام تا پرداخت و همچنین بازپرداخت وامهای دانشجویی از سوی صندوق رفاه اعلام شده است که دانشجویان میتوانند بر اساس بخشنامه ثبت نام کنند.
دو سالی است که دانشگاه آزاد با هدف یکپارچه سازی فعالیتهای آموزشی، سامانه آموزشیار را راه اندازی کرد سامانهای که از صفر تا صد فعالیتهای آموزشی دانشجویان دانشگاه آزاد را در برمی گیرد و دانشجویان باید مجوز ورود به کلاس درس را با ثبت نام در این سامانه آموزشی دریافت کنند.
این سامانه ۶ ماه پس از راه اندازی با مشکلات زیادی روبرو بود که مسئولان دانشگاه آزاد اعلام کردند که این سامانه به صورت آزمایشی راه اندازی شده تا مشکلات این سامانه استخراج و در مدت زمان کوتاهی برطرف شود که دانشجویان بتوانند به راحتی مسائل آموزشی خود را از طریق این سامان پیگیری و حل کنند.
پس از مدتی از کارکرد این سامانه آموزشی بیش از ۵۰ ایراد فنی به این سامانه از سوی دانشجویان و کارشناسان آموزشی استخراج شد که باید این ایرادات در اسرع وقت رسیدگی میشد؛ اما از این قولی که مسئولان دانشگاه آزاد مبنی بر رفع مشکلات سامانه آموزشی آموزشیار بیش از دو سال میگذرد، اما همچنان دانشجویان با معضلات این سامانه دست و پنجه نرم میکنند.
احمد حیدری، سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص پیگیری دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به اقدام نماینده نجف آباد گفت: رئیس دانشگاه آزاد استان اصفهان و رئیس واحد دانشگاه آزاد نجف آباد در حال پیگیری هستند و یک موضوع ملی است و اقدامی که انجام شده بسیار جای بحث دارد.
وی افزود: ابعاد مسئله مشخص نیست که طبق چه اصولی این اقدام انجام شده است و آیا تخریب دیوار دانشگاه نیاز به مجوز قضائی داشت یا خیر؟
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و مسئولان دانشگاه آزاد اصفهان در حال مشورت برای پیگیری مسئله و اگر نیاز باشد شکایتی از این اقدام انجام شود. مجلس شورای اسلامی بر اساس قانون رفتار نمایندگان قرار است این مسئله را پیگیری کند.
ثبت نام وامهای دانشجویی از چهارم آبان ماه آغاز شده و تا یکم دی ماه سال جاری فرآیند ثبت نام ادامه خواهد یافت. دانشجویان دوماه برای ثبت نام وامهای دانشجویی فرصت دارند. در حال حاضر پنج نوع وام شامل وام شهریه، ودیعه مسکن، ضروری، تحصیلی و وام ویژه دکتری به دانشجویان ارائه میشود که با مصوبه هیأت امنای صندوق رفاه دانشجویان برای سال تحصیلی جدید (۱۴۰۰-۱۴۰۱) مبالغ تمام این وامها به جز وام ویژه دکتری تا سقف ۳۰ درصد افزایش یافت.
مبلغ «وام تحصیلی» برای دانشجویان مجرد در همه مقاطع تحصیلی در سال تحصیلی گذشته یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در هر نیمسال بود که با مصوبه جدید به ۱ملیون و ۹۵۰ هزار تومان و برای دانشجویان متأهل (دو برابر دانشجویان مجرد) به ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان افزایش یافت.
همچنین «وام ودیعه مسکن متاهلی» که برای همه مقاطع تحصیلی یک بار در طول هر مقطع تحصیلی پرداخت میشود، در شهر تهران ۲۵ میلیون تومان، در کلان شهرها ۲۰ میلیون تومان و در سایر شهرها ۱۵ میلیون تومان در نظر گرفته شده بود که این مبالغ نیز با ۳۰ درصد افزایش به ترتیب در تهران به ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در کلان شهرها به ۲۶ میلیون تومان و در سایر شهرها به ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافت.
صالحی عمران، رئیس دانشگاه فنی و حرفهای در خصوص برنامه ریزی برای بازگشائی این دانشگاه گفت: کرونا اگر چه یک مشکل بود، اما مزیتهایی هم درعین حال داشت یکی از مهمترین مزیت هایش برای سیستم آموزشی این بود که آموزش ترکیبی را ایجاد کرد. راهکاری که سالها سیستم آموزشی دنیا سراغش رفته بود که به عنوان مسیری در کنار آموزش سنتی باید وجود داشته باشد و ما آن را تحت عنوان آموزش ترکیبی میشناختیم. خیلی از کشور این مسیر آموزشی را آغاز کرده بودند و جهت گیری کرونا باعث شد یک فایل جدید و یک مسیر دیگری برای نظامهای آموزشی علی الخصوص دانشگاهها به نام آموزش الکترونیکی و مجازی ایجاد کنیم.
وی افزود: خیلی از آموزشها نیاز به حضوری بودن ندارد. در دانشگاه فنی و حرفهای مدل آموزش ترکیبی را پیش رو خواهیم داشت و کمیتههای برنامه ریزی آموزشی و درسی دانشگاه روی آن کار میکنند. اگر حتی کرونا هم برود سیستم آموزش مان به صورت ترکیبی و هیبریدی بخشی به صورت سنتی وبخشی هم به صورت آموزش مجازی و الکترونیکی خواهد بود. این مدل را پذیرفتیم، روی آن کار میکنیم. در گروههای برنامه ریزی درسی و آموزشی بخشی از آن انجام شده و به زودی نهایی خواهد شد.
به منظور تسهیل در عبور و مرور دانشجویان و اتصال کوی دانشگاه به شبکه متروی شهر تهران، جلسهی مشترکی با حضور مسعود رنجبریان، شهردار منطقه ۶، علی امام، مدیر عامل شرکت مترو تهران، علی رضا وجهی، معاون دانشجویی دانشگاه تهران و سعید حبیبا، معاون سابق دانشجویی دانشگاه، در کوی دانشگاه تهران برگزار شد.
در این جلسه وجهی، ضمن بیان ویژگیهای ممتاز کوی دانشگاه و حضور تعداد کثیری از دانشجویان دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران، به ترافیک ایجاد شده در منطقه امیرآباد اشاره نمود و خاطر نشان کرد: اتصال کوی دانشگاه تهران به شبکه متروی تهران، ضرورتی انکارناپذیر است؛ که نه تنها شرایط عبور و مرور دانشجویان خوابگاهی را تسهیل میکند، بلکه منجر به کاهش ترافیک در منطقه خواهد شد.
در ادامه این جلسه، امام، مدیرعامل متروی تهران، خبر از راه اندازی ایستگاه پارک گفتگو تا شش ماه آینده داد و بیان کرد که در جلسات مشترک سال گذشته، بحث اتصال کوی دانشگاه تهران به شبکه مترو از طریق ایستگاه پارک گفتگو مطرح بود، اما با عدم همکاری کوی دانشگاه علوم پزشکی تهران، این طرح مسکوت مانده، ولی شرکت متروی تهران علاقمند به همکاری با کوی دانشگاه تهران میباشد.
معاونت دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) در اطلاعیهای اعلام کرد: تمامی دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه الزهرا (س) تحت پوشش بیمه حوادث دانشجویی قرار میگیرند.
در این اطلاعیه آمده است، مدت زمان این بیمه یک سال است و دانشجویان میتوانند برای ثبت نام به معاونت دانشجویی دانشگاه مراجعه کنند.
لازم به ذکر است، دانشجویان برای استفاده از این بیمه میتوانند بیست روز بعد از بروز حادثه مدارک پزشکی خود را به اداره امور دانشجویی ارائه و هزینه خود را دریافت نمایند.